elemi kíváncsiság

2013. decemberi bejegyzés

Elemi és olthatatlan és szerteágazó. Mindig is az volt, és egyre inkább. Szerencsére az írás és némi lektorálás főfoglalkozásom lehet, és nem köti le időmet, tereli el a figyelmemet más.

Rengeteg e-mailt és üzenetet kaptam az elmúlt napokban, köszönöm. Ezek egy jelentékeny része a Joó Violetta-jelenség újabb bugyraiba avattak bele, a többi pedig óvott, féltett Joó Violetta mélyrepülésétől, és azt kérdezte: miért foglalkozom vele?

Miért foglalkozom ezzel, és miért vitázom vele?

Azért foglalkozom ezzel, mert alapbeállításom, hogy mindenféle érdekel. Ez nem valami ráérős életstílus, fegyelmezetlenség vagy felvett póz, hanem múlhatatlanul szükséges feltétele annak, hogy írni tudjak.

Kíváncsi vagyok, és nyomozok. Mindig is ezt tettem.

Kíváncsi vagyok arra, ki dobta be a sajtóba, hogy Michael Jackson (ha még nem olvastátok, figyelmetekbe ajánlom a róla szóló pályaképet, egyik legszenvedélyesebb bejegyzésemet, amelynek az a bravúrja, hogy egyszer sem írtam le a nevét) meg akarta vásárolni Joseph Merrick, az Elefántember csontjait. A Still Alive mozgalom kiterjedtségét látva kíváncsi vagyok, ki mindenkire mondják, hogy Jackson az ő bőrében él tovább. Kíváncsi vagyok arra, mi az oka annak, hogy Nagy-Britanniában három-négy grammos a kávécukor, Magyarországon öt-hat, Katalóniában azonban ritkán hét, többnyire nyolc. (Semese?) Hát azt tudtátok, hogy a tesztoszteron — igen, a hormon — büdös, izzadságszaga van? Én most olvastam, Violetta írta.

Ezt neveztem újságíróagynak is: az örök, tudatállapottá lett kérdőjelet. Öt bejegyzés után abbamaradt volna a blogom, ha ez nem lenne bennem — nyolcszáznyolcvannál tartunk. A regényem is kéri a magáét, anekdotákat, bizarr részleteket, fura szerzeteket. A prikolics utolsó életéhez Hamvai Kornél hogy szedte össze vajon azokat a döbbenetes részleteket?

Mindenre kíváncsi vagyok. Joó Violettára és Kozma Szilárdra azonban egy másfajta döbbenettel is, úgy vagyok kíváncsi, mint alföldi gyerek a zergére. Én ilyet még nem láttam, de nem is olvastam.

És azért reagálok rá — ez egy másik kérdés –, mert látom, hogy ha írok, akkor ő is ír, nem bírja ki. Állhatatosan keresgél utánam, írogat (tanulmányt!), aztán lesi a reakciómat, és ez leköti a figyelmét és az idejét. Addig sem csinál mást. Például nem terjeszti a gyerekverést propagáló nézeteit, nem nevezi konstruktív, szaturnuszi erőnek a családfői tombolást és fizikai erőszakot, és nem tesz megalapozatlan, veszélyes állításokat másokról, hiszékeny, segítséget kérő emberekről. Nekem meg nem árt, ellenben szórakoztat: legyek akkor én. Meg aztán, ismerve a blogom erejét és a Google preferenciáit, például hogy kedveli a blogokat, különösen a nagy olvasottságú blogokat, az első találatok között szeretnék lenni az ő nevére. Ami egyetlen kommenttel is sikerült: e pillanatban a nevére kijövő találatok között tizenhatodik a júniusi említés.

Hogy miért? Mert amit csinálnak, az, túl a zergeségen, hihetetlenül romboló, egyre agresszívabb, és meg kell állítani. A gyerekverés, az idomítás propagálása, a csecsemők hideg víz alá tartása, a nők alávetett helyzetének, kihasználásának boldogan ideologizált vállalása, a gyerekszülés egekbe emelése, az önjelölt, erőszakos asztrologizálás mindenféle legitim képzettség nélkül nem mehet tovább. Remélem azt is, hogy valaki felfigyel erre, és feljelentést tesz végre. A Romániából érkező kattintások mindenesetre megötszöröződtek a hétvége óta.

Az ő életük úgy működik, hogy akkor van megrendelés, ha valaki rájuk talál az interneten, és tetszik neki, amit talál. Ezért írják ők is tele az internetet, és ezért védekeznek, pontosabban vádaskodnak ilyen hisztérikusan. Teljesen ki vannak annak szolgáltatva annak, hogy mások mit írnak róluk, és azt hiszik, hogy mások is ki vannak szolgáltatva ugyanígy az ő profetikusan ostorozó szavaiknak.

Megrendelés pedig nem nagyon van. És nem csak a válság, az általános szegénység, valamint Puli szenvedélyes kampánya az ok. Előbb-utóbb erre is ráébrednek majd.

Kíváncsi vagyok arra is, hogy miután Joó Violetta megtalálta a maga méltó ellenfelét, szimbolikussá, titánivá emelte a harcot, és a Szilárd-féle állhatatossággal ostromol és írja rólam “tanulmányait”, mi fog történni a családi dinamikában. Melléáll-e az élettárs, úgy, ahogy ő is kommentel a férfi jó híre érdekében, készülnek-e antigerleéva-videók (ó, bár…!), és Szilárd is közli majd a saját scribdjei között a “tanulmányokat”, vagy ez csak cicaharc, “Violetta” magán-retikülpárbaja? Szilárd, ön mit szól ehhez?

Érdekesek ezek a párhuzamok, na. Mindenhol a teljes név és “foglalkozás”, minősítéssel (“Nagy Attila Puli exhibicionista anarchista munkakerülő, “Gerle Éva véresszájú feminista”, “háromgyerekes, megözvegyült tanárnő, lektor”). A bosszúasztrológia is kísértetiesen hasonló (Violetta ezt úgy műveli, hogy nem tudja a születési helyemet dátumomat, az óra-percet biztosan nem). Szilárd hatása a tegnap már megjelenő nyomasztás is, hogy vegyem le, amit írtam (értem én…), ugyanígy kérlelték Pulit is. Aztán, az ítélő tekintet, a szigor, mindannak a fölényes leszólása, felrovása, ami szerinte az én életemben kínos, szerintem meg nem: meghalt a férjem, nincs pasim, a gyerekem hisztizik, kávét iszom, kávéházba és színházba járok. Pont ahogy Pulit vádolják azzal, hogy nincs gyereke (nem akart, vagy nem lehetett, nem is tartja felelős döntésnek a sok gyereket), nem dolgozik (nem is akar), beteg a felesége (???), alkoholista volt (soha nem tagadta), konfliktusai vannak (egy anarchistának mi mása lehetne), mindenki bolondnak nézi (nem érdekli, társadalmon kívülinek tartja magát). (Te figyelj, Violetta, nem kérek én számon pluralizmust meg toleranciát, csak e simán logikus állítás mérlegelését: ha valaki kávézik, vagy színházba jár, akkor az neki nem kínos. Ezt érted? Én például nem gondolom kínosnak, és nem is kérem számon, hogy te egyetlen Purcărete-rendezést nem láttál. Csak azt, hogy olyan regényről írsz nagy garral, amelyet nem olvastál. Sőt, szerintem az sem kínos, hogy nem vagyok tökéletes, magam írom meg ezeket. Én nem hirdetem önmagam szobrát. Hol örülök a jónak, hol meg ironizálok magamon, hol tépem magam a hibáimért. És példaképnek sem tartom magamat, mindaz, ami az életemben van, csak részben fakad meggyőződésből, tudatos elhatározásból, mellettük sok esetleges, úgy maradt, megváltoztathatatlan, rajtam kívüli okból következő jelensége van a létezésemnek. Aki a tökéletességet kéri számon másokon, az orruk alá dörgöli, hogy miben nem tökéletesek, az nagyon keveset tud a világról és az emberről, aki meg a saját példáját tartja abszolútumnak, ahhoz viszonyít mindent, az menthetetlen. –> fehér köpeny)

És nem, ez nem személyes harc, ellenségeskedés, amelyet történetesen a blogon művelek. Hiszek abban, hogy a torz, kártékony jelenségeket ki kell hozni a fényre, megfogalmazni, megmutatni: íme, ilyen. Beszélnünk kell doktor Takáts Ágostonról, a többszörös incesztusért börtönre ítélt kórházigazgatóról, egykori KDNP-s képviselőjelöltről — más nem teszi. Beszélnünk kell a politikaközeli közszereplő viselt dolgairól és a vele kapcsolatos igazságügyi szakértői véleményekről. Beszélnünk kell Minden Áronról, a trollkodásról, a vérmes antifeministákról, a buta és önigazoló módon empátiára apelláló facebook-mémekről; a szörnyű bűncselekmények nyomán kisarjadó rasszizmusról, halálbüntetés-követelésről, a “jóembervagyok”-attitűdről. Beszélnünk kell a női média hazugságairól, arról a fajta sajtóról, amely puszta ürügye, hordozórakétája a narancsbőr elleni krém marketingjének.

Ezért olvasok, figyelek, nem csak a magam szórakoztatására. Rengeteg inputra, élményre, haszontalanságra van szükségem ahhoz, hogy ez a hőfok magas maradjon, és meg tudjam fogalmazni a világot és benne önmagamat.

Tudom, illene hasznosnak lennem, főleg a világ javáért, nők sorsának jobbításáért vagy a környezetvédelemért munkálkodnom, de nekem legalább olyan fontos a puszta intellektuális bloglét, a l’art pour l’art kíváncsiság és önkifejezés. Most meg konkrét céljaim is vannak.

(Ha Balázstól át tudom végre nyomni a barszelón fotókat, akkor jön az élménybeszámoló!)

109 thoughts on “elemi kíváncsiság

  1. Úgy szeretem Eszter stílusát, szembenézéseit, értékrendjét.

    Köszönöm a kétséget!


    “…a hétvégén még egy blogkollégámat támadták be a próféta trónjáról, szexualitásán és gyászán (is) gúnyolódva, ám releváns érvek nélkül. Döbbenten álltam az eset előtt, görcsbe rándult a gyomrom. Sok minden kavargott bennem: az, hogy a bölcs ember nem szól bele más életébe kérdés nélkül, és nem is ítélkezik, legalábbis nyilvános agresszió-cunami formájában nem. A vitapartner pedig – bármennyire is más szintjén áll a megélésnek és a megértésnek – nem indulatos kirohanásokkal próbálja meggyőzni a másikat igazáról, hanem józan érveket sorakoztat fel egymás után, miközben tisztelettel viseltetik a másik személye – szexualitása, gyásza – iránt.

    Nem értettem, és azóta sem értem, hogyan helyezkedhet valaki – bárki, most nem csak a történet főszereplőjére gondolok – a mindentudó szerepébe, aki látatlanul, messziről is képes megmondani, mi a jó a másiknak. (És most egy pillanatra tegyük fel – csak játsszunk el a gondolattal, – hogy tényleg tudja. Ha tudja, akkor segítőként nem az a feladata, hogy a megszégyenítés és lerohanás stratégiája helyett higgadt, értelmes módon foglalja össze mindazt, amire a másik fél nyitott? Márpedig a támadó itt olyan ember volt, aki segítő hivatást választott, és épp szakmai rátermettségét kívánta illusztrálni azzal, hogy személyeskedve próbált megalázni valakit, akivel soha egy szót sem váltott.)

    De hagyjuk is Violettáékat. A hétvége kérdése az volt, hogy vajon hogyan betonozódhat bele valaki annyira a (vélt vagy valós, ez a lényeg szempontjából most mindegy is) igazába, hogy kivesszen belőle minden alapvető emberi bölcsesség, empátia, segítő szándék, tisztelet… és az a fajta nyitottság, amely az érveket képes meghallgatni, megérteni és mérlegelni? Nem, nem kell elfogadni, csont nélkül benyelni és internalizálni, csak megadni a lehetőséget a korrekt, tiszteleten alapuló kommunikációra, és felfogni, mit is mond a másik…”

    Kedvelés

  2. “Hát azt tudtátok, hogy a tesztoszteron — igen, a hormon — büdös, izzadságszaga van? Én most olvastam, Violetta írta.”
    És azt tudtátok, hogy “Évike a bambusz biciklijén mindig jóillattú”?
    Nahát, hol tart a tudomány, hogy miket meg lehet tudni egy horoszkópból!

    Kedvelés

  3. Többek között azt is szeretem ebben a blogban, hogy érdekes új nézőpontokkal találkozom, amelyeket nagyon helyesnek tartok.

    Például mindenki azt mondja, hogy hülyékkel nem érdemes vitatkozni, mert legyőznek a rutinjukkal. Ez itt is sok emberben felmerült: minek foglalkozni Violettáékkal, nem kell rajtuk pörögni, nem szabad hagyni, hogy lehúzzanak. De te pont azt mutatod most meg, amit érdemes, sőt kell is – nem a meggyőzésükre fecsérelsz időt, hanem egyszerűen csak iderakod a blogra, hogy nézzétek, ilyen is van. Mert ez tényleg félelmetes, ha nem ismertem volna kicsit hasonló fickót otthon a falumban, mint Kozma Szilárd – sokgyerekes, nagyszájú, nagyképű, mindig mindenkivel háborúban álló, mindenkit feljelentgető, feleség- és gyerekverő agresszív ember – el sem hinném, hogy ilyen van.

    Nálam a biztosítékot az csapta ki, amikor megláttam a gyerekek youtube üzeneteit az apjuk ellenfelének – nem törvénybeütköző kiskorúakat így szerepeltetni, bevonni a szülő konfliktusába? Nem lehet ez ellen tenni valamit? Másrészt ott vannak az asztrológiai cikkek, most hogy utánanéztem, a net tele van velük – az egyik zavarosabb, mint a másik, a videók hozzájuk elmennének egy groteszk film egy részleteként is. Az döbbent meg, hogy ennek az embernek fizetnek? Hozzá fordulnak tanácsért? Megdöbbentő, de jó, hogy láttam, tudom, és jó, hogy minél többen látják, megismerik őket, talán úgy kevesebb naiv ügyfelet tudnak szerezni,. Ugyanakkor elfog az aggodalom, hogyha ez a bevételük se lesz, mit esznek majd a gyerekek?

    Kedvelés

      • Az enyém pedig a mosógép -fűtőszál, amit kereplőmód tekergetett az ökle körül, gyógyítás céljából.

        Kedvelés

      • Ó, Gyurcsók, emlékszem felhívta egyszer egy nő, hogy neki nagyon fáj a jobb válla. Gyurcsók visszakérdezett, hogy “a jobb?”. A nő viszont úgy értette “már jobb?” és elkezdte bizonygatni, hogy igen-igen már sokkal jobb, érzi ahogy múlik a fájdalom, pedig Gyurcsóknak még ideje sem volt elkezdeni a hókusz-pókuszt!. 🙂 Na, meg mikor elment nyaralni és kirakott magáról egy képet, hogy addig is fizessenek nyugodtan a hívek, mert ő megáldotta ezt a képet és most már annak is ugyanolyan gyógyító ereje van! Az unokatestvérem ingyen és bérmentve dolgozott neki hónapokig, mert annyira hitt a mesterben, de ez már neki is sok volt. És az emberek fizettek.
        Na, szóval ne aggódjatok Violettáéknak mindig lesz ügyfelük

        Kedvelés

    • “Ugyanakkor elfog az aggodalom, hogyha ez a bevételük se lesz, mit esznek majd a gyerekek?”

      Én is szeretném ha nem a gyerekek látnák kárát ennek az egésznek, ez nekem is eszembe jutott… Őszintén remélem hogy nem a kenyér vagy a diliház között kell idővel majd választaniuk 😦

      “Például mindenki azt mondja, hogy hülyékkel nem érdemes vitatkozni, mert legyőznek a rutinjukkal”

      Én nem azt mondom, hogy nem érdemes velük vitatkozni, hanem hogy nem velük érdemes. Inkább választok egy félrevezetett, de még alapjaiban logikusan gondolkodó embert egy vitára, mint egy félrevezetett, és logikátlanul gondolkodót. Az előbbi képes a véleményének a felülbírálására, az utóbbi meg úgyis csak azt fogja csinálni, amit az előző mond neki vagy amit tőle lát. Úgyhogy inkább nála kezdem, mert az célravezető.

      Egy lódarázsnak hiába magyarázol atomfizikát.

      Azonban ami miatt érdemes mindent csinálni, az tényleg a logikátlan hülye. Ő a kezdete és a vége mindennek, a tömeg ami tudatlanul legitimál mindent. Meg hogy egy jobb és szebb világban éljünk.

      Én is eleinte úgy gondoltam hogy Évi viselkedése nem célravezető Violettával kapcsolatban még ha nemes is, aztán mostmár látom hogy ennél jóval tudatosabban mennek a dolgok. És örülök neki.

      Kedvelés

      • Nekem az jutott eszembe, hogy fel lehet talán nevelni négy gyereket, nem nyomorogva, MUNKÁBÓL. Komolyan, ezeknek az embereknek talán dolgozniuk kéne. Fizetésért, munkával.

        Kedvelés

      • Dolgozhatnának asztrológusként, de kéne hozzá: megfelelő végzettség, mögötte valódi tudás, tapasztalat, szakmai alázat. Úgy tűnik, ezek nincsenek meg, kivéve talán a tapasztalatot, de az bárkinek lehet.

        Kedvelés

      • Nekem az jött le az írásokból és a videókból, hogy ők azért elég egyszerű emberek. Én a mezőgazdasági munkára gondolnék, konkrétan. De ez már rosszindulatú személyeskedés, abba is hagyom.

        Kedvelés

    • A férfihangosok hozzáállása számomra elfogadhatatlan. Velük nem látom értelmes vita lehetőségét.
      Akik képtelenek elfogadni, hogy nem minden nő akar a feleség-háziasszony-anya szerep kizárólagosságában élni, önmagát teljesen feladva.
      Ahogy jogot formálnak ahhoz, hogy eldöntsék, a másik embernek miről szóljon az élete, mi teszi boldoggá és milyen életcéljai legyenek.
      Bezárva a másik embert egy nagyon szűk élettérbe, ahol sok életöröme nem lehet.
      Erre én bemutatok.

      Kedvelés

  4. Ezt láttad?

    Ki gondolná, hogy ez a nagymama kinézetelű nő még csak 38 éves? Aki viszont ismeri a feltáratlan és feloldatlan tűz karmának a női lélekre tett hatását az nem csodálkozik. Ez a férjét a túlvilágra küldő nő tette azt a megjegyzést frissen megözvegyülten Violának Az apa utáni feltétlen igény című írására, hogy Violával nagy baj van, fehér köpeny kell hozzá, azaz elmebeteg.

    Kedvelés

      • ezen én is eltűnődtem. violetta, szilárdhoz idomulandó, őszre festi a haját. viszkető késztetést éreznek arra, hogy csakazolvassát öregítsék, annyira bántja őket üdesége. hát, apus-anyus, van, amihez nem elég az asztrológia. 🙂

        Kedvelés

      • Az a kemény, a tizenhetedik percben (küldte az olvasó, köszönet):
        “hát nekem gyönyörű élettársam van, nem szorulok én arra, hogy a gyermekeimet molesztáljam”

        Hű, és ha nem lenne? Élettárs, vagy gyönyörű? Sokan rászorulnak amúgy szaturnuszilag…

        Kedvelés

      • Hú, ez is nagyon durva. Sajnálom nagyon Medárdát. Hány év terápiára lesz vajon szüksége, ha kikerül végre eme “szaturnuszi” házból? JV pedig itt is le szeretne lépni, de nem lehet neki. Szörnyű lehet egy ilyen buta és szószátyár ember mellett élni, aki csírájában elfojt minden saját gondolatot, ötletet, önállóságot.
        Vajon mit remél, mi történik maj ennek az 1 órás hablatyolásnak a hatására? Nem tudom elképzelni, hogy mit vár ezektől a nagyon cikis filmektől.

        Kedvelés

      • “Csak a perrel fenyegető iskolaigazgatói levél kézhez vétele után egy héttel később értettem meg, hogy a gyermekek testi és lelki épsége helyett, az iskola és a maga jó vezetői-hírnevét védő személy, tulajdonképpen a gyermekem lehetséges hatósági elvétetésével is megfenyegetett.”
        hát eltartott egy darabig.

        Kedvelés

      • Ezzel magyarázták Takács Ágoston embertelenségét is. Hogyan merülhet ez egyáltalán fel?

        Kedvelés

      • Tényleg, így szólt a mondat szó szerint:
        “feltehetően erős szexuális motivációval rendelkezik, melyre a feleségétől nem
        kapott megfelelő választ.”
        Ezt a vállalhatatlan mondatot ráadásul egy pszichológustól hallhattuk (Lengyel K. Péter), aki pluszban még igazságügyi szakértőként is tevékenykedik ! Mintha a férfiaknak lenne valami kimondatlan, de azért valós “rászorultsági” joguk, amire valakinek mindenképp “megfelelő” választ kell adni, különben baj lesz.
        http://hetek.hu/belfold/200705/csaladban_maradt

        Kedvelés

      • És közben leírja ezt is:
        “Masszív patriarchizmusról, despotikus, terrorisztikus viszonyról lehetett csak szó, ahol a nők tulajdonnak számítanak”
        Tényleg nem látja, hogy az előző mondata pont ilyen mondat?

        Kedvelés

      • nekem egyszerre félelmetesek és szomorúak ezek a videók.
        Szilárd folyton igazgatja a kamerát. ki is mondja, “Hogy beleférjek.” meg hogy “Jól látsszanak a gesztikulációim.” És csak beszél és beszél, és már nem tudom összerakni, hogy miről is szól (pedig szövegértésben jónak tartom magam). Inkább VIolettát nézem, mit csinál közben. Ha már meta, legyen kommunikáció, 53. perc környéke például. S magamban a kérdések: hogy érzi magát a videó készítése közben? Egyetért-e az elmondottakkal? Majdnem mindig a szája előtt van a keze, és hogy áll a válla, vajon miért? Nem tartom magam szakértőnek, elképzelhető, hogy csak maga a téma az, ami ilyen testbeszédet vált ki, de az is lehet, hogy a “beszélgetőpartner”. (És a “slusszpoén”, “KSz: – Szeretnél-e valamit te is mondani, mert én már nem. JV: – Nagyon örülök, hogy mondtad, hogy ezmegaz” és folytatná, de kb 15 mp után újra a férfi beszél, és beszél még jópár percet.)
        Magamat is látom egy előző, de ennyire azért nem lenyomó kapcsolatomban, látom, ahogy csöndben maradok (agresszív szituációban “be is zombulok”), a szám környékére ki is ül, mit gondolok, de persze (hálistennek) nem veszi észre. és még ha kérdeznek, akkor se esik jól válaszolni, vagy azon kattog az agyam, hogy mit mondjak, amit a férfi helyesnek ítél majd, hogy ne legyen baj.

        Kedvelés

      • Azt nemtom, de ezt írta Éva róla:

        “Az a kemény, a tizenhetedik percben (küldte az olvasó, köszönet):
        “hát nekem gyönyörű élettársam van, nem szorulok én arra, hogy a gyermekeimet molesztáljam””

        Kedvelés

      • Ja. Arra lennék én kíváncsi, hogy Viola tényleg-e megőszült, vagy befestettette vele a zura??

        Kedvelés

      • Nemtom, de a színe olyan, mint Jarmush hajáé, lehet, hogy így őszül. Nem akar ez szőke lenni semmiképp.

        Kedvelés

      • “Jelentetted Kozma Szilárd fényképét zaklatás miatt.
        Bezárás
        Állapot Ez a fénykép nem került eltávolításra
        Részletek Köszönjük, hogy időt szakítottál arra, hogy jelents valamit, amiről úgy érzed, hogy sérti a közösségi alapelveinket. Az ehhez hasonló jelentések fontos részét képezik egy biztonságos és barátságos Facebooknak. Megvizsgáltuk, hogy a bejelentett fénykép tartalmaz-e zaklatással kapcsolatos tartalmat, és azt találtuk, hogy a fénykép nem szegi meg Közösségi alapelvek.
        Megértjük, hogy te továbbra sem szeretnéd látni ezt a fényképet. Itt van néhány dolog, amit tehetsz:”

        Kedvelés

      • Köszönöm, volt már ilyen egy párszor, szisztematikusan kell csinálni, sokáig, sokan, és akkor átbillen. Komplett gyűlölködő profilt sikerült így eltüntetni (működtetője most lelkesen lájkolta Violettát)…

        Kedvelés

      • Sajnáljuk, hogy ez történt. Meg fogjuk vizsgálni a képet, és ha ellenkezik a közösségi alapelveinkkel, eltávolítjuk.
        A bejelentés állapotát a Támogatási irányítópult használatával tekintheted meg.

        Kedvelés

      • Jelentetted Kozma Szilárd fényképét gyűlöletbeszéd vagy -szimbólumok miatt.
        Bezárás
        Állapot Ez a fénykép nem került eltávolításra

        Kedvelés

  5. Én azt hiszem, hogy az a méltó és érdemes, hogy az, aki képes végigvinni egy vitát, az nem legyint.
    Túl sokszor legyintünk, egyébként.
    Félelem, lustaság, kényelem, tanult tehetetlenség, bystander -effektus.

    Kedvelés

  6. Azért most nagyon dőlnek a levelek. Olyanoktól, akik azt állítják, hogy ők ezt nem csinálnák, és ennek nincs értelme, és ez így milyen kisszerű.
    Pedig nem tudhatják, mit csinálnának élesben, és nem is kell tudniuk: nem ők vannak a helyemben. Nem tudhatják, hogyan érintené őket ez az eltettedaférjedetlábalól vád, ha ők jártak volna fél évig az onkológiára és reménykedtek és orvost üldöztek és egyáltalán, ilyen kapcsolatban lettek volna a férjükkel, például.
    Nem értem, miért kell mindenkit megszaglászni, véleményezni. Olyanoknak, akiket igazából nem nagyon érdeklek, inkább csak fanyalognak, és nem akarnak megérteni, nem hisznek nekem, kívülről ítélnek. Én nem akarom, hogy más is ezt tegye, vagy meg legyen győzve, hogy ez így helyes. Én azt akarom, hogy tekintsenek kompetensnek, bízzák rám, mit miért teszek, ne akarjanak kontrollálni, mert az összes szempontot csak én ismerem, és én vagyok én, és én viselem a következményeket.
    Én nem ítélek és nem bosszúvágy mozgat. De az, hogy valaki sok szinttel lejjebb van (ezt mondják, de én ezt nem mondhatom, nekem reflexem, hogy komolyan veszem az embereket), hogy szánalmas, műveletlen, rosszul ír, vagy akár sérült, áldozat, még nem jelenti azt, hogy amit tesz, nem számít, nincs. Nem teheti ő sem, és igenis van. És következmény is van.

    Kedvelés

  7. “Ugyanakkor elfog az aggodalom, hogyha ez a bevételük se lesz, mit esznek majd a gyerekek?”
    Nem tudom, nem lehet, hogy akkor esetleg lép a gyámügy, és végre normális emberek közé kerülnek?

    Kedvelés

  8. “kíváncsi, mint alföldi gyerek a zergére” 🙂
    Nagyon tetszett a kép, de mikor megismételted újabb verzióban: “zergeség” … Hihihihihihihahahahahihihi!!! 🙂 🙂 🙂

    Kedvelés

  9. Olyan kínos, ha valaki nem tud fogalmazni, egy röhejes tudományt művel nagy garral, és ilyen eszméletlenül fűti valami, és csak megy, mint a tank, egymást hergelik, és nincs határ…
    Külön topikot szentel nekem. Fotókat lop. A kutya nem olvassa, és aki igen, az elborzadva: majdnem pont annyi embertől jött együttérző, tőlük borzadó levél, ahányan megtekintették a lelopott képeket.
    Komoly rajz, ingyen képlet, minden, és 10 óra 30-kor születtem!
    Milyen árulkodó a “szigorú apa”, a legitimált erőszak!
    Az is érdekes, hogy szerinte csak ő kezdeményezhet rohamot, én nem bírálhatom, mert ő nem szólt hozzám. Hát én meg szóltam, nem hozzá, hanem róla, mint ahogy mindenről, ami kint van az interneten, elmondható a vélemény, a BTK határain belül.
    De most kedvem lett zöld köpenyre javítani a fehéret, úgyis az van ma már a kórházakban.
    “gazlányok”

    “A sorsképletből első rápillantásra is, kiemelten szembe ötlik, hogy a tulajdonosa, amennyiben nem sikerült ezt még zsenge gyermekkorában erről le szoktatni szigorú apai neveléssel, egy nem is betegesen, hanem egyenesen kéjelegve hazudozó személyiség: Vénusszal együtt álló Jupiter a Bikában és a IX. házban, kétszeresen és együtt állva egy-egy lándzsahegy nevű (hegyes szögű háromszög) karma-alakzat csúcsán. Már önmagában ez is elegendő, ahhoz, hogy a teljes ineptia mysti, vagyis a szellemi megértésre való képtelenségét meg állapíthassuk, hát akkor még az ide vonatkozó a perverzitásig elmenő beteges szexuális sóvárgásokkal is párosuló spekulánsi (Júdási)-nyakasságot, amire a teljesen negatív Bika Napjával együtt álló, teljesen negatív Merkúrja enged következtetni? – É mindez még nem elég, mert az egész totum-fáktum együtt áll ugyanott, tehát a kilences házban, tehát a tételes és rendszeres metafizikai ismeretszerzés, illetve a spirituális megérték életkörét megtestesítő erőtérben! Csoda-e tehát, hogy amikor Violának az apai gondoskodásnak a fontosságáról írt cikkét elolvasta, fel borzolódott a hím-gyűlölő nőstényfarkasi hátán a szőr és azonnal kihirdette az ítéletet: Örültek házába vele! Mármint Violával. És ez még semmi, de miután Violához is el jutott az internetes szentencia híre, és ezt nem nyelte le a feminista császárnőtől, és meg próbálta a k. mint kedves asszonyt józan belátásra bírni, az az neki fogott az én szakmai tanulmányaimat is, feminista kritikába részesíteni. Sőt: a feminista sleppjét arra buzdítani, hogy “szabadítsák meg” a női eszmetársaikat és lehetőleg minden magyar nőt, az mi ártalmas befolyásunktól, és nyílt csoportos felújítást is szervezett a bolgján a szakmai és emberi – morális hiteltelenítésünk céljából. Magyarul, aljas megfontolásból csoportos rágalmazást indított a gazdasági tönkre tételünk érdekében, akárcsak Puli ezelőtt , rengeteg éven keresztül! És mindezt úgy, hogy velem soha nem találkozott. nekem vele soha semmi dolgom nem volt, még cak nem is tudtam róla, nem, hogy bántottam volna!
    Hát persze, hogyha mindarra rá, amit az imént le írtam a képlete kapcsán, még a 10 házban is található egy Kos-Lilithje, ami ebben a feminista konjunktúrában, valósággal egy veszett farkassá teszi, aki nem bírja ELVISELNI MÉG A FÉRFIAKNAK A látványát sem, nem, hogy a kerékpározó férfiak izzadság-szagát! 😆

    Egyenesen kétségbeejtő, hogy ilyen feltáratlan agresszív karmával párosuló gonosz természetről árulkodó, majdhogynem csupa negatív fényszöggel rendelkező sorsképlettel született személyek közhangulat formáló szerepeket vívhatnak ki maguknak, mindössze az elem gonoszsággal párosuló gátlástalan “jópofa” tárgykezelésüknek köszönhetően.
    Ahogy Jézus mondta: “Vak vezet világtalant”.
    És eligazításul a rászorulóknak: “Gyümölcséről ismeritek meg a fát!” (Gyermekéről az embert!)

    2. Akiket a pisztoly nélkül maradt, és saját gátlástalan alantasságának az áldozatává vált betyárnak a leleplezés ellenes erkölcsi-hadakozásai esetleg megtévesztenek: Senkinek, aki tőlem becsületesen horoszkópot rendel, de még annak sem, aki nem rendel tőlem, vagy tőlünk horoszkópot, nem teszem ki a sorsképletét az ő személyes engedélye nélkül és nem értelmezem nyílt színen a sorsképletét, hanem csak azoknak az Évához és Pulihoz hasonló gazfickóknak és gazlányoknak, akik minket igazságtalanul – És főként ismeretlenül! – jól érzékelhető szakmai lejáratás és hiteltelenítés céljából rágalmaznak, tehát a családos – családeltartói egzisztenciánkban fenyegetnek, ellenünk aljas indokból, vagy csak felelőtlen – nagyképű – vagánykodásból lefitymálnak.”
    Egy pötty plágium is: a mottó, amit idéztem (gyümölcséről a fát)! És szövetségbe olvadva küzdenek a Gonosz ellen, valószínűleg párterápiaként szolgálok. Én úgy gyanítom, lehettek köztük ellentétek, de most összeforrnak.
    Döbbenet, komolyan. És olyan olvasottságom van, romániai boom… Csak Gilicze Bálint idején volt ilyen, márciusban.

    Kedvelés

    • “utonálló”
      “Válasz Gerle Évának, a Facebook-odalán az árnyék-énemmel folytatott monológjaira:”
      wtf?
      “És ez a nő, kihasználva a közönséges-nagyközönségű pletyka-blogját most azt érzi dicsőségnek, hogy a mi neveinkre elsők között fogják hozni a keresők az ő véleményét rólunk. Az ővét, aki sem nem rendelt tőlünk horoszkópot, sem nem tanult asztrológiát, és még csak tragédiától mentes élete sincs, nem hogy boldog élete. Tehát az ég-világon semmilyen létező, őt hitelessé tevő alapja nincs erre, csak egyszerűen bosszúból, fölényeskedési vágytól, rejtett agressziótól hajtva kihasználja a pletyka-terápiás boldogtalan tömegek által adott látogatottsági-mennyiségi előnyét.”
      és:
      “A nagy kérdésünk tehát az, hogy miközben Pulinak lehet felesége, még hogyha schizofrén is, a szegény balkáni gerlének, miért csak a személytelen vibrátorral kell ettől kezdve megelégednie? Azért-e, mert naki, az égi lelki társához (duáljához) Pulihoz (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pedig ő Skorpió, naaa, azt hittem, Violetta élete nője vagyok )képest, akikről ódákat zengett a Facebook-oldalán, legalább is, határtalanul több a pénze? Ilyen egyszerű lenne ez? Van gyermeked, van pénzed is, nincs gyermeked, nyomorult vagy anyagilag, de legalább van egy szexre képes feleséged….? Ez mélyebb metafizikai – sorselemzést igényel!”

      Kedvelés

      • Kerékpározó férfiak??? Hmmmmm…
        (De az ég szerelmére, miért nem lehet az igekötőket az igével egybeírni?????!!!!!!!!!)

        Kedvelés

      • “Az ővét, aki sem nem rendelt tőlünk horoszkópot… …Tehát az ég-világon semmilyen létező, őt hitelessé tevő alapja nincs erre…”

        Rendelj mán egy horoszkópod, hogy meglegyen a hitelessé tévő alapod, Főcsőcsele.

        Kedvelés

      • Ismerek kettő bikanő- skorpióférfi párost.
        Jómegynekik, fúriásan ördögien szexi nők, csak zokni és gatyaügyben schisofrén pasik.
        Gondold meg!

        Kedvelés

      • az mi lehet? szerintem itt nem a kulturális különbségekkel van a probléma, hanem azzal, hogy nem tud a bácsi magyarul.

        Kedvelés

      • Gondolkodtam, és arra jutottam, hogy az valami olyasmi lehet, mint Lacinál a gyűrűzőtábor, csak az valami kőműves-szakköri elfoglaltság lehet.
        Nem hogy magyarul nem tud, de olyan hosszan, unalmasan és cirkalmasan érthetetlenül nem tud, hogy attól már leáll az agyműködés.

        Kedvelés

      • A helyes megfejtő egy ingyenes horoszpók-gonoszpók-sorselemzést nyer K. Kicsicsakra Szilitől.

        Kedvelés

    • Én azt bírom, hogy milyen buta fölénnyel hirdetik a nő szexuális helyét: legyen nemi élete, férjjel, hüvelyi orgazmussal, boldogan, ha nincs ilyen, az a legnagyobb szégyen (mert Violettának van), de aztán semmi sóvárgás, túlzás, perverzió (!) ám, ejnye! Ugyanezzel vádolta a feleségét is.

      Kedvelés

  10. “Gerle Évának gyomorgörcse van a neveletlen gyermekei miatt, de fő életfeladatának érzi, hogy az én elmeállapotomat vizsgálgassa, hogy engem a párommal, Kozma Szilárddal meghurcoljon az interneten, miközben a mi életünk a gyakorlatban is igazolja, hogy amiről írunk és beszélünk az valóban segít megőrizni az egészséget, sőt, tartós párkapcsolati harmóniát és boldog, bátor, laza, de rugalmas és fegyelmezetten együttműködni tudó gyerekeket jelent.”

    Kedvelés

    • “Kérdem én, hogy vajon van-e az itteni kommentelők között, aki többet árt a házaspároknak, a családoknak, a társadalomnak, mint ez a részeges, buzgómócsing, volt-tanárnő? Aki a férfiaknak még a szagát sem bírja, és aljasul kitette az internetre, hogy ő büdös biciklis férfiakkal találkozott, akik nyilván mindenkire veszélyesek… Aki az asztrológiában való minimális jártasság nélkül, családi szerencsétlenségekkel tarkított életével és a neveletlen, hisztériás gyerekeivel a nála boldogabb életet realizáló, másokat elhivatottan segíteni kívánó asztrológusokat felsőbbrendűségi érzettől vezérelve lehülyézi, leelmebetegezi, majd miután én hangot adtam őkelméről való véleményemnek, ellenünk rágalmazó hadjáratot indított.”

      Kedvelés

      • Már miért nem fehércseléd, vagy asszonycseléd?

        Itt kezd elgurulni a gyógyszerem, kontrollálatlanul visongva röhögcsélek bekoffeinezve, férfi csürhetársam nem különben, és bár galamb lélek, mégis hirtelen reagál néha (biztos van valami kosszarv tetrál a napszögbetöréses alsóházában), úgyhogy kilátásba helyezett az olvasottak után egy első álomban elkövetett teherbeejtést, háromszemélyes esernyővel, nyitásnál zenélő (ébresztő) kínai modell, csak hogy a szülésélmény autentikusabb legyen.

        Kedvelés

      • “szomorúan veszem tudomásul, ha nőket bántalmaznak, de jól tudom, hogy a mai felvágott nyelvű, önhitt, érzéketlen némberek közönséges módon és leállíthatatlanul kiprovokálják, képtelenek elfogadni, ha valaki valamit jobban tud, mint ők.” Csodálatos, ahogy felmondja a leckét!

        Kedvelés

      • édesistenem, ez meg… ” amiről írunk és beszélünk az valóban segít megőrizni az egészséget, sőt, tartós párkapcsolati harmóniát és boldog, bátor, laza, de rugalmas és fegyelmezetten együttműködni tudó gyerekeket jelent.” a többi csak vicces, de ez…

        Kedvelés

      • Azért furcsa ez a párkapcsolat, mint a teljesítmény alfája és omegája, mint a végső érv folyamatos felemlegetése. És mint a legnagyobb vétek és büntetés, ha valaki nem párkapcsolatban él.

        Kedvelés

      • Épp az előbb olvastam. Nem hittem a szememnek, utána kellett olvasni párszor. Hogy ezt tényleg magukról írja, döbbenet.

        Kedvelés

      • Honnan veszi ez az idióta picsa, hogy részeges vagy? Hihetetlen, komolyan. A Facebook eddig nem vette le a fotókat egyébként, de jelentgetem nekik szorgosan.
        Olvastam az iskola igazgatónőjének a levelét is, hát őt se irigylem. Meg amit Medárda kommentelt az osztálya Facebook oldalára, a kislány apja 2, osztja az észt utána meg sajnáltatja magát. 😦

        Kedvelés

      • Hű.”irracionális indulatában megkísérelte a saját gyermekemet ellenem fordítani! E magasan képzett szakember tehát, írd és mondd, egyenesen arra próbálta rá venni a lányomat, amit már korábban is szuggeráltak, gondolom: a „csínytevés”-pártoló szülők sugallatára az osztálytársai Medárdának. Ti., hogy a gyermekem NE MONDJON EL MINDENT, AMI VELE TÖRTÉNIK AZ ISKOLÁBAN! Magyarul tehát arra, hogy kezdje el a gyermekem az őt érintő dolgokat és problémákat előlem elhallgatni, és ezzel el indulni az apjával szembeni – Aki (sajnos!) az egyetlen biztos támasza maradtam neki minden szempontból egyelőre! – bizalmatlan titkolózás liberális útján! – Remélem, hogy most már nem találja az igazgató asszony túlzásnak, azt, hogy korábban, a gyermekemnek a tőlem való elidegenítési sátáni törekvést, egyenesen KISKORÚ MEGRONTÁSI KÍSÉRLETÉNEK NEVEZTEM?
        Az egész zavaros történetnek, amelyben a Keresztes tanárnő irracionális következetlensége ÉS MESSZE MENŐEN FELELŐTLEN VISELKEDÉSE az egyedüli állandója, nem kívánom, az általam tapasztalt és a lányom által sírva elmesélt tárgyi – gyakorlati részleteit itt leírni. (De azt még tisztáznom kell, hogy nem csak a lányomtól tudok az osztályban történtekről, mivel a besúgást sem szeretem, hanem egyenesen tőle is, meg a többi tanár-társától is, akik között – lévén, hogy költő és író (is) vagyok! -, nem csak ismerőseim, de barátaim is vannak!)”

        aki a lévént rosszul használja, tisztességes ember nem lehet, indi mondtam!
        és a felkiálzójelek:
        “azért ragaszkodik nagyon ehhez a második SZÜLŐI-ÉRTEKEZLETHEZ, mert „ezúttal TÉNYLEG A SZÜLŐK MONDHATJÁK EL az iskolával kapcsolatos problémáikat és az osztály és az új osztályfőnök között létrejött krízis-helyzet feloldása érdekében javaslatokat tehetnek” (furcsa módon!), hat, a régi „csínytevői” maghoz tartozó diák vett részt a szüleik helyett. Ő tehát megkérdezte másnap az osztályban a hat, a maguk által okozott fegyelmi kihágások orvoslása érdekében a szüleiket képviselő(!!!) diákot, hogy „Úgy-e, hogy mennyire értelmetlen volt a tegnap esti szülői értekezlet?” – Majd „kiderült”, hogy ezt a nagy „értelmetlenséget”, állítólag én, a Medárda édesapja okoztam, aki, mindenféle értelmetlenséggel „VÉGIG KIABÁLTAM(!!!), az egész értekezletet. Állítólag őt, az ügyben nyilván ártatlan új osztályfőnököt hibáztatva azért, ami még akkor történt, amikor nem ő vezette az osztályt! Hetük szerint tehát én végig, vagyis egy egész órán keresztül, azt követeltem kiabálva (Sic!), hogy a lányomat vegyék be abba a Facebokos csoportba, amelyben korábban mocskolták és amelyről, az előző szülői értekezleten mondta el, hogy – ő is a tagja!”

        Kedvelés

  11. Joó Violetta itt éppen Csányi Vilmosnak szól be:
    http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/lelki-ugyek/dilemma-hogy-vegyem-ra-hogy-elvaljon-106684
    (legfelső komment)
    “És Csányi Vilmos etimológus is tud segíteni az embereknek a sorsuk rendezésében? Pl. párkapcsolati, magzatfoganási és gyereknevelés problémákban?
    A kauzális és a spirituális azt jelenti, hogy nem biológiai, hanem szellemi, szellemi okozati. Az a terület, amelyről csányi Vilmos bizonyára nem szokott beszélni.”
    Hát ja, végül is etológus vagy etimológus egy hülyeség nem? 😛 🙂
    http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/lelki-ugyek/dilemma-hogy-vegyem-ra-hogy-elvaljon-106684

    Kedvelés

      • Igen, Violetta szerint Csányi Vilmos az.
        Tényleg döbbenetes ahogyan mindenkit támadnak aki sikeres, népszerű és jól ír. Úgy látszik ez a három, ami igen komoly szívfájdalmuk. Ilyenkor be akarják bizonyítani, hogy az adott szakterülethez is ők értenek jobban. Nem tudják az milyen tudomány, mint látjuk a nevét sem tudják leírni, de azért fontoskodva magyarázzák, hogyan is kellene művelni azt. Érdekes kórkép ez nagyon.

        Kedvelés

  12. Sziasztok. Isten látja lelkem már legalább 1 napja nem kattogok az ominózus témán, de úgy tűnik bárhova tekintek is a világhálón, minden út hozzá, hozzájuk vezet.Egy itteni kedves hozzászóló oldaláról jutottam el egy cikkhez, aminél -mily meglepő- kedves trollunk is újfent regényt írt, amibe hogy, hogy nem, belefűzte kedves “házigazdánkat”. Minap egy, az enyémhez hasonló bejegyzésre érkezett egy megjegyzés, hogy nem szereti a kibiceket. Most rákerestem a pontos megfelelőjére, és nagyon tetszik a meghatározás. “kibic. A társasjátékot figyelő személy, aki nem száll be, de beleszól a játékba.” Azon mosolyogtam magamban, hogy hetek óta -egyre sűrűbben és egyre nagyobb élvezettel- olvasgatlak benneteket, de még nem szólaltam meg, csak figyeltem a partszélről. Rengeteg gondolat kevereg bennem, főleg az elmúlt napok eseményei kapcsán, de nem tartom valószínűnek, hogy olyan lelkesen fogom ezt szavakba varázsolni, ahogy itt sokan teszitek mesteri módon. (így is erős már a függőségem 🙂 ) Most kikívánkozott e pár sor, amit zárok is, mielőtt jobban belebonyolódnék 🙂 Summa summárum jó köztetek, Éva imádom az írásaidat, ne hagyd abba. Szép estét mindenkinek! Jahhhhhh, az ominózus cikk: http://hvg.hu/itthon/20131212_eltunes_autista_lany_rendorseg_drog?FullComment=true#comments

    Kedvelés

  13. Mazochista hangulatban vagyok, beleolvasgattam Violetta blogjába (ahol főként Szilárdot idézi). Itt van, kérem, a spirituális levezetése annak, miért is kell pofozni a gyereket:

    “Egy dolog a racionális gondolkodás fejlesztése és más a spirituális tudat-fejlődés. Mert bizony a szellemnek már 0-7 éves kor között is van spirituális fejlődési szükséglete! Tapasztalatokat kell, hogy szerezzen az életről. Személyes tapasztalatokat, benyomásokat, amelyeket ebben a korban főként a testén keresztül tapasztal a gyermek, ugyanis az értelmén keresztül még csak igen kevés dolgot tud megérteni, így a spirituális, tudati fejlődése a testén keresztüli tapasztalatoktól nagyobb részben függ. Persze a szülő magyarázatai, értelmezései fontosak a testén keresztül megtapasztaltakhoz, a testén keresztül szerzett információk feldolgozásához. Viszont, ha alig van testi tapasztalat a 0-7 éves kor és sőt, még a 7-14 éves korig tartó szakaszban is, akkor a szülői értelmezések, magyarázatok elvesznek a semmiben, úgymond.
    Pl. Nagy hiba egy elesés során sírva fakadó gyermeket azonnal csitítani és a figyelmét elterelni a kellemetlen élményről és a fájdalomról. A fájdalomnak létfontosságú szerepe van a tapasztalatszerzésben. A testen keresztül érzékelt fájdalom sokkal egyértelműbb, mélyrehatóbb, emlékezetesebb információ, s ezért messzemenően hasznosabb, mint bármilyen szóbeli értelmi okítás arról, hogy miért legyen óvatosabb, miért és mire vigyázzon. Tulajdonképpen szellemi fejlődésében hátráltatjuk azt a gyermeket, amelyet egyrészről a „széltől is óvunk”, másrészről semmiféle hibás magatartását, ön- és környezete veszélyeztetését magában hordó tettét és megnyilvánulását nem reagáljuk le egy memória-segítő testi benyomással, szülői fegyelmezéssel, egészséges pofonnal, „nyaklevessel”, vagy a hibás tettet végrehajtó kézre való rácsapással. Hiszen ezzel az „elnézéssel” semmi jót nem tettünk, csupán megfosztottuk attól, hogy megtanulhassa, hogyan vigyázhat a saját testi épségére, és más gyermekek testrészének az épségére. Azért említem legtöbbször ezeket, mert többek között ez a kisgyermekkor legfontosabb tanulási – tanulói feladatai. S persze a gyermeknek saját testi épsége és szellemi, értelmi, érzelmi fejlődése érdekében is meg kell tanulnia a családi hierarchiát és a szófogadást, máskülönben a szülő nem felelhet érte maximálisan.

    Itt rögtön ki is kell, egészítsem a leírtakat azzal, hogy, bár, egyértelműen testi fegyelmezés „párti” vagyok, fontos tudni azt is, hogy a gyermek szertelen, fegyelmezetlen viselkedése, szeszélyessége, hisztériája, szélsőségesen meggondolatlan ötletei nem feltétlenül csak a gyermeki tapasztalatlanságából, továbbá csecsemő korától érvényesülő negatív karmikus jellemvonásaiból fakadhatnak, hanem az édesanya vagy nevelőanya szellemi-lelki állapotai, főként tudattalan szellemi-érzelmi aktivitásából is, így a gyermekkel kapcsolatos problémák megoldása kibővül azzal a szülői feladattal is, hogy az édesanya is megvizsgálja belső, szellemi-lelki történéseit a gyermek nehezen kezelhetősége esetén és amennyiben fény derül az anya tudattalanjában levő aktuális problémákra, szükséges azokat feloldja és megoldja. Tehát ilyen esetben nem elég és nem fog használni a testi fegyelmezés, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen felesleges, hiszen mint írtam, a gyerek fejlődésének függvénye a testen keresztüli tapasztalás, főként a határok, veszélyek megtapasztalása.
    Többek elképzeléseit „megkavarja” ez a jelenség, melyet úgy is jellemezhetünk a gyermek az anya tudattalanjának a tükre is. Fontos figyelmeztessek mindenkit, hogy ez igaz, de gyermek ettől a tulajdonságától függetlenül nem szűnik meg saját szellemi struktúrával, lélekkel, saját akarattal rendelkező lénynek lenni, tehát semmi estre sem tekinthető csupán az anya tudattalanjának tükreként, bár, kétség kívül van egy ilyen tulajdonsága 14 éves koráig minimum és akár tovább is.”

    Tehát a gyereket verjük, és persze vegyük elő az anyját. Az apját semmiképp sem, csak ha nem pofoz…
    Ha a teljes remekműre kíváncsiak vagytok: http://www.thesecret.hu/blogok/joo-violetta/modern-gyermekneveles-vegzetes-hibai

    Kedvelés

  14. Visszajelzés: ketogén életmód: tévhitek | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .