gilicze bálint

Te Bálint, benned tényleg egy pillanatra sem merült fel, hogy ezt nem kéne? Tényleg zászlódra tűzted az én felébresztésemet, megjavításomat, pofáraesésemet? Ez a te küldetésed? Akkor is lenyomni, ha a lenyomás ellen ír hónapok óta? Majd megtanulja? Erőből?

A blog azért ilyen, mert így gondolkodom, és ennyire tudok írni. Pont így, pont ennyire. Hogy mi mindenen keresztül jutottam el idáig, arról elég sok szó esik itt, és hogy azt te semmibe veszed, az téged minősít. Nem a te kis szemétkedésed kell ahhoz, hogy jobb legyen a blog. Nem erre vártam egész életemben, hogy te megmondd a tutit arról, hogy én miben tévedek. Megint milyen jellemző önhittség ez is.

Ez, amit csináltál, ez csak fájdalmat okoz, erre jó. Értetlen, döbbent, szívszakasztó fájdalmat, hogy a kapcsolatom jelképét odatetted a tuti “feminista” hívószó mellé. Hivatkozhatsz mindenre, magyarázhatod, hogy ez nekem milyen hasznos, most már mindenki tudja, mekkora görény lettél. Nem én lettem erről híres, hanem te.

Ha már itt nyomozgatsz: a demotiválótól is engedélyt kértem, pedig ők megosztásra gyártják, és még a Zahia-fotóssal is leleveleztem, nemkülönben a kecskés kép fotóművészével.

Minek ez, tényleg? Hogy a férjemet, ezt az angyalszerű lényt taglalják ott ezek a nímandok, meg hogy én az ő farvizén érvényesülök? És hogy most egy ideges anyjuk van a három- illetve ötéves gyerekeimnek? Alig bírom el az életemet. Mire jó ez neked, tényleg?

148 thoughts on “gilicze bálint

    • Szerintem is. Ezek azt képzelik, hogy a nőkkel itt is majd bármit megtehetnek.
      Oszt még visszajárhat ide kiosztani mindenkit, a szokásos fölényeskedéssel.
      Holott írni sem tudnak, sem itt, sem ott.
      Csak a geciskedés megy nekik, azt egymástól tanulják, de persze magyarul már nem tudják egymást megtanítani, és arra a tanulmányok során egy sem figyelt.
      Első körben javasolnám az esélyegyenlőségi jogszolgálathoz fordulni.
      Statuáljanak már példát, uniós támogatással 🙂

      Kedvelés

      • “Egyébként pedig – ettől függetlenül: RIP (férjem) János.” Ettől kéne hasraesnem. Hogy végül is nem olyan szemetek. Hogy volt, aki ezt odaírta! Miután ott rugóznak azon, szopok-e, tudok-e írni. Komolyan, ahhoz ne gratuláljak, hogy fogat mosnak?

        Gyűlöl és szeret. Olvas és nem bír elviselni, odatesz nekik, hadd kurvázzanak le és a többi — ki érti ezt?

        Kedvelés

      • Na és az, hogy még az ilyen plakátgyártó prototípusok sem tudnak közöttük magyarul, hát ez több mint szánalmas.

        Kedvelés

      • “Gyűlöl és szeret. Olvas és nem bír elviselni, odatesz nekik, hadd kurvázzanak le és a többi — ki érti ezt?”

        De Éva, hát erről szól a blogod! Nem ismerős?

        Mert az a baj, hogy nem bírod a kritikát, de majd ő segít, momentán azzal, hogy pellengérre állít és odadob a hiénák elé. Nem maga üt és ököllel, hanem az erre kiválasztott célközönség és virtuálisan.
        És utána pedig “so sorry”, és hidd el, nem akart megbántani??? (Hát, mi a búbánatos fészkes fekete fenét akart akkor azzal, hogy szánalmasnak nyilvánított?)
        És a legvégén persze ő nemes lélek…

        Éva!!!!

        Kedvelés

  1. Tudom,hogy könnyű mondani,de maradj erős. Ezekre az oldalakra,amelyek azért készültek,hogy másokat fikázzanak szánalmas,boldogtalan emberek járnak fel és azt akarják,hogy te is boldogtalan légy. Ne add meg nekik azt az örömöt,hogy bármit is magadra veszel,amit ezek mondanak.

    Üdvözlettel:
    A blogod rendszeres olvasója

    Kedvelés

      • nyilvánosan? szerintem igazán ráférne arra az oldalra meg a kommentelőkre – vagyis az általad hivatkozott nyilvánosságra – ez a beismerés és bocsánatkérés.

        Kedvelés

      • Még mindig fent van, az admin nem válaszol. Üzenem neki, hogy ha tízig nem tűnik el a súlyosan személyiségi jogokat sértő mocsok, a férjem besározása, a kaján és undorító találgatások arról, hogy én hogyan próbálok érvényesülni, illetve szopok-e, akkor beadjuk a keresetet.

        És ezeknek anyjuk van, meg barátnőjük. Ha látnak valami szépet, és elirigylik, vagy csak nem értik, hát belerúgnak, nem bírják elviselni, ez megy homokozótól a sírig. És nem és nem hiszik el, amit a nők mondanak, leszólják, stigmatizálják, aki felvet fontos kérdéseket, és nem lehet őket szépen kérni, érvelni, a nők maradjanak csöndben.

        És ez a különbség. Hogy akkor is kényszeresen velem foglalkoznak, ha közben gyűlölnek. Általában a nőkkel, inszinuálva, aljaskodva.

        A facebookon ez a szégyenteljes húzásod viszont negyvenezres körben promotált sztori, sajnálom, ezt nem tudom visszavonni.

        Kedvelés

      • így van, ebben a közegben könnyű felvállalni, ha tévedtél. ott, abban a közegben legyél legény azzal, hogy ott is beismered a hibádat – végülis te hivatkoztál rájuk, mint akik elé odadobja magát koncként az ember, ha ír valamit a netre. ha előttük is belátod, utána lezártnak tekintheted. addig csak sunnyogsz – és milyen érdekes, egy női blogon férfiasan bevallod és bocsánatot kérsz. a farkasok közt meg lezártnak tekinted. hogy is van ez?

        Kedvelés

      • Gratulálok! Ez precedensértékű. Végre egy olyan történet, aminek az utolsó mondatai másként fognak hangzani, mint Sophie Peeters filmjének utolsó pár mondata.

        Kedvelés

    • Most ettől el kéne ájulnunk?
      Marha bátor vagy, hogy itt előadod a gavallért (?), ott meg baszol megszólalni, helyesbíteni.
      Tényleg szánalmas. És igen, baromi gyáva dolog.
      Ettől érzitek jól magatokat? Nem volt szándékod ártani, mi? Mert nyilván annyira baszottul tudományos oldal a ‘szánalmas’, meg ugyebár a kommentelők zöme is olyan rohadt nagy entellektüell, ahogy ez látszott is. Ó, baszod, tök fölösleges hülyének nézni itt mindenkit, “sajnos” senki nem az, te viszont minősíthetetlenül szemét, undorító és rosszindulatú tettet hajtottál végre, amit egy itt elsunnyogott bocsánatkérés nem fog semmissé tenni.

      El vagyok hűlve ezen a döbbenetes sötétségen és rosszindulaton és tiszteletlenségen, és hányingerem van tőletek.
      ——–

      Évus, remélem, tudtál aludni valamennyit, és jobban vagy már.

      Kedvelés

    • Szánalmas Bálint, mintha ilyet már párszor kormánypárti szószónok is kijelentett volna, hogy a dolgot lezártnak tekinti, aztán mi lett a vége?
      Ki nem szarja le, te mit tekintesz lezártnak?
      A legszánalmasabb meg részedről az, ahogy próbálod a szánalmas.hu oldalt mint érdekfeszítő témákat felhozó, kulturális diskurzusokat folytató oldalként bemutatni, mondván, milyen érdekességekről folyik is ott a vita.
      Szinte megtiszteltetés oda felkerülni.
      Pont, mint a napiszar.hu-ra.
      De egy nulla ember vagy, egy niemand.

      Kedvelés

  2. Furcsa kis szerzetek ezek. Az életük abból áll, hogy mások nyomorán recskáznak, dagonyáznak, baszogatnak, csakhogy kikötekedjék magukból a saját kis félelmeiket. Közeli példák mindegyike mögött egy szeretni képtelen maximalista szülő volt, aki beleverte ebbe az akkor még ártatlan gyermeki fejbe, hogy nem ér semmit, így aztán az egész életében ezt vitte tovább küldetésként, bizonygatva, hogy ez a világ egy szar. A szarnak aztán készítettek egy portált, ahol összegyűlt a többi szargyűlölő kis lény és együtt fröcsöghetnek mások nyomorán, a lényeg, hogy 0-24-ben gyűlölhessenek. A technikával azonban hadilábon állnak, így aztán véletlenül akaratlanul is felkerül egy-egy cikk, ahol olvashatjuk a segélykiáltásaikat, hogy valaki világosítsa már fel őket arról, hogy mi az a kötődő nevelés, mert ők a guglit nem ismerik.

    Mi kötődően nevelők nem fogjuk figyelni a munkásságotokat. Nem értünk vele egyet, ezért szépen elkerüljük. Azon dolgozunk, hogy jobb emberekkel töltsük meg a világot, nem pedig azon, hogy belemásszunk nyakig abba ami nekünk nem tetszik. Mi kötődően nevelők egyszerűen szeretünk és megkérünk titeket furcsa gonosz kis lényeket, hogy ne bántsátok azokat, akiket szeretünk.

    Most pedig húzok vissza a konyhába, mert a pénzkeresés és a gyereknevelés mellett háztartást is kell vezetnem.

    Kedvelés

  3. Én mégiscsak és nagyon becsülöm Bálintot, hogy idejött, vállalta a nevét, voltak dilemmái, be is ismerte, meg azt is, hogy szeret a blogon olvasni, izgalmasnak tartja. Nem tűnt el, és nem a sötétből mocskolódik, hanem kiállt ide, tényleg elszégyellte magát, tényleg írt az adminnak, nem röhög rajtunk. Ez Szegedi Csanád története, avagy Pál apostolé. Gilicze Bálint kezdő feminista, és lesznek még nagy megértései, nem elveszett ember, ha az egész mocsoközönért ő a felelős is. Üdv! A többiek tényleg mínusz kétszázhetven fokot teljesítettek, nagyon szomorú, amit a viselkedésük jelez, a felületességük, a sunyiságuk, a címkéik, a kényszeres érdeklődésük a gyűlölt nők iránt.

    Kedvelés

  4. Aszongya itt a szánalmas szerkesztő/olvasó, de mivel kamu e-mail címmel teszi, nem engedem be, hogy mi itt a jó Bálint (vagy a kommentelők?)anyjához való viszonyát minősítettük, és ez nagyfokú magabiztosság, sőt, nagyképűség. Ez nekem valahogy üt annyira, miután nekem mindenemet minősítették aljas szemétséggel, pedig nem én mentem oda, hanem ők erőszakolták oda az én blogomat és lihegtek ott csorgó nyállal.
    És hogy elértünk egy félsikert, de ez nem jelenti, hogy igazunk van.
    És: hajrá, előre a feminizmus oltárán. Ez az utolsó mondata. Köszönjük, haladunk, a szélén viszont az oltárterítőbe kapaszkodunk, hogy le ne essünk!

    Kedvelés

    • Tudjátok, ez a dolog nem a feminizmusról vagy a nőgyűlöletről szól elsősorban, hanem arról, hogy nem okozunk fájdalmat egy embernek, akivel nem egyezik mindenben a véleményünk, ráadásul jól tudjuk, hogy gyászol. Mindegy, hogy miben hisz, milyen “szubkultúrához” tartozik, milyen pártra szavaz, milyen vécépapírt használ, hány centin magas és hány kiló. (Mindezt most általánosságban mondom.) Van tere az értelmes, kulturált, konstruktív vitának, de nem értem, mi működteti ezeket az alázó oldalakat, illetve mi küld oda intelligens embereket.

      Ez az egész felkavart engem is, este ezzel aludtam el, és bevallom, magamba is néztem, nem csak Bálintra. Nem látogatok ilyen képgyűjtőket, de én is röhögtem már egy párszor komikus, groteszk online FB-megosztásokon, amelyek mit sem sejtő emberek intim pillanataihoz kötődtek (nem hasonlítható össze egy igényes blogmunka kivesézésével, de mindenképp mások önkifejezéséhez kötődik). Persze nem aláztam, nem mocskoltam, nem ítélkeztem, de jól tudom, hogy a gyengébb, szarabb pillanataimhoz kötődtek ezek a kacajok. És nem ez az az irány, amibe szeretnék elmozdulni, ezért köszönöm ezt a tükröt, amit ez az eset tartott elém.

      Örülök, hogy lekerült a poszt.

      Kedvelés

      • “de nem értem, mi működteti ezeket az alázó oldalakat, illetve mi küld oda intelligens embereket.”
        Szerintem a csordaszellem. Én ezt egyszerűen virtuális lincselésnek tartom ami ezeken az oldalakon folyik…azonosan a mozgatórugók is. Azt írod, ez nem a nőgyűlöletről és a feminizmusról szólt itt elsősorban. Én viszont úgy érzem igen. A ráakasztott uszító cimke is “csak” ennyi volt “feminista”, meg valami arról (már nem tudom szó szerint visszanézni, szerencsére már lekerült a poszt), hogy ez a “nő” itt nagyon okosnak képzeli magát. Ami a döbbenet, hogy ennyi elég is volt, hogy kiváltsa a várt hatást! Nagyon felkavart a dolog, el sem tudom képzelni Éva mit érezhetett…

        Kedvelés

      • Nem akartam hozzászólni, mert nem tudok indulat nélkül, de nem bírom megállni. A lányomat tette fel egy iskola társa a napisz.rra, mert akkoriban színesre festett (kék,zöld,lila,fekete) haja volt. 15 éves volt akkor, kereste az önkifejezés módjait. Olyan kommentek születtek, hogy az apja elsírta magát tőlük. A kurva volt még a legfinomabb. Írni akartunk az adminnak, de a lányom azt mondta, majd ő megoldja. Nagyon ügyes volt egyébként, mert a maga javára tudta fordítani.
        Előkerítette a tettest, aki azt mondta, hogy azért csinálta, mert dühítette, hogy mennyire magabiztos, nem érdekli a társak véleménye, ráadásul jó tanuló, és az iskola egyik fontos tantárgyából ( fiús dolog) kiemelkedő. Gondolta, hogy majd visszavesz egy kicsit önmagából. ( így mondta a FIÚ)
        Szerencsére nem tudták sem megtörni, sőt a végén még irigykedtek is rá, hogy milyen intelligensen állt hozzá az esethez.
        Azóta ha valaki névről nem tudja, hogy ki ő, szokta mondani, hogy én voltam a napisz.ron. 🙂
        Most mikor olvastam ezt a gyalázatot, egyből eszembe jutott.

        Kedvelés

      • Ez igen. Honnan ennyi erő és okosság?
        Ugyanakkor ne gondoljuk hisztisnek azt se, aki ettől a gyűlölettömegtől kiakad, vagy bosszúról fantáziál. És ne higgyük, hogy nem lesz több Amanda Todd
        http://velvet.hu/sztori/2012/10/12/youtube-on_kert_segitseget_majd_ongyilkos_lett/
        , és hogy az ő szempontja ne lenne érthető. Szóval ne csak az erős-talpraesetteknek tapsoljunk, hanem álljunk ki azok ellen, akik belerúgnak a gyengébbe.

        Kedvelés

      • Persze beszélgettünk az esetről, és tudta ő, hogy neki könnyű magabiztosnak lenni, van amiben kiemelkedően tehetséges. Azóta az iskolában minden gyenge, vagy bántott mellé odaáll, és elég hatékony munkát végez, mondhatni tartanak tőle a többiek. Szerencsés is, mert sohasem szeretett tartozni egy társasághoz, mindig kevés, de több helyről származó barátja volt. Meg hát kicsi korától azt látta, hogy kiállunk magunkért, egymásért ha bántanak, volt hozzá technikája.

        Kedvelés

      • Zsuzsi, nagyon szerencsés a lányod, hogy ilyen szülei vannak mint ti és a saját magabiztosságáért és kiállásáért is. De eszembe jutnak azok a gyerekek, akik mellett nem állnak ki a szüleik, akik képtelenek arra, hogy megvédjék magukat. Csak csendben emésztik magukat…velük mi lesz? Egy ismerősünk (huszonéves meleg fiú) nemrég lett öngyilkos. Mennyi bántást és lesajnálást kaphatott míg eljutott idáig? Azóta különösen ugrok a homofób őrületre. És nem, nem tudom viccesnek találni a “ratyi, köcsög,fartúró” és egyéb jelzőket.

        Kedvelés

  5. Sajnalom Eva, most olvasom csak, mi tortent. Kitartas, mi olvasok egeszen biztosan melletted allunk (ha ez jelent valamit, erkolcsileg talan…). Erdemes lenne perelni, mert sosem tanuljak meg, mik a hatarok. A bocsanatkerestol es a te nagyon pozitiv hozzaallasodtol fuggetlenul.

    Kedvelés

  6. Bennem az merült föl, hogy ez a nagy cirkusz vajon részedről mennyire volt tudatos…úgy értem, ha Hajni mondjuk megírná a saját fórumának, hogy jaj ez az Éva, és én milyen fáradt és gyenge vagyok már a harctól és a kabátot a nagymamámtól kaptam és fáj,hogy egy lapon említik a szopásommal, amit én nem is nekik írtam és nem oda, mégis megcitáltak és csámcsogtak…szóval ellenkező esetbe te kérnél-e bocsánatot mindenhol, levennéd-e a cikket? (ne érts félre, szerintem vérlázító az ilyen oldalakon ömlő szemét,de nem látom másabbnak, mint, ahogy itt Hajnit, Sixxet vagy a mennyasszonyt vagy a többieket szedjük szét a kommentekben…amikkel kikérnéd magadnak, ha azonosítanának, de te Bálintot összemostad velük simán…és mélyen felháborodnál, ha a facebookon ők ezeket a kommenteket használnák ellened) Remélem, nem érzel ki rossz szándékot, csak kettősnek érzem itt ezt a felháborodást az előzőek fényében!

    Kedvelés

    • Bánt, hogy ezt cirkusznak tartod, vagy hogy felmerül, hogy tudatos, gerjesztett.

      Noha az hétszázhetvenszer bebizonyosodott az életemben, hogy nekem végső soron minden a javamra válik, de nem azért, mert akarom, gerjesztem. Csak ha már van, beleállok a helyzetbe.

      Az sántít a hasonlatodban, hogy Hajni a versenyben hatalmi helyzetben viselkedett rendkívül szakmaiatlanul és sértően, engem valóban érintett mint versenyzőt az ő tevékenysége, és én nem minősítettem itt, leszámítva az egyetlen gonosz “szép” jelzőt. A kabátját megemlítettem, hogy hosszú, semmi minősítés nem volt benne. Nem, én nem cincáltam itt röhögve az ő béna tartalmaikat, nem derítettem ki, kinek a kije Hajni, és a kommentelőim sem személyeskedtek. Nem tettem fel a fotóikat, nem elemeztem ki a szexualitásukat, nem címkéztem, hogy bölcsész, nem nyomoztam utána. Nem férfiként röhögök a nőn. A katolikus magyar menyasszony eredeti bejegyzését, amelyben durva empátiahiánnyal inszinuált engem, talán nem olvastad, azért hozod őt is ide. Itt vele vitáztunk, amikor ütközés volt, az egészet az ő lánglelkű posztja ihlette, amiben nevetségessé igyekezett tenni, aztán itt volt a vita, teljesen korrektül (még fel is iratkozott), és az egészre liberáliszsidóeltorzult, hiábavannagycsaládjahafélreneveli őket szöveggel állt bosszút a férfihangon. Ami miatt nem szólok, mert vélemény, szíve joga. Egyáltalán nem szólok minden miatt, ez súlyos félreértés, ezerből egy miatt szólok (ti nem látjátok a napi több órás moderációt), amikor a törzsolvasó itt kommentel, oda meg bedob prédának fotóval.

      Bizonyára semmi különbség nincs az én arcképem, személyes történetem, blogteljesítményem meg az ő kritizált megnyilvánulásaik között akkor szerinted.

      Nem arról van szó, hogy nem szabad kritizálni, hanem arról, hogy aljaskodni nem szabad. Illetve ha valaki szól, bármiért, hogy bántottam mégis, én leveszem és nem fikázom tovább. És bocsánatot kérek, igen.

      Ha úgy érezted, bántjuk őket, szóltál volna ott, akkor. Ez nem tiszta most nekem.

      És nem, nem háborodnék fel mélyen, a kommenteket nem én írom, ha érzek is felelősséget az oldal színvonala miatt a tartalmukért, és szűrök meg terelgetek is emiatt.

      Kedvelés

      • Cirkusznak tartom, ahova téged bedobtak tegnap egy témának és szétszedtek a maguk (brutálisan bántó és sértő) módján, nem gondolom, hogy miattad alakult így vagy te szítottad, egyáltalán! A tudatosság alatt azt értettem, hogy benned felmerült-e hasonló sajnálat az itteni példák miatt, azaz tudatosan átgondoltad-e a lépéseket (fb, a fenti cikk stb..) vagy elragadott-e az indulat,vagy szomorúság, vagy sértettség.
        Biztosan nem helytállók a példák, arra gondolok csak, hogy itt is születnek hozzád és a bloghoz méltatlan kommentek, nem lenne korrekt veled szemben sem, ha ezzel mosnának össze és bár a tegnapi oldal célja a fikázás, ez nem vitás, mégis megsajnáltam Bálintot, mert a kommentekben nem érzem az ő személyes felelősségét. Az pedig, hogy itt hogyan vélekedünk a számunkra nem tetsző, vagy tanulságos példákról nem zavar, sőt, szerintem az indulat, a düh sok esetben ad energiát változtatásokhoz,de elhinném, ha az alanyok azt írnák, hogy ez számukra bántó, sértő és ők ilyen kontextusban nem szeretnének szerepelni.
        Csak ennyit akartam, még véletlenül sem összehasonlítani a teljesítményedet, vagy életkörülményedet másokkal, mert nyilván azzal, hogy itt vagyok, már ki is fejeztem a preferenciám. Biztos vagyok benne, hogy a blog és témája miatt nagyon sok méltatlan támadás ér, és elképzelni sem tudom mekkora energiát igényel ezek fölött maradni, amihez tényleg és őszintén csak gratulálni tudok és sok erőt kívánni!

        Kedvelés

      • De Kukorica, Bálint évek óta tag a szánalmason, nagyon jól tudja, milyen közeg az. És hónapok óta olvas itt is. Tudja, hogy mi van velem, nem volt gyanútlan. Írta is, mivel nem ért egyet, elvoltunk.

        Ha azt írják, hogy bántó, és nem szeretnének így szerepelni, én lépek, ez a különbség. Én itt közszereplőket szedtem ízekre, Rétvári Bencét meg Harrach Pétert és Fejős Évát, és emellett még egyes (szomorú, veszélyes, kétséges) álláspontokat. Elvileg fel lehet vetni Hajni kabátját, de gyakorlatilag semmi értelme. Nem könnyű ám a karakán, hírértékkel bíró állásfoglalás és a sértő megnyilvánulások közötti határvonalat mindig eltalálni.

        Nagyon tudatos vagyok a szomorúság mellett is, és vannak eszközeim. Hogy mások ezt agressziónak, dühöngésnek értelmezik, megint nem engem jellemez. Mi zavar ebben a posztban vagy a fb-on?

        Kedvelés

      • Húúú, én ezt csak most olvasom! Nem akarom azt mondani, hogy átlátom az egészet, de véleményem szerint jól tetted hogy nem hallgattál! Ilyen esetben ez a legnagyobb hiba (szerintem)! Én hasonlót kutatok diákok között (cyberbullying) és közben mindig arra gondolok, hogy ez a diákok között nem olyan gyakori (még?), mint a felnőttek világában. De vajon meddig lesz így, ha ilyen felnőtt példákat, mintákat látnak?
        Egyáltalán miért lesz valaki a szánalmas tagja? Pláne évek óta!

        Kedvelés

      • “bár a tegnapi oldal célja a fikázás, ez nem vitás, mégis megsajnáltam Bálintot, mert a kommentekben nem érzem az ő személyes felelősségét”
        öööö, az nem az ő személyes felelőssége (a személyes döntése folytán), hogy felrak egy blogot a szanalmas.hu című oldalra???? Most úgy kellene ezt elképzelni, hogy valaki pisztolyt tartott a fejéhez, hogy oda felrakja Éva blogját? Ha nem ez történt, hanem az, hogy ő úgy döntött, hogy azt a blogot, ahol egyébként kommentel, vitázik, amit olvas (vagy csak azért olvassa, hogy legyen szánnivalója???), azt felrakja egy tudvalevően (vagy esetleg nem sejtette a címe és a tartalmai alapján????) fikázó, cikiző, személyeskedő honlapra? Ráadásul a lenéző cimkékkel felruházva, biztos, ami biztos alapon…
        Miről beszélünk?? Ha ez nem az ő felelőssége, akkor mi az?

        Kedvelés

      • az, hogy felrakta az ő felelőssége, de az, hogy milyen irányt vettek a kommentek…azt nem tudom az ő számlájára írni…mondjuk tompíthatott volna rajtuk (nem tudom,h megtette-e, tegnap mikor délelőtt néztem még csak 12 kommentnél jártak-de gondolom nem, mert írtatok volna róla) azzal, ha oda is kommentel és inkább a tartalomra hívja fel a figyelmet (de ez már megint egy should, csak éppen most felé)

        Kedvelés

      • Figyelitek, hogy tudtunkon kívül ugyan, de mennyire a megszokott zsigeri reakciókat adtuk ebben az esetben? Adva volt ugye Éva, akit sértegettek, verbálisan durván bántalmaztak valahol, de SENKI nem ítélte el a bántalmazókat ott az ő területükön (még Bálint sem!). Nem jött komment, hogy hagyjátok már abba, ez szemétség, akármi…egyetlen árva a bántalmazókat közvetlenül megszólító komment sem volt! Viszont elég sokan mondták meg Évának itt, hogyan kellett volna reagálnia, figyelmen kívül hagynia, nem felvennie, pláne nem megsértődnie, stb. Bálint is neki magyarázkodott, nem a mocsadékoknak…nekem ez is tanulságos volt! Bálint, és neked?

        Kedvelés

      • Egyvalaki, REpost, aki itt újként írta, hogy szintén szétszedték a blogját, írt oda is, világosat, megkérte őket, hogy álljanak le. Kapott sokat ő is. Amúgy igazad van, fáraszt a sok jó tanács, meg az idealizálás, “nem ezt vártam tőled” is — mert akármit is teszek, az én bőrömre megy.

        Kedvelés

      • És Bálint, ő magyarázta a bizonyítványát ott is vajon? Szembe mert szállni a farkasokkal is vagy csak a báránynak adott instrukciókig jutott. Ok, hogy Tőled bocsánatot kért, ez a minimum, amennyiben tényleg sajnálja a történteket amit meggondolatlanul okozott, de erről tudnak ott is? Én nem emlékszem, hogy bármit tett is OTT, jól láthatóan, a lapításon kívül. Miért nem szólt hozzá a saját bejegyzéséhez? Ezekkel a válaszokkal azért adós maradt…Nekem az is válasz, ha elismeri, hogy gyáva volt. Tényleg kíváncsi vagyok…

        Kedvelés

      • “Bate, légy szíves, szedd le ezt a posztot. Kösz.” Ezt írta, ez az utolsó komment.
        Bate-nak én is írtam, szépen, elnézést kért, leszedte, most olvastam.
        Előtte pedig Bálint ott: “Azért vannak jó posztok is” (ti. itt).
        És: “olyan az a blog, mint az erős paprika, mindig beleharapok, nagyon csíp, és nem tudok nem újra beleharapni mégsem” vagy ilyesmi, nem keresem most ki.
        És nekem hosszan, tanácsokat adva, elismerve, egyben kritizálva cseten.

        Kedvelés

      • “Bate, légy szíves, szedd le ezt a posztot. Kösz.”
        Ennyi? Itt olyan szépen, hosszan magyarázott nekünk. Nekik, a mocskolódóknak miért nem? Ez a rövidke kis mondat nem magyaráz meg semmit. Érthető úgy is, “azért szedjétek le, mert még a végén fel leszek jelentve”. A másik mondata ““Azért vannak jó posztok is” – most komolyan, elképzeltem amint a férjem azt mondja a vendégeinknek ebéd után: “Azért főz jót is.” Így néz ki egy dicséret? Ettől kéne hasra esnem mennyire rendes? Ne már 🙂 🙂

        Kedvelés

      • Én elég nagy különbséget látok a között, hogy valakivel vitatkozunk és a téma jellegéből adódóan muszáj rávilágítani a személyes vonatkozásokra, gondolok itt arra, hogy természetesen mindenkinek lehet véleménye a gyerek nevelésről, meg hogy milyen hosszú évek óta házasságban élni, de azért ez nyilván nagyon ritkán esik egybe a konkrét tapasztalattal és elég szerencsétlen dolog egy kis lyukon szemlélve a világot tuti biztos állításokat tenni az életről, meg a másikról (katolikus magyar menyasszony). És aközött, hogy kiteszek valakit a szemétkedő komment özönnek, mert próbálhatom én akármilyen óvatosan a trágyadombra tenni a krémesemet, azért az szaros lesz, meg a legyek is rászállnak. És akadjon csak egy idegbeteg. pszichopata a sok császár345 nicknév mögött, aki Éva nevével és arcával felfegyverkezve már egész egyszerűen odatalálhat az utcája sarkára, hogy majd ő megtanítja ezt a feminista luvnyát kesztyűbe dudálni…
        Folyamatosan a felelős internet használatról beszélünk a gyermekeinknek, olyan jó lenne a gyakorlatban is megmutatni, hogy nagyon is van a dolgoknak visszafelé is következménye, mert, hogy idefelé van az biztos.

        Kedvelés

      • Óriási a különbség valóban! Arra gondoltam, hogy az is bántó és fájdalmas lehet, mikor valaki a magánéletedet elemzi, a reakcióidat, a viszonyrendszeredet-bármilyen jó szándékkal vezérelve, mégis kéretlenül. A “tálalás” sokat számít, nem kétséges, de attól még a fájdalom és sértettség lehet hasonló, nem? Vagy ez már az építő kritika kategóriája? és igen, a visszafelé következmény is jogos.

        Kedvelés

    • És valahol az is nyomasztó, hogy tőlem tökéletességet vársz ennyi melóés ekkora forgalom mellett. Lehet, azokkal, akik szemétkedtek velem, nem voltam száz százalékig elegáns, de én a szanalmas.hu olvasóival vagy Bálinttal nem szemétkedtem, és ez fontos különbség.

      Kedvelés

      • Igaz, lehet, hogy tökéletességet vártam, nem akarlak ezzel nyomasztani, csak túl nagynak éreztem a haragot és felmerült benne, hogy ez valóban Bálintnak szól-e, vagy a kommentelőknek, mert ez utóbbiakkal én nem tudom őt teljesen azonosítani.

        Kedvelés

      • Az mindig elgondolkodtat, amikor mások, akik nem érintettek, szerint túlzó a reakcióm. Most van egy másik, fájdalmas konfliktusom, ott is ez megy. Tudod, a should, hogy szerintük mekkora az arányos, hogyan kéne reagálnom.

        Kedvelés

      • Ez is igaz, a should…hogy szerintem hogyan kellett volna reagálni…és igen, azt hiszem ez zavart, hogy aránytalannak éreztem, hogy jobb megoldásnak és méltányosabbnak éreztem volna a részedről egy fölényes vállrándítást, valahogy azt gondoltam erről is, mint a trollkodásról, amit vagy a fb-on vagy itt írt valaki, hogy az egésszel foglalkozni csak időpocsékolás, mert sosem lesznek célcsoport, egyszerűen ki kell zárni őket a látótérből…de most már belátom, ha ezt teszed, attól megint nem változott volna semmi, senki el nem gondolkozott volna azon, hogy mit engedhet meg magának más kárára, meddig mehet…ráadásul az is elgondolkoztat, hogy miért tőled várnám a méltányosságot egy méltánytalan helyzetben (mert nő vagy? vagy mert erősnek tűnsz? vagy mert okosabbnak gondollak? should ez mindenhogy)

        Kedvelés

      • És még az is érdekes kérdés, hogy É miért sajnálja meg. Én ugyan meg nem sajnálnám!-ezt gondoltam, de én is mindig megsajnálom, aki velem szemét. De miért van ez?

        Kedvelés

      • Túl sokat vártok tőlem, Túlságosan engem figyel mindenki, idol lettem, a tökéletesség mintaképe. Kedvem van dafke bénázni, elírni a szavakat, hülyeségeket csinálni. Én mindig, minden helyzetbe beleállok,a fórumlétben is, sokszor űrmagányban (és valamilyen furcsa módon mindig megérlel, vagy a javamra válik másképp), egyet nem csinálok: nem megyek engem fikázó oldalakra kommentelni.

        Kedvelés

      • Na, de mért vannak egyáltalán kommentelők? Csak és kizárólag azért tudnak ott élvezkedni, mert Bálint berakta az oldalt. Pontosan tudta, hogy mi lesz a hatása, és ezt is akarta elérni. Szerintem ne mentegessük, egy perccel sem különb, sőt, felbujtóként szerintem nagyobb a felelőssége ebben, mint a hozzászólóknak.

        Kedvelés

      • Nem tudom mi volt a szándéka, én arra tippelnék, hogy a feminizmusnak akart némi hírverést 😉 és nem arra számított, hogy Évát személyesen támadják majd. Nem tudhatom, a kommentjei alapján ítélek, idejött, bocsánatot kért…nem mondom,hogy el kell ájulni, de nem látom olyan vérmesnek, mint mások. (inkább butának és meggondolatlannak)

        Kedvelés

  7. Azert a tartalom – amin felhaborodunk, vagy amit szetcincalunk nem egeszen ugyanaz. Sixx, vagy Hajni eseteben egy lenezo, megveto, lekezelo attitud ellen tiltakozunk (a “nocik rozsaszin hogyan fessem magam blogot irnak, mashoz nem ertenek. Jo lesz nekik a dogos pc”). Ugyanaz ellen, amiert Balint felrakja a szanalmas.hu honlapra csakazolvassa-t, es ahogy beszelnek rola (szemelyeskedo, frocsogo, tamado. Nem veszik a faradtsagot, hogy elolvassak es megertsek azt, amit itt honapok ota ir Eva, es mondjuk erveket hozzanak fel, ha nem ertenek vele egyet. Erveket! nem azt, hogy “igy csinalja mindenki, igy szokas, mit ugraltok”). Ezzel szemben amikor mi kritizalunk dolgokat (nem embereket, hanem inkabb strukturakat, hozzaallast es szemleletet), akkor nem a cikizes, a lenezes oromeert tesszuk, hanem azert, hogy ha lehet, pont ebbol a korlatolt helyzetbol lasson ki valaki, vagy lassa at, mielott beleesne. Nem azert kritizaltuk boldogasszonyt (raadasul nagyon ovatosan mondta mindenki, hogy nem akarunk beleszolni az eletebe, hogy becsuljuk, amit tesz…), mert rugni akartunk rajta meg egyet, meg sokat (van mar neki eleg baj igy is), hanem azert mert tankonyvi a peldazat, ahogy idaig jutnak ertelmes es felnott nok (maguk alavetese, martiromsag, a masik megalazasanak elviselese stb) a tarsadalom aktiv bologatasa mellett.
    Nem igy latod?

    Kedvelés

    • de igen, így látom, béna voltam, hogy példálóztam, hiszen tartalmilag a szanalmas nincs is…nem is tartalmilag, inkább stílusilag gondoltam a mi “témáinkra”. Egyszerűen csak a megbántottságra gondoltam, meg a sértettségre,amit ők is nyilván éreznek a mi kommentjeinktől (amik ha nem is szexuális szokásaikról szólnak, mégis legbensőbb magánéletüket érintik), és azok stílusától is akár, amik ráadásul nem minősítik Évát sem. Azt sem kétlem, hogy Bálint ne tudta volna hova teszi be a linket és ne lett volna célja egy kis összekacsintás, de azt nem hiszem, hogy kimondottan rosszat, vagy ilyen méltatlan és aljas kommenteket akart volna.

      Kedvelés

      • És néha mégsem csak a szándék számít. Egész biztos vagyok benne, hogy Amanda Toddot sem akarták a halálba kergetni. Csak a mechanizmusok, az internet arctalansága, a jelenség mérete, a férfiak lincshangulata, az az ijesztő.

        Esetünkben megvalósult a jó hírévmegsértése és még vagy három- négy tényállás. Hogy hányan olvasták, hogy én szopok-e, meg hogy a férjem révén török babárokra, mert amúgy nem lenne nekem ilyesmi, azt az onnan jövő kattintások bizonyítják.

        Kedvelés

      • De ez nem arctalan, te a nevedet adod a bloghoz, ő viszont nem adta a nevét az oldalhoz,a linkhez, őt te leplezted le és a fb-on a saját nevén szerepelteted, ettől különösen hangsúlyos – vagyis nekem az, és nekem ettől. Egyetértek, néha nem számít a szándék, a nyilvánosság minden formája rejthet veszélyeket- nekem Amandáról az indiai ápolónő jutott eszembe, aki Katalin terhessége kapcsán került a hírekbe, majd lett öngyilkos.

        Kedvelés

      • Nem, én nem adtam a nevemet a bloghoz. Mások írták le. Őszintén szólva, félek. Ilyesmiktől féltem, és hónapokig kérleltem mindenkit, hogy ne írja le.

        Nem tudtam máshogy felhívni a figyelmét a tette súlyára, nem válaszolt az admin sem, nem remélhettem mástól eredményt, mint az ismerősei révén nyomás alá helyezni.

        Eleve az oldal tulajdonosának adatain találtam a golyagilicze és a giliczebalint.com neveket, abból derült ki, hogy kinek van ehhez köze. Akkor írtam e-mailt, és lepattintott. Már előtte idejött saját néven kommentelni, de én azt csak késő este olvastam, és elismerte, hogy ő tette fel, eleve a posztnál is látszott a golyagolya nick, amit én megint csak később néztem meg. Úgyhogy lehet, hogy nagyon fókuszba helyeztem a nevét, de nem én lepleztem le.

        Kedvelés

      • Nem az internet arctalansága, a jelenség mérete teszi ezt, hanem az emberek. És ebben benne vannak azok is, akik “csak” nézik, látják és nem tesznek semmit. Pedig a szemlélők vannak többen…

        Kedvelés

      • Nekem az is eszembe jutott, hogy milyen képmutató dolog már azzal jönni, hogy “hát a zinternet, az már csak ilyen, nem lehet mit tenni” – miért, ha az utcán vagy otthon gúnyolódnak veled, sértenek, aláznak meg, az mitől fájna, háborítana fel kevésbé, mint amit itt tesznek egyesek arctalanul másokkal?? (Arra is ugyanezt mondanád, hogy “hát ez van, hagyom, hogy megalázzanak?) Ugyanúgy emberek csinálják, könyörgöm, ne tegyünk már úgy, mintha az valami alternatív valóság lenne, a karakterek mögött indulatok, érzések, hús-vér emberek vannak és sokszor rosszindulat és gyűlölet is. És fájnak, bántanak, ütnek, szúrnak a szavak, és ez a fájdalom valós, nem szublimál az éterben.

        Kedvelés

      • Ezt most nem értem. “…ne tegyünk már úgy, mintha az valami alternatív valóság lenne, a karakterek mögött indulatok, érzések, hús-vér emberek vannak és sokszor rosszindulat és gyűlölet is” Úgy tettem volna… ? Szerintem én is pont ugyanezt írtam, csak rövidebben. És még azt, hogy az áldozat számára a legjobb ha a szemlélők felszólalnak. Nem maradhat magára az áldozat!

        Kedvelés

      • Na, legközelebb újraolvasom, amit írok, mert az E/2. nem Neked szólt, hanem egy általános megszólítás volt, de állati hülyén jött ki!

        Kedvelés

      • Lentebb már nem tudok hozzászólni, válaszolni, ezért itt teszem. Semmi gond! Azért kérdeztem, mert nem értettem, azt hittem félreérthető voltam és nem találtam hol! 🙂

        Kedvelés

  8. Vacskamati
    Pont erről beszélgettünk a fiammal, hogy mit lehet tenni. Mert azzal, hogy a mikro környezetünkben nem tűrjük a gyengék bántását, a homofóbiát, ahol lehet segítünk, a probléma még nem szűnik meg. Esetleg hatással tudunk lenni néhány emberre, aki elgondolkodik, változtat. Bár szerinte mivel ők ketten gyerekek a családban, nekik már lesz 5-6 gyerekük, aztán majd 10-12 unokájuk, másoknál is így van, és lassan többen lesznek a normálisan gondolkodó emberek.
    Kicsit még naív, csak 20 éves.

    Kedvelés

  9. sziasztok! láttam a postot, hozzászólásokat a szánalmason meg itt is. nem szoktam beleszólni más dolgába, de ez most nagyon kikívánkozik.
    ami a leginkább zavar, hogy golyagiliczét nevezitek aljasnak és még jópár egyébnek. (nem barátom, nem is ismerem őt, még csak nem is az undorító férfi szolidaritás beszél belőlem, inkább az igazságtalanságon való felháborodás.) mert mit tett? kirakott az internet közönsége elé valamit, amit az írója kirakott az internet közönsége elé. (meg hozzá is szólt aztán néhány nem sértő mondatot) ezért bocsánatkérést kérni nem való, aljasnak nevezni meg pláne.
    az persze igaz, hogy ha empatikusabb lett volna, rájöhetett volna, hogy a száni kommentelői között vannak kimondottan szemétkedők, akik megbánthatják ezen blog kimondottan érzékeny gazdáját.
    elítélem az ellenségeskedést, sértegetést. ezt nem csak ide írom, hanem a szánis törölt postban is szóvá tettem, mert volt ott belőle bőven.
    Éva, elolvastam néhány cikkedet, találtam bennük értékes gondolatokat, megérintett egy pár dolog. (volt, amit meg is szívleltem, és tegnap délután meg is jegyezte a feleségem, hogy mi ez a szokatlan kedvesség) Az egészet finoman vagy kevésbé finoman átszövi a feminizmus nevű lelki torzulás vagy minek is nevezzem, de az a tömény harag, vádaskodás, sértődöttség, üldözési mánia, gyűlölet, ami ebben meg a hírnév postban áradt szét, letaglózott. sokkal inkább itt van lincshangulat, mint abban a bizonyos szánalmasos postban. ott sok ember részéről komolytalan, fölényes, otromba fikázás van, ami szerintem is útálatos dolog. (régebben voltak értelmes beszélgetések, de sajnos kikoptak.)
    én azt nem értem, hogy tud ez a primitív mocskolódás téged, titeket még felzaklatni. én úgy képzelném, hogy egy ilyen megosztó eszme képviselői napi szinten találkoznak efféle felületes köpködéssel, és már rég lepereg. de attól tartok, nektek ebben épp ez a “jó”, hogy mindig lehet számítani támadásra, amire lehet visszavagdalkozni, és tovább forralni a dühöt és sértődöttséget. saját boldogságotok érdekében mondom, keressetek más hobbit vagy pszichiátert.
    nyugalmat és békességet kívánok nektek.

    Kedvelés

    • Köszönjük, most már tudjuk, mi merre! Megint megmondta nekünk egy első kommentelő, akinek egyessel kezdődik a személyi száma, felrázott minket mintegy, felébresztett a frusztrált, irracionális bódulatból.

      Azért itt is nájsz a sok klisé, nem unjátok:
      Régen a száni jobb volt
      igazából értékes oldal
      a feminizmus faszság
      Van értékes, igaz írás a csakazolvassán, ez tény
      de tömény gyűlölet, sértettség, ez beteges
      ami ellen pont hogy tiltakoztok

      Örülök, hogy olvasóm vagy, és láttam, amiket írtál, le is mentettem az egészet.

      Figyeljél. Én nem akarom ezt nagyon kiemelni, de tényleg értéket teremtek, tényleg tudom, mit akarok, és itt valami nagyon jó van, egyre jobb, amiből sokan épülnek, mert az olyan fasz férjük mellől, amilyet te el sem tudsz képzelni (ez Párjuk/férjük lett, áhítatosan odaát, miközben én bőcsészpicsa, meg baszatlan, aki nem szop, és így tovább — figyelted?), az utolsó réteg bőrüket mentik. Az itteni feminizmus annyi, hogy már nem érzik, hogy ők tehetnek mindenről, mert sikerült a tipikusat felismerniük, amei tabu, és ezért hat így (túlzásnak), és ezért kell így mondani (nagyon), ellenében a szokásosnak. Ezt érted?

      Nekem ez most így és főleg az itt olvasó, néha kommentelő, közismerten intelligens Bálinttól rosszul esett. Ennyire és így. Elhiszed nekem? Nem kell nekem megmondani, mennyire essen rosszul.

      Ha azt szeretnéd, lehajtott fejjel álljak, tartsam oda a másik arcomat is, nos, nem stílusom. És az erőm abban is áll, hogy rohadtul (és ez valóban) nem érdekel, ha valaki utál emiatt. Az az ő frusztrációja.

      Biztos nem halt meg még senkid, két kisgyereked szüleje (három hónapja), biztos nem volt olyan szerelmed, mint nekem, biztos nem kerültél még kínos helyzetbe, ha valakinek (tök más világnézetű, kapcsolódású, szakmájú) a valakijeként emlegetnek, nem néztek rád furcsán, nem némultak el a telefonok. Az idióta bennfenteskedésetek, komolyan. És “azért nem mindenki szemét”, mert azt írták, “RIP”. ÁÁáááá.

      A többire a válasz holnap jön. A lényeg, hogy ha valamit meg lehet (technikailag, praktikusan, törvényi szankció nélkül) tenni, az nem jelenti azt, hogy az valami okvetlen jellemes és építő, vagy jólesik a másiknak. Ez a minden kis rés kihasználása gusztustalan. Elég szomorú, hogy ilyen helyeken és közegben múlatjátok az időt, mikor csajotok, családotok, munkátok is volna.

      Kedvelés

    • “a feminizmus nevű lelki torzulás”
      “én úgy képzelném, hogy egy ilyen megosztó eszme képviselői napi szinten találkoznak efféle felületes köpködéssel, és már rég lepereg. de attól tartok, nektek ebben épp ez a “jó”, hogy mindig lehet számítani támadásra, amire lehet visszavagdalkozni, és tovább forralni a dühöt és sértődöttséget. ”
      Ebbol is latszik, hogy halvany lila segedfogalmad sincsen arrol, mi a feminizmus. Pedig eleg lenne olvasni pl. ezt a blogot es meg tobbieket. Mondjuk a “szani” helyett. Ja, meg GONDOLKODNI.

      Kedvelés

    • Ja, és én ugyanúgy nem felelek a kommentek tartalmáért, mint Bálint vagy a szánalmas gazdája, de mégis értelmesebbek és érthetőbbek az itteniek, nem kezdtek invázióba senki ellen (én igen, tiltakozásképp), csak reagáltak az egész akció kegyeletsértő, megalázó, értelmetlen jellegére.

      Kedvelés

    • Ó, az áldozathibáztatás “gyönyörű” és élő példája.

      Az agyamat eldobom!
      Hogy te itt jössz, bebaszod az ajtót, és ránk mutatsz, és azt mondod, “feminizmus nevű lelki torzulás”, majd, hogy “miért vagyunk (van Éva) meglepve, megsértve”, aztán meg nyugalmat kívánva kilépsz az ajtó helyén lévő üregen…

      Nem, nem és nem EZ A NORMÁLIS, hanem az, hogy ESZÉBE SEM JUT egészséges embernek másnak a lelkébe tiporni, és zaklató jellegű megjegyzéseket tenni!!!!!
      Ne próbálja ezt senki úgy beállítani, mintha kurvára rendben lenne, az élet “természetes hozzátartozója”, mert nem hiszem el. Mert nem így van.

      Te idejössz, és azt mondod: oké oké (!), szemét dolog volt, amit ők csináltak, de amit mi! Ez a nagy felháborodás! Mi, mint az agresszív, hörgő csorda!!!!

      Elmondom neked, kibaszottul jogos a felháborodásunk, és nem, nem fogunk lehajtott fejjel, “a világ már csak ilyen, hát hagyjuk az egészet” – jelmondattal némán viselni azt, hogy megaláznak másokat és minket is.

      Kedvelés

    • Hűha! Feminizmus nevű lelki torzulás.
      És megint valaki, aki megmondja, hogyan legyünk boldogok. Mert ha nem állunk be a sorba, akkor jöhet a pszichiáter.
      Normálisnak tűntél a szánalmason, szinte te egyedül. Olvass még itt!

      Kedvelés

    • “feminizmus nevű lelki torzulás” Tudod mi a feminizmus? Nem a radikális feminizmus, amivel mindig összekeverik, hanem csak simán a feminizmus. Mi ebben a lelki torzulás? Szerinted a nők nem egyenrangúak? Azokkal a jogokkal amik a férfiakat megilletik a nők ne rendelkezzenek? Elárulnád pontosan mi nem tetszik a feminizmusban? Kérlek ezt azért olvasd el előtte: http://hu.wikipedia.org/wiki/Feminizmus
      Itt nézd meg mi a feminizmus definíciója és utána mond, mivel nem értesz egyet (nem a hazugságokra vagyunk kíváncsiak, ezeket jól ismerjük magunk is: a nők át akarják venni hatalmat, gyűlölik a férfiakat, mi több egyenesen leszbikusak, szőrös a lábuk és ápolatlanok, nem akarnak gyereket szülni, stb.)

      Kedvelés

      • bocsánat, igazatok van, hogy fennakadtok ezen, rosszul fogalmaztam. legyen inkább “a feminizmussal nem ritkán együtt járó lelki sérülés”. nem a linkelt oldalon olvasható alapgondolatokkal van a bajom, hanem mindennek (túlzok) a “A nőket, mint társadalmi csoportot, számtalan hátrányos megkülönböztetés és erőszak éri pusztán azért, mert nők” szemüveggel való figyelésével.
        ezzel nem felnyitni akarok szemeket, nyilván sokszor sok orr alá oda lett már dörgölve ez, csak kiigazítom felvállaltan nem korszakalkotó gondolatomat, aminek a rend kedvéért mégiscsak helyét látom itt.
        a lelki sérülés nem pejoratív, hanem szomorú, biztos megvan az oka, netudjammeg, miken mennek egyesek keresztül, persze. a pszichiáter sem pejoratív, láttam már olyat, akin segített. de be is fejezem az ál-empatikus jópofizást, nyilván fogalmam sincs, miről van szó.

        cris256, van pofám, mégpedig azért, mert itt van nagy betűkkel, hogy “szerinted?”. leírtam, mi van szerintem. egy kérdésre szabad legyen már válaszolni.

        Kedvelés

      • csakhogy ez nem egy szemüveg, hanem a blog alapvető témája, oka, olyan mindennapjainkban létező jelenség, ami miatt létrejött maga a blog. ne a nyúl vigye már a puskát.

        Kedvelés

      • illetve igen, vigye csak a nyúl. de ne várjuk már el egy nők társadalmi szerepéről és az ezzel kapcsolatos problémákról szóló blogtól, hogy ne szóljon a nők társadalmi szerepéről és az ehhez kapcsolódó problémákról.

        Kedvelés

      • bocsánat, igazad van, hogy fennakadtok ezen, rosszul fogalmaztam. legyen inkább “a nőgyűlölettel nem ritkán együtt járó lelki sérülés”. nem az általad leírt alapgondolatokkal van a bajom, hanem mindennek (túlzok) a “tagadom, hogy a nőket, mint társadalmi csoportot, rengeteg hátrányos megkülönböztetés és erőszak éri, pusztán azért, mert nők” szemüveggel való figyelésével.

        Kedvelés

      • “a feminizmussal nem ritkán együtt járó lelki sérülés”
        Valami forrás a sok lelki sérült feministáról? Vagy ez saját megfigyelés?

        Kedvelés

      • “a feminizmussal nem ritkán együtt járó lelki sérülés” Én is ezt szerettem volna kérdezni? Honnan van ez az info? Én nem ismerek lelki sérült feministát, Te igen? Milyen lelki sérüléssel jár a feminizmus, világosítsatok már fel!

        Kedvelés

      • Meg definiáljuk már a lelki sérülést, ha már ennyit beszélünk róla, meg odanyomjuk a bélyegét mindenféle homlokokra! (Aztán, ha van valami konszenzus arról, hogy mit nevezünk annak, akkor inkább olyat keressünk, akinek nincs…) Jajjistenem, most csak keveset tudok itt lenni, és csak hajnali kávé mellett tudom átfutni a dolgokat, de É, hihetetlenül felnézek rád ezért az egészért (is), és köszönöm (ezt is).

        Kedvelés

      • saját megfigyelés. vagy inkább benyomás. kb a már leírtakat takarja, a felbőszült lincshangulatot és a szemüveget, ami persze egy létező jelenség, de attól még lehet szemüveg is.
        vagy ha nincs szó lelki sérülésről, akkor sajnos ki kell jelentenem, hogy a nők alapból hisztisek és rosszindulatúak. hahhhahahahahaa!! (sátáni nőgyűlölő kacaj)
        többet nem igazán tudok hozzátenni, nem vagyok se bölcs, se nem értek a feminizmushoz vagy a pszichológiához, amit akartam, leírtam, ha ebből esetleg a kívülállónak kijáró lefitymáláson kívül valami átmegy “a másik oldalra”, akkor volt értelme.

        Kedvelés

      • Én úgy vettem észre, hogy a szánin neked sem tetszett a fikázás, az itteni kommentelőknek sem. Ebben nincs semmi feminizmus, vagy hiszti. Mit jelent az, hogy másik oldal? Ha azt érted alatta, hogy fikázók és nem fikázók, akkor remélem egy oldalon állunk. Ha meg mást, akkor mondd el, hogy mit, mert ebben a témában ez a két oldal van.

        Kedvelés

      • zsuzsi1969 (a 18:45-ös hsz alá valahogy nem jutott válasz gomb),
        úgy érzem, a speciális szemüveget az orrukon vagy legalábbis a zsebükben tartó nők számára a férfiak a másik oldalt jelentik. (úgy emlékeztem, ez többször el is hangzott a vita hevében, most visszakerestem, csak egyszer lett leírva a “túloldal” szó, ez így megragadt)

        Kedvelés

      • “vagy ha nincs szó lelki sérülésről, akkor sajnos ki kell jelentenem, hogy a nők alapból hisztisek és rosszindulatúak. hahhhahahahahaa!!”

        Igazán kíváncsi volnék, vajon te hogyan reagálnál, ha a néhány hónapja halott feleségeddel való viszonyodat, szexuális életedet (a neve, a te neved és az arcotok nyilvánossá tételével) és teljesítőképességedet cincálnák szét vadidegenek.
        Mégis, mi volna az elfogadható reakció?

        No és a hétköznapi hímsovinizmus ellen mi?

        Kedvelés

      • “Mégis, mi volna az elfogadható reakció?”
        Kár kérdezni, leírta! A köpködéseket fel sem venni, mert az a tisztelendő, ha némán tűrsz. Ha kiakadsz hisztis vagy és egyébként is ezzel jelzed, hogy neked ez jó, a köpködést tuti élvezed.

        Kedvelés

      • ha észrevetted a “szerinted?” lehetőséget a kommentek alján, bizonyosan azt is észrevetted, hogy a nyitó oldalon, a fénykép alatti fejléc első linkje “itt a bejárat” (fehérrel feketén!) amit illik ám belépéskor elolvasni! elolvastad? szerintem? nem.
        rögtön utána következik egy olyan, hogy “ne lopj!” fogadok, hogy ez nem is érdekelt. pedig az pontosan arról szól, hogy mit NE tegyél ennek a blognak az anyagával, amit a szerzője személyesnek tekint. de úgy érzem, ezek túl finom és árnyalt megfogalmazások a száni olvasótábora számára…
        ja, hogy ezek nem (elég) nagybetűs beírások!

        évuskám nyomjad má’ fö azokat a karaktereket!

        Kedvelés

      • ja, bocs, tényleg nem. olyanok, mint a többi kategória cím.
        beleolvastam, ezek szerint tényleg tele van az akármitek a primitív támadó beszólásokkal. akkor ismét elcsodálkozok, hogy szerintetek így kell azt kezelni.

        Kedvelés

      • Azt hittem lehet veled értelmesen társalogni, de ha nem, hát nem. Egyik oldal-másik oldal, szemüveg, primitívek vagyunk stb. Ez itt nem társalgási alap.

        Kedvelés

      • Nem, ebben is tévedsz, felületes vagy és stigmatizálsz, amikor azt mondod, hogy a feminizmussal lelki sérülés jár. Sőt, ez butaság. Traumás tapasztalata meg háromból két nőnek is van talán a tornatanár gúnyolódásától a kéjgyilkosságig terjedő skálán, de mégsem mind feminista. A lelki sérülést, ha van, nem magunknak csináltuk, semmilyen megvetés, korholás nem adekvát ezügyben, kéretik a jelenség haszonélvezőit elítélni ezért. A te életedben is van feldolgozandó fájdalom biztosan, legfeljebb nem mersz nyilvánosan beszélni róla, vagy nem akarsz. Én akarok és tudok is. Kár lenne a férfiakat egészséges-egyszerűnek, a nőket örökké problémázó defektesnek beállítani. Itt azért sokan megdöbbentek, hogy jé, nem is tudták, de valami nem stimmelt, aztán itt vannak a rendszerszintű okok és tipikus viselkedésmódok szépen csokorban. Én értem Crist (akinek meg az a véleménye, őszerinte), nincsen rendben ez az egész hozzászólás és mentalitás így, ezt az oktatást be kéne fejezni már. Beengedtem, mert mégsem olyan kaján zsírparaszt, mint a többi a szánalmasról, meg aztán közmondásosan nyitott és pluralista vagyok.

        Kedvelés

      • Hogy jobb-e? Nem, nem jobb. Egy kicsikét talán még rosszabb. Én nem mentem keresztül netudjammegmiken, mégis feminista vagyok. Baj?

        Kedvelés

      • Miért lenne baj az, ha azért feminista valaki, mert szerzett rossz tapasztalatokat? Azért mert a mártírkodás helyett választotta? Hm?

        Kedvelés

    • “a száni kommentelői között vannak kimondottan szemétkedők, akik megbánthatják ezen blog kimondottan érzékeny gazdáját.”
      A száni kommentelőit is megbánthatja valaki, például egy náluk nagyobb és izmosabb egyén egy talponállóban egy tízkilós vascsővel, úgyhogy én azért szólnék nekik is, hogy a világ egy veszélyes hely, jobb, ha mindenki otthon marad.

      Kedvelés

    • Hm, szóval Éva “kimondottan érzékeny”, meg a “feministák ezt érdemlik”, kb.
      Mondd, kell-e ahhoz kimondottan érzékenynek lenni, hogy az ember zokon vegye, ha a gyászában zaklatják, mocskolják? Indokolja, jogossá, elfogadhatóvá teszi-e ezt bárminemű “szélsőséges” eszme, mint amilyen a feminizmus?

      Egyébként szerinted mi a feminizmus lényege, célja?

      Kedvelés

    • “én azt nem értem, hogy tud ez a primitív mocskolódás téged, titeket még felzaklatni. én úgy képzelném, hogy egy ilyen megosztó eszme képviselői napi szinten találkoznak efféle felületes köpködéssel, és már rég lepereg. de attól tartok, nektek ebben épp ez a “jó”, hogy mindig lehet számítani támadásra, amire lehet visszavagdalkozni, és tovább forralni a dühöt és sértődöttséget. ”
      Tegyük fel igazad van és van valaki akit naponta köpködnek. Abból az a következtetés, ha ezt nem tűri némán, ha mint írod, nem pereg le róla, akkor a köpködés neki jó?
      Nagyon árulkodó szerintem, hogy szerinted ez lenne az áhított megoldás a nők részéről. A nagylelkű tűrés…hmm. Ülj le és gondold át újra!

      Kedvelés

      • Hát sőt, erre várunk, hogy vagdalkozhassunk tovább! Direkt provokáljuk, örülünk neki, mert aztán panaszkodhatunk meg fortyoghatunk! Mert alátámasztja az ellenségképünket, hogy a férfiak milyen szemetek… (Ismerős ez a logika nekem valahonnan.)

        Bazz, ez a lincshangulat? Hogy reagálunk a gusztustalan húzásokra? Nem egy vadidegen nőnek és a teljesítményének a fikázó kitárgyalása az, névvel és képekkel a sok ezres tömegben? Tényleg nem érti, bácsikám, hogy mi a különbség, hogy ott én személyesen kerültem a célpontba a tréfás hajlamú közegben, én viszont egyikőtöket sem bántottam soha, nem is törődöm veletek, se a szánalmassal (ha magadra ismersz, az nem az én hibám). Én mivel érdemeltem azt ki? Egyébként lehet fikázni nyugodtan, bármit, de azért kínos, ami történt — az esküvői fotó undorító közegbe helyezésén túl –, mert ez a blog tényleg jó, komoly munka van benne, és hatásos is. A ti közönségetek viszont egy pici provokációra (egy fél női arc, egy szó: feminista, aztán az én reakcióm) megmutatja, milyen silány, buta, agresszív és gyáva, ti megtűritek magatok között a véglényeket, akik, ha szóba kerül egy nő, azonnal a külsejéről meg a szexről ontják az elmés megállapításokat, és nem moderálja a legalját senki. És persze nem nőgyűlölők, á, ők az elképzelésük szerinti nőket imádják (dúskálnak is az ilyenekben), ők csak az OLYAN nőket gyűlölik, különben is, én vagyok férfigyűlölő, na, most jól megkapom, megérdemlem. Ez a lincselés, és mi ezt elemezzük itt eléggé döbbenten, mert nektek (“18-35 közötti, az átlagosnál jobb anyagi helyzetű férfiak — kezdem megértei, amit a hozzászólok nevű troll erőszakolt itt annak idején, hogy mi az a “white male”) ez a hangnem a normális internetezés, nekünk meg nem. És hogy elemzünk és reagálunk (itt), az nem lincselés. Én itt napi több órában moderálok, hogy megmaradjon a színvonal. És nem láttam, hogy egy kicsit is komoly (sikeres, olvasott, nem lelopkodós, írástudó, érdekes) teljesítménye lenne így a netes világban bármelyikőtöknek, vagy jobbakat írnátok, vagy bármi, úgyhogy csak lassabban.

        Kedvelés

  10. Az eszem megáll, hogy van egyeseknek pofája, gusztusa, bátorsága a történtek után, a blogot, a történéseket nem (vagy?) ismerve még idejönni, és osztani az észt, hogy hát az nem is úgy volt, és túlreagáljuk, és hogy itt milyen lincshangulat van, ejnye-bejnye, hát ezek a fröcsögő feministák, ugye-ugye, most rajtakaptuk őket, hogy nem is békések annyira, blablabla.

    Az, hogy ez REAKCIÓ egy elmondhatatlanul rosszindulatú, ocsmány (és nőgyűlölő) támadásra, az valahogy homályba vész.

    Elmentek ti a picsába, de komolyan.

    Kedvelés

    • …és hogy a Bálint! Szegény Bálint! Hiszen ő nem tudta! Nem is sejtette, hogy mi lesz a tettei következménye! Olyan jó szándékú!

      Hiszen ő csak intelligensen, asszertíven szerette volna megosztani másokkal a blog mondanivalóját (egy szintén rendkívül értelmes, jó szándékú blogon), hogy aztán a többi igazán intelligens társával békésen, egy tea mellett véleményt cseréljenek.

      Bálint egy áldozat! Ne bántsátok, csak JÓT akart! Nem tudta, hol van, mit csinál!

      Kedvelés

  11. Két megjegyzés még, aztán belőlem kijött minden, megyek aludni:
    — akinek eszébe jut, hogy én mit miért tettem, az egy percre gondoljon bele, ő mennyire reagálna tökéletesen, hogy állná ezt agyonterhelve, tizenhárom fokban, nem pislogna-e esetleg egyet-egyet ő is a reflektorral szemben.
    — Idegesebbek lennének, ha megtudnák, hogy én meg is élek lassan ebből, amilyen nagylelkű kávémeghívóim vannak?

    Kedvelés

  12. Az én háeszeimet előszeretettel idézték a túloldalon, nem is értem, miért.
    Mert az találtam megállapítani, hogy ők ott át, hát igen, mind férfiak ? Mi ezen a felháborító, amikor egyszer azok ? Ez egy igaz objektív megállapítás. Ennyi.
    És hát úgy viselkednek, ahogy. Ahogy akarnak – és ők így akarnak. De ez már ne az én hibám legyen !
    Ezt is a jelen társadalmi berendezkedés hatalmas baja, hogy a férfiak egymást az ilyen fórumokon direkte mocskossá, lehetőleg minél szemetebbé formálják.
    Hogy nem egy komplett weboldalat működtetnek azért, hogy a média által nevelt és félrevezetett, kiskorú lányok közösségi oldalait belinkeljék és ott minden aljasságot mondjanak róluk.
    Hogy sokan vannak, akik a volt barátnőjüket felteszik bosszúból ilyen-olyan oldalakra szégyeníteni, és ezeket a mocskoskodó weboldalakat gyakorlatilag szinte kizárólag férfiak alapítják, működtetik és látogatják.
    Hogy számukra a szex az, amiről Éva beszámolt itt : (szerintem a téma nem is igazán való a “szex is van” menüpont alá )
    https://csakazolvassa.wordpress.com/2012/10/23/el-tudjatok-e-azt-kepzelni/#more-5476

    A felsorolt sűrűn nőgyűlölő jelenségeknek nincsen szimmetrikus párja, mert a nők nem ilyenné szocializálódnak. Sem a társadalom, sem egymás által.
    De ha akad egy oldal, amelyik egyáltalán ÉSZRE MERI VENNI, hogy az mennyire nem oké, hogy a férfiak így bánnak a nőkkel, így vélekednek róluk, ilyen aljas netes és valós életvitelt folytatnak a nőkkel szemben, az ugyan milyen jogon háborít fel bárkit ?
    Pontosan ezek az oldalak, az internet homályában is jól láthatóan mesélnek arról, hogy milyen érzületekkel fordulnak a férfiak a nők felé.
    És ezek az érzületek sajnos gyakran a lakásajtók mögött is működnek, senki által nem láthatóan, és ha a nők erről mesélnek, akkor nem is szokás elhinni nekik. Csak ha vér folyik. Az pedig hetente folyik, Magyrországon a feminizmus masszív hiányának okán az európai átlagot bőven veri.

    Az az érdekes, hogy ebben a helyzetben egyesek azon vannak felháborodva, hogy eztán nem csinálhatják ezeket a piszkoskodásokat úgy, hogy mindenki vágja a felszínen a cukormázas jópofit hozzá, mintha mi sem történne.
    Márpedig senki ne tegyen büntetlenül olyat, amihez nincs joga – és ha valamiről, ez az oldal erről szól.
    Nem fröcsögés, nem lincselés, hanem a dolgok objektív kritikája.

    Kedvelés

    • “És ezek az érzületek sajnos gyakran a lakásajtók mögött is működnek, senki által nem láthatóan…” ehhez kapcsolódik, hogy ma böngésztem, adott oldal kb 1500 embernek tetszik a fb-on, mégsincsenek névvel-arccal-identitással felvállalt kommentek…míg az oldaluk meg dübörög…azért, csak szégyellik magukat kicsit…tudják ők, hogy nem jófejek és nemviccesek és ez nem normális…vagyis, remélem, ez annak a jele…

      Kedvelés

      • Igen, mondhatnánk : ma még, itt és ők, szégyellik. De már nem annyira, hogy ne menjenek oda. És kell még pár ilyen kontrollvesztett év, és majd fel fogják vállalni egyre többen névvel és arccal is ezt – mint ahogy egyre többen felvállaják a zsidózást, a cigányozást, a masírozást, a náci eszméket is.
        Megjegyzem, ezt nem én mondom, hanem a Sonda Ipsos : a jobbik markáns szavazóbázisát fiatal férfiak alkotják. Pontosan ez a fajta fiatal férfi, az agresszív, a felsőbbrendű tudattal élő, a nem gondolkodó, a másikat zsigerből eltaposni akaró.
        És ha nincs kontroll, akkor ez elszabadul.
        És nem gondolom, hogy jó volna az bárkinek is, ha a nők kontroll nélkül tűrnék mindazt a mocskot, amit ellenükben kitalálnak, mert az szerintem sokkal súlyosabb a zsidózásnál.
        Mondjuk hogy Nyugat-Európában évente párszázezer kelet-európai fiatal nőt halálra basznak a tisztes családapák.
        És ehhez még egy Merkel is asszisztál, nyíván mert nem tud tenni a pénzügyi nyomással szemben mást.
        Szóval nagyon nem oké ez úgy, ahogy a dolgok mostanában mennek.

        Kedvelés

      • “Mondjuk hogy Nyugat-Európában évente párszázezer kelet-európai fiatal nőt halálra basznak a tisztes családapák.” És komoly tanulmányokat írnak arról milyen szörnyű nyomor hajtja ezeket a lányokat, a felvilágosult nyugat utcáira. Eljönnek Magyarországra is, filmeznek és szörnyülködnek, hogy miket tesznek velük a stricijeik, hogyan törik be őket, hogy engedelmes szexrabszolgák legyenek. Igen, ez tényleg iszonyú…DE miért nem olvasunk tanulmányokat a kliensekről! Nem forgatnak filmet a jól szituált családapák otthonaiban, azt elemezve, miért érzik úgy, hogy nekik ez a fizetett szex, sokszor kiskorú lányokkal, jár! Svájcban 16 év a prostitúció alsó korhatára! Őket mi viszi rá erre az embertelenségre? A haszonélvezőkről akik fenntartják ezt az iszonyú emberkereskedelmet, miért nem esik szó?

        Kedvelés

      • Igen, ez pontosan ugyanaz a probléma, amit tegnap itt tapasztalunk:
        hogy a férfiaknak olyannyira elnéznek minden nyílt szemétséget, hogy már azt támadásszámba veszik, ha a mocsokságaikat pusztán konstatálni merészeli valaki !
        Ha valaki nem falaz nekik – minthogy megszokták, mert a férfiarcú társadalom nagyonis falaz.
        A Népszabadságban nem olyan régen egy női szerző, bizonyos ÓMD úgy volt képes két oldalon írni a magyar roma prostituáltak helyzetéről, hogy közben egyetlen szóval nem említette, hogy miféle beteges vágy és erőszak is az, ami áldozatot csinál ezekből a lányokból.

        Eszméletlen ez a szemforgatás, és ehhez szoktatják őket az összekacsintók, akik a hatalommal karöltve a felelősség elkendőzésében cinkosok : http://nol.hu/belfold/20121116-a_tarsadalom_legaljan

        Holott Szil Péter már 2004-ben megmondta ugyanitt, hogy a király meztelen : http://www.nol.hu/archivum/archiv-318670

        Kedvelés

  13. Éva, én nagyon csodállak az erődért! Nagyon sokat jelent számomra az, ahogy kiállsz, ahogy vállalod magad, a gondolataid, a világlátásod, és az életed is. Tanulok most ebből is, ahogy ezt a konfliktust kezelni vagy képes. Ahogy kiállsz az emberi méltóságodért. Azt hiszem, el tudom képzelni, mennyire kimerítő lehet ez az egész. Igazad van, tudod, és ez erőt ad – neked is, nekünk is. Erőt ad élni. Ne legyél tökéletes, az után nem tudunk menni. 🙂 Én nem várom, én – jaj, hülyén hangzik talán, ne haragudj – szeretettel szemlélem aki vagy, az ember, a nő, az anya, aki a blogodon át látszik. Súlyos dolgokról beszélsz, de engeded, hogy lássuk mögötte a mindennapi embert is – és ettől lesz igazán ereje, ettől lesz számomra hiteles. Egy kicsit most féltelek, túl ne nőljön a hétköznapi erődön a blog súlya; te írd, ne az írjon téged – mégha elkerülhetetlenül formálja is az életed. Az a csoda, ami belőled árad, számtalan embernek – szeretném hinni, hogy férfinak és nőnek egyaránt – ad új erőt, alapjaiban változtatja meg az életünket. Te nem fegyverrel harcolsz, hanem az emberek belső lényegének a megérintésével – biztos ez is hülyén hangzik -, és ennek idővel az lesz a vége, hogy akik most fegyverrel jönnek ellened, már képtelenek leszenk fegyvert ragadni 🙂 (Á, én ilyen képekben gondolkodom meg érzek, ne haragudj!) Szóval pihenj, aludj, és töltődj fel, remélem, hogy van rá helyed, időd és alkalmad. 🙂

    Kedvelés

    • Nahát, nahát! Köszönöm. Néha felfal már a blog, és most, hogy ezt megnéztem:
      http://www.barka.hu/hu/eladasok/felntt-eladasok/42.html
      szembe kell néznem azzal, hogy a blog ír engem.
      Örülök, ha van értelme, ha jó. Nem szeretem, amikor engem tartanak konfliktusosnak, csak mert reagálok, és az “ez csak téged rombol” szöveget sem. Nem, nem rombol, ilyen az igazságérzetem, ha hallgatnék, az rombolna.
      Egyébként lehetett volna elegánsan vállat vonni is, igen. De nem sikerült, mert fájt és felháborított.

      Nagyon jó, hogy itt vagytok. És lesz könyv is.

      Kedvelés

  14. hanyszor neztem mar vegig hogy a masik valami rosszat tesz nekem, amin en felhaborodom, horgok, nem alszom, orlodom, mig a masik vigan van. mar technikam van ra: visszauvoltok/piszkalok, teszek rosszat neki es elerem hogy o is szarul legyen, ezzel atadottnak tekintem a negativ energiaimat es en vagyok vigan, aztan par ev utan technikat valtottam es legyintek ra, egye meg a fene ot ott ahol van, remelem visszaut ra a rosszindulata, es ezzel lezartnak tekintem. a celom az hogy en ne legyek szarul/almatlanul stb attol mert o csinalt valamit. nem mindig sikerul, de probalkozom.

    Kedvelés

    • Látod, mennyire másként vagyunk egyformák? 🙂 Én pont akkor kezdtem el jól lenni, mikor “visszatükröztem” (bocsi, ez ilyen ezobioföldanyás kifejezés, de nem tudok jobbat) a másik viselkedését, és nekem felszabadító volt, hogy ha ő duzzog, akkor nekem is szabad, ha ő ordít, akkor nekem is szabad… Aztán ez lehet, hogy egyszer elmúlik, én még nem tartok ott.
      É., azt hiszem, értem, miért vagy ilyen rendes Bálinttal. Genderfüggetlen a dolog. Ha valaki csinál valami szarságot, és annak következményei vannak, és aztán belátja, hogy szarságot csinált, és tőle telhetően igyekszik enyhíteni a károkat, az támogatandó. (Most nem akarok párhuzamot vonni, mert nem lehet a két dolog között, tényleg, de ha annak idején az ír leányfalusi gázoló nem sietett volna annyira el a számonkérés elől, ma másképp gondolnánk rá. Bálint, ha ezt olvasod, ne haragudj, ha bánt az összehasonlítás, állandóan hülye hasonlatokat gyártok.)

      Kedvelés

    • Dezsánál is van egy csokor a moderált hozzászólásokból, csak erős idegzetűeknek. Láttam egy olyat, amiben valaki kifejti, hogy neki már csak pornóra megy a szex, és kegyesen megengedi a partnerének, hogy részt vehet a kb. maszturbációban. És tőlem kérdezik (szerencsére csak “a társadalom”, nem személyesen), hogy miért nincs barátom… Hát igen, ki fröcsög, ki harcol és mi ellen, ezek érdekes kérdések, érdemes sokat olvasni, gondolkodni.

      Kedvelés

  15. Visszajelzés: Trollokról, pápákról, indulatról és bántásról – őszintén | Eszter's Offtopic

  16. Visszajelzés: metablog 2.: számok, identitás, olvasók | csak az olvassa — én szóltam

  17. Visszajelzés: a sokféleség szépsége | csak az olvassa. én szóltam.

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .