no jó

Akkor most már elárulom, hogy lesz blogtalálkozó idén is, természetesen, sőt, csak egyeztettem itten a manageremmel, a házi zeneszerzőmmel, a dietetikusommal, a sztájliszttal meg az egzotikusvadászommal (a fácánvadászt elküldtem lazítani Balira).

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két születésnap, a blogé (2012. április 16.) meg az enyém (1976. május 13.), ezek csúnyán összevesztek egymással, elannyira, hogy nárciszhagymákkal és eprekkel dobálták a másikat, majd jött az anyukájuk, és akkor kiegyeztek 2015. május 2-ben, a nárciszhagymákat pedig a legnagyobb egyetértésben megették.

Délután 4-től kivilágos kivirradtig.

Mondogassad, hogy idén végre eljössz, nem jöhet semmi közbe, nem fog esni, nem lesz fülgyulladás.

Ne kérdezd meg, mindent lehet, mackónadrágban, az új szélesszájú orrszarvúddal, motorostalálkozóról jövet is, igen, más kérdés?, a hetedik gyerekedet se hagyd otthon. Illetve mindenki felszabadultabb gyerek nélkül, de jöhetnek. Van elég tér és luftbalmok immár hagyományosan.

Én mondjuk szeretek megjelenni, ha már, de azért nem feszes a casual. Veriférje abszolút rózsaszín ingben lesz szíves pölö. Házastársi csókolózás is a must. Nem, nem védett női tér, hanem a legjobb értelemben vett emberi pezsgés.

Lesz szabadtéri kiülés, dohányzás, lesz zene és torta és mindenféle információ- és árucsere (sok más mellett marczinorso átveheti a lime jellyjét, amely a februári hónapkommentje-nyeremény, itt figyel a hűtőn!), fotózás, tombola és kacagás, valamint egy kísérleti atomrobbantás. De igazából semmi különös ne legyen, hanem beszélgessünk.

cropped-torta-fejlc3a9cbe.jpg

A jövés úgy van, hogy írj nekem egy e-mailt mintegy jelentkezésül, de a privátra: geerle.eva kukac gmail pont com, és akkor én tudni foglak, és megmondom a budapesti helyszínt.

Ittalvás a tavalyihoz hasonlóan felajánltatik, kb. tíz fő, igény szerint, másnap élénk grillezések, valamint erdei séták képzelhetők el.

125 thoughts on “no jó

   • Persze, hát a fokhagyma elcsemegézése is az volt. Egyébként is, állítólag narkotikum 😉 Nem a fok, a nárcisz.

    Kedvelés

   • Nem tudom, írtam-e már..
    Kezdő háziasszony barátném a piacon:
    -Abból a fokhagymából kérnék!
    – Kedveskéééém, az dáliagumó!

    Kedvelés

   • Hú, elég kezdő lehetett 😀 Hát a dáliagumó még a krumplira se hasonlít, nemhogy bármilyen hagymára.

    Kedvelés

   • Ismeros ferje a sikeres horgadzat utan, haverokkal zsiroskenyerhez megette a nej draga es kulonleges tulipanhagymait!Volt is ceco,de semm bajuk nem lett a pasiknak!
    Vedekezes: sotet volt a kamraban es hasonlitott a hagymara😃

    Kedvelés

   • Legközelebb a jácint és nárcisz hagymákat hagyja kint. Csak aztán még őt veszik elő, amiért megmérgezte a drágaembert.
    hasonlitott a hagymara 😃
    Na de a szaga is?

    Kedvelés

   • Erről kevésbé vicces jut eszembe, hogy szinte minden évben van súlyos mérgezés medvehagyma helyett evett gyöngyvirág miatt. Egyrészt tök más a levelük, de jó, nem mindenki botanikus. Na de a medvehagyma íze – ami miatt esszük ugye – nem hiányzott? Meg a szaga. Aki nem látja messziről a különbséget, az szagoljon meg minden egyes levelet.

    Kedvelés

   • Az emberek vagy hatvan százalékának dohányzás-agresszívfűszereskaja-adalékanyagok-szmog-parlagfű-szétcseszett orrnyálkahártya miatt gyakorlatilag nincs szaglása és aroma-érzékelése. Látja, hogy az zöld levél, az medvehagyma, azt mondták, megeszi. Nincs megkülönbözető, kifinomult funkció, sem kritikus attitűd. Mintha örökké náthásak volnának, annyira. Nem is választanak jól párt.

    Kedvelés

   • Nem biztos, hogy jó helyre teszi majd a kommentet, de a szaglásvesztés nagyon komoly.
    Tavaly májusban egy komoly megfázás után nekem nem is jött vissza a szaglásom. Kb. olyan, mintha megvakultam volna (ízeket sem éreztem egyáltalán). Előtte pedig igen kifinomult volt az orrom. Azóta mindenféle vizsgálaton és egy kisebb műtéten is átestem már. Most kb. 40%-os a szimatom (ez az én becslésem csak, de le kéne tesztelni). A dokik szerint valószínűleg soha nem fog már visszajönni teljesen – valami vírus kinyírta teljesen a szaglóidegeket, ha szerencsém van, a néhány megmaradtból nagyon lassan lesz valami.
    Ezzel most meg kell tanulnom együtt élni – hiszen nagyon veszélyes (romlott ételt sem biztos, hogy megérzem, a füstszagot sem).
    Először azt gondoltam, hogy egyedi eset az enyém, de sajnos egyáltalán nem.

    Kedvelés

   • Agglomerációs falu, erdőszéle, tiszta a levegő, kutyával majd mindennap séta.

    Emellett multifelsővezető, és stressz, az elmúlt egy évben halt meg apám, anyámat idősotthonba kellett adni, már engem sem ismer meg, az Alzheimer rohamosan leépíti, eltörte éppen a combnyakát, most a kórházba rohangálok hozzá … valószínűleg ez sem használ a szimatomnak.
    Bocs a panaszáradatért, ez csak úgy kijött 😦

    Kedvelés

   • Minden évben szedem ládaszámra a medvehagymát, és még soha nem volt olyan az időjárás, hogy a szedhető medvehagymával egyszerre kibújt volna a gyöngyvirág is. (Simán lehet olyan a klíma, vagy az élőhely, hogy egyszerre van levelük, de én még nem futottam bele ilyenbe.)

    Kedvelés

 1. Anyam is majus 13-an szuletett, de a baba (hosszu a-val) babonas volt es majus 12-et jegyzett be az anyakonyvikivonatba. Ezt en 40 ev utan tudtam meg. Most akkor hogy lehetne egy ertelmes horoszkopot csinaltatni anyamnak, akivel mar ugy osszenott a 12-e.
  Azt, hogy pontosan mikor lesz a blogtali mar tudhato vagy meg keplekeny kisse. Mert akkor ha majus akkor kervekerlek legyen majus 29 elott, lehet-e?

  Kedvelés

 2. De jó lenne végre!
  Május elseje hosszú hagyomány szerint Tátra-túra, szóval ha nem esem le sehonnan, nem fagyok meg a derékig érő hóban és másnap mozgásképes leszek, akkor megyek.

  Kedvelés

 3. Én idén sem, de mivel ott voltam az elsőn, úgy tekintek magamra, mint egy kiváltságos, különleges hópihére. És ahányszor elmesélem a lányomnak, hogy 11 hónaposan repülőn ült, de vonaton azóta sem, mindig eszembe jutsz. Iszom majd másodikán egy rég dédelgetett italból és rátok gondolok.

  Kedvelés

   • Nagyon sokáig volt ez a kedvenc filmem, valamiért teljesen rákattantam. Nem azért, mert az üzenete vagy ilyesmi, hanem a képi világa, a környezet, a párbeszédek teljesen lekötöttek. Szerintem összességében vagy százszor láttam. De tetszett a szereplők közti viszony is.

    Kedvelés

  • Én meg nem tudom, mikor érek oda, ha egyáltalán. Lehet, hogy 6 körül indulok “vidékről” – ez esetben asszem nem megyek előtte haza, hanem vállalva a megrovó tekinteteket, fintorgó orrokat, egyenesen onnan 😦

   Kedvelés

 4. Irtó jó lesz ám!!!
  Rohangálok egész nap, olyan tombola lesz, hogy összepisilitek magatokat.
  Torta megrendelve, győzött a túrólobbi, álomszerűen finom lesz, de sül egy alternatív is (írónő és én kedvemért), nyílgyökérkivonat, mandulaliszt, minden.
  DJ.
  Bor.
  Fotós.
  Dekor.
  Kérdezzetek, és másnap nálunk afterparty, sütögetés, túra! Velkám!!!

  Kedvelés

 5. Lesznek képek?

  Lemaradtam a tortáról, hüpp…… 😦 Oly tele lettem a vacsorától, hogy kicsit később terveztem venni belőle… hűlt helyét találtam!

  Nagyon jó volt, köszönöm a lehetőséget még egyszer!

  A tombola igazán mulatschágos volt!

  Afterparti milyen vót?

  Kedvelés

  • Lesznek képek, vannak képek, megy külön bulis-jelszavasba!
   Örültem neked nagyon! És minden tombolanyertesnek is!
   Jó volt beszélgetni, jó volt a tánc, és szűk körű, meg kicsit fáradt, de ízletes volt az afterparti!
   “venni belőle” — hát úgy osztotta a Karesz, aranyárban volt, ott alkudoztak negyed szeletekért, ezzel a fajta tortával nem annyira fordul elő, hogy ottmarad az asztalon…

   Kedvelés

 6. Hát nagyon jó volt ez. Amúgy is érdekes élmény személyesen megismerni azokat, akiknek eddig csak az írásait olvastam, aztán tényleg barna-e a haja, ahogy elképzeltem stb. Szóval jó buli volt.

  Kedvelés

  • Egyetértek! Meg kiderült, hogy félrehallottam amit a lányom mondott a nevekről, ugye “veriaférje” 🙂 meet persze veriférje!:-)))
   Mindig megállapitom az utóbbi években, hogy a saját korosztályomnál ( gyakran )sokkal jobban tudok beszélgetni a fiatalalokkal, mert nyiottabbak-
   Szóval nem is tudom, hogy hová is tartozom???
   Bár néha 100 évesnek érzem magam…
   Szórakoztató volt az ételek kiosztása, a megrendelése sajna nem, azon majd javitani kellene…
   A tombola is vicces volt, mondjuk, ha jövőre is terveztek tombit, akkorra majd gyűjthetünk, és akkor még többen nyerhetnek mókásakat.
   A diót, milyen is??? még nem mertem megkóstolni, ehető vagy csak karácsonyfadisz, ahogy mondtátok?!
   A torta isteni volt, ha szabad ilyet mondani.Én már maradtam le tortáról más rendezvényen, meg tényleg el kellett jönnöm, ezérttudom, hogy jó a sorban elől állni, hogy jusson is .
   A mély erdőt majd kipróbálnám Veletek máskor.
   Meg a pótkávéra is szeretnék, ha lehet..
   Nekem maga az ötlet tetszett, hogy ennyiféle embert összehozni és ha a sokféleség találkozik mégis, túl, a kezdeti zavarodottságon, találnak jó és sokakat érdeklő témákat.
   Bár van hiányérzetem, mert az asztal másik fele nekem homályban maradt…
   Kik is ültek ott…???
   Lehet, hogy ha tovább maradok, meg erdőbe járok..
   Egyszóval folytatni kell!.
   A blogolást és a találkozókat, hajrá ÉVA:-)
   Köszönöm:-)

   Kedvelés

 7. Nagyon köszönöm Nektek az egész délutánt-estét. Jól éreztem magam és felszabadult voltam, annak ellenére, hogy még tanulom, hogyan kell nők társaság igazán jól érezni magam. Szuper nőket ismertem meg! Isteni volt a torta. Hovatovább, ma voltam futni 🙂

  Kedvelés

 8. Én két éve készülök és mindig valami közbejött, nagyon örültem, hogy most voltam és láttalak bennetek, beszélgettünk, kicsit táncoltunk. Éva nagyon jó volt a kétféle szerkó és ríszpekt a tricepszekért, bicepszekért! A torta mindent vitt! Mit érdemel az bűnös aki ottfelejtette a tombolanyereményét?

  Kedvelés

  • Hátööö, mi is volt az? van, ami nálam van, eléggé szótlan, daczos.
   Örültem neked, beszarás a fülbevalód, arisztokrata vagy, fotóztak is, majd mutatom. És kösz a sok segítséget, jó páros voltatok!
   Bosszankodom, hogy egy vacsorát kétszer számláztak, amúgy szerintem nem volt kiszolgálási hiba, ez a hely ilyen. Nektek volt bajotok?

   Kedvelés

   • Köszönöm. Szerintem tuti a hely, finom volt a kaja, jó a bor és tetszett, hogy az évi két doboz cigiből fél elszívásához nem kellett nagyon félrevonulni. A nyeremény sportutalvány, égi jelnek veszem 🙂

    Kedvelés

 9. Élveztem, de még hogy. Évek óta nem táncoltam. És megtudtam, milyen a szellemi nihil ellentéte. Másnap nagyon nehéz volt munkába menni, visszarázódni.
  Nem, nem rázódtam vissza teljesen. Őrzöm az élményt, és táplál.

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.