mindenki igyon kávét

Úgy értem, üdv a rengeteg új olvasónak — ez a kávé, ez azt jelenti, hogy szeretettel látunk minden olvasót, kommentelőt!

Szózatomat abból az alkalomból intézem Hozzátok, hogy bár a blog legtöbb kattintását a ha igazi Nő akarsz lenni közzétételének napján, február 3-án mérték a grafikonok, de a legtöbb egyéni olvasó (ahányan kattintanak) tegnap volt, a gyomorgörcsös gyermekeink hatására. Sokan lettünk.

Ezek nem friss információk.

Egyébként sokféle témáról írok, de az olvasók rendre azt kérik a szavazásokon, hogy a párkapcsolati problémákat boncolgassam még, még. A színházas meg irodalmi bejegyzések mindig visszavetik a napi olvasottságot, és a kisebbségekért való kiállás sem menő. Az a helyzet, hogy az olvasó leginkább azt szereti, osztja, amelyik éles, kritikus, de másokon csattan. Ilyenek vagyunk. Például a régebbiek közül:

most persze mindenki

mi a baj azokkal a szép képekkel?

kicsi kunyhó, szerető szív

Többen jeleztétek, hogy nehéz eligazodni a blogon. Néhány javaslat:

  • A főoldal hozza ki az ötven legújabb bejegyzést, annak a tetejére tűzök ki egy-két régit, amit erre méltónak és érdekesnek tartok. Az egy-két régi alatt van mindig az aznapi.
  • Lehet még tájékozódni az oldalsávban, ahol a FRISSEK alatt látható az utóbbi néhány nap termése.
  • A leghasznosabb a menü, a fekete sávban a fejléc-kép alatt: ott van tematikusan csoportosítva a blog java, illetve a legolvasottabb, a szerintem legjobb bejegyzések, valamint a jelszavasak.
  • Egy-egy bejegyzéstől az Előző és Következő funkcióval lehet lépegetni időrendben.
  • Mostanában mindig linkelem az új bejegyzésekbe a kapcsolódó témájú régebbieket.
  • A főoldalon a bal oldalsávban vannak a legnépszerűbb címkék, aszerint is kereshettek kedvetekre valót, például ha a szex érdekel.

Általában naponta van bejegyzés, de ha egyiknek-másiknak nagyon sok a megosztása, sok helyre jut el, vagy nagyon sok és izgalmas komment érkezik, akkor visszatartom a következő napit, hadd fussa ki magát a téma, ne temessük el a következő bejegyzéssel, és aznap latte macchiatót iszom, meg gyönyörködöm.

Én bírom. Ti bírjátok?

És akkor a kávé.

cropped-dsc_0013.jpgEzt én iszom.

img_6421.jpgFoglaljatok helyet.

IMG_6333Fizetni a kasszánál lehet.

IMG_6489

84 thoughts on “mindenki igyon kávét

  1. Köszönöm a kávét! Jó finom ,vastag tejjel ittam..Fizetni szavazással fogok! Lehetne egyszer bögre kiállítást tartani valami virtuális közös helyen, nem mindegy miből issza az ember a kávéját..(íve, alakja, a szája bősége:-) Jó munkát és örömet a bloghoz!!!

    Kedvelés

  2. talán a “főoldal”gomb hiányzik – az “itt a bejárat” ezt sugallja, de nem az. főoldalra csak a cím beírásával lehet jutni. (vagy rosszul lárom?)
    mondjuk én mindennap e-mailből linkelek a legújabbra (plusz a régebbiek kommentjeire vissza-visszatérek….), már megszoktam így;-)

    Kedvelés

  3. én tolnám a kávét, csak sajnos fertelmes gyomorrontás tört rám, és reggel viszontláthattam a tegnapi whopper menüt, már elnézést, így sajnos csak undorító, ízetlen-keserű, üres teát ihatok. és szomorúan vágyakozom egy jó tejeskávéra, három cukorral. egyébként megfigyelte már valaki, hogy szellemileg igényes emberek mind egy szálig cukor nélkül isszák? és csak száraz bort. persze ismerek kivételt, de meglepően keveset.

    Kedvelés

    • Egy Jefremov regényben van, hogy a férfiak azt állítják, hogy a sovány nőket, a száraz bort és Hindemith-et szeretik, pedig valójában a telt nőket, az édes bort és Csajkovszkijt 🙂 De ő nem volt azért még az ötvenes években gender szempontból píszí… Gyomorrontásra kóla és ropi!

      Kedvelés

      • köszönöm! egyébként igenis vannak ételek meg italok, amik valamiért úgy terjedtek el, hogy szellemileg igényes emberek fogyasztják. én kifejezetten kínosnak számítok egy ilyen körben, mert azok a dolgok nem tartoznak ide. kaptam már ferde nézést a következőkért: whopper menü, cukros kávé, vodka-red bull, 12%-os almalé, cukros tojás, neszkávé. ebből nem mindegyik azonosítható azzal, hogy silány minőségű, tehát nem feltétlenül ez a magyarázat. kutatom a jelenséget. arra jutottam, hogy tulajdonképpen minden státuszszimbólum, jó példa volt az is, amikor megpróbáltunk cigimárkákat passzítani autómárkákhoz, és meglepően egyértelmű volt, hogy melyik micsoda. az olyan ember, aki tényleg szereti a komolyzenét, az nem eszik a mekiben. /egy kivételt ismerek/. azt hiszem, inkább írok erről egy tanulmányt ahelyett, hogy titeket boldogítalak ezzel.

        Kedvelés

      • És még egy tényező a nagyívű szintézishez: életkor. És életmód. Nekem nem esik útba a meki, ha igen, néha be is megyek. De _komoly_ ember tényleg nem iszik nescafét.

        Kedvelés

      • Havonta kb. egyszer hallgatok komolyzenét, és havonta kb. egyszer eszem a mekiben. Mindkettőt szeretem, most mi van? 😀

        Kedvelés

      • Akkor én tényleg koravén vagyok, az ítélet már végleges és megfellebbezhetetlen. (Húszéves korom óta cukor nélkül iszom, a bor száraz, a csoki ét, pedig még csak sznob sem vagyok, de most már tudom, öreg, az igen.)

        Kedvelés

      • Igen! Sőt, egyenesen csak sör, bor, pálinka. (Női italok? Jajj. Eleve mi az, hogy, különben is?)

        Kedvelés

      • tényleg, a csoki is étcsoki! méghozzá minél több%-os kakaóból. akkor igazán elit. nyilván elég kínosan érzem magam a marcipános meg eperjogurtos milkával 🙂 és igen, az alkohol! a likőröktől való elhatárolódás, fujj az édes! 🙂 részemről csak két piát szeretek, a vodka-redbullt meg a tojáslikőrt, mert annak nincs alkoholszaga. minden másnak van.

        Kedvelés

      • Marcipánossal, ha tényleg az, bármikor le lehet venni a lábamról. Ha Ritter, akkor pláne. 🙂 Milka és tsai: ha elém teszik, mind felfalom. A boltban a másik polcról kívánok meg dolgokat, ahol sötétebb van. Kivétel az alattomos Kinder Bueno. Az egy igazi killer. (Szerencse, hogy nincs már nyitva a közeli kisbolt.) Lindt, na arról meg hadd meséljem el: egyszer éltem egy ideig az Óperenciás tengeren túl, de lehet, hogy azon nem, csak az Üveghegyen, mindegy is. Ott a Lindt zsebpénzből volt kapható, úgyhogy a mi kerítésünk abból volt. Narancsosból, meg sima étcsokiból. Azóta az az álmom, hogy helybe jön a Kánaán, és építhetem újra Lindt csokiból a kerítést. Ha meglesz, eljöhettek megdézsmálni. 🙂

        Kedvelés

  4. * Először is imádom azokat az oldalakat, ahol megkérdezik a véleményemet !
    * Imádom, ahol meghívnak kávéra !
    * és azokat is, ahol én hívhatom meg a vendéglátómat egy kávéra ! ( de nemmondom elégszer, hogy annak örülnék, ha havi rendszerességgel is megtehetném ezt, nemcsak alkalmilag, mert azt én elfelejtem )
    * imádom a végtelenített oldalakat, pontosabban azokat, amiket addig tudsz görgetni, amíg van rajta tartalom. És ugye ez olyan, mert pl. tegnap a gyerekesnél annyi a komment, és mindegyiken végiggörgethető, és onnan látszik, hogy ez marha sok, mert görgetem a scrollozót mint meszes, oszt oldalt meg alig mozdul millimétereket a jelzőgomb
    * ez jó jel arra, hogy a bal oldalsáv alján elférne szép sorjában lefelé az ÖSSZES bejegyzésed amit csak írtál, visszafelé időrendben, tagolva év / hónapokra vagy anélkül is jó nekem, a címeg mögött meg zárójelben a kommentek száma azonnal láttatná a népszerűségüket. Nahát egy ilyen összkomfortos móka számomra felérne egy vaginális orgazmussal (nekem olyan még sosem volt :D, de nem is törexem rá), ezért azt is mondhatnám, hogy ez volna szerintem a leeurópaibb 😀
    Mást egyelőre nem rendelek 🙂

    Kedvelés

    • Remekül szórakozom, nagys’asszony! Ahogy a wordpress dashboardját nézem, előbb lesz neked vaginális orgazmusod! Esetleg velem egyszerre!

      És szólok: hívj meg MOST! (nem forszíroznám, mert ellenszenves, a belső kör úgyis tudja, csordogál szépen, ezresenként — hála nekik! Ezért tudom kifizetni a gázszámlát.)

      Kedvelés

      • ja, gondolom humor híján a sok vigyori fej is elszórakoztat :)) olyan ez, mint A buszon – ban a röhögőgép :))
        Én elmentem kávét rendelni, sikerült is nagynehezen, az összes angoltudásom latba vetve 🙂
        de milyen jó volna ezt a macerát csak 1 x csinálni és pá…
        Ha a háeszeket végteleníti, akkor az oldalsávot miért nem ?

        Kedvelés

      • A főoldalra gondolsz? Az automatikusan 50 bejegyzésre van beállítva, különben lassan tölti.

        Ennyi widgetet raktam az oldalsávba, kell még?

        Legújabb bejegyzésekből húszat bír. Lehetne linkenként kirakni a régieket, de ara felveszek valakit, órabérben. A cím amúgy sem igazít el, hanem a címKE!

        Kedvelés

  5. Az én kedvencem a Jakab beszél című. Az ér?
    Amúgy én a zsiráfosból kérek. Sok cukorral (3 kanál, lehetőleg nádcukor), egy kotyogósnyi kávé, a többi tej, csurig. Egy régi barátnőm lónyi kávénak hívta, mert lóadag.

    Kedvelés

  6. Én a képeket is imádom, amik a fősávban váltakoznak. Te csinálod őket? Szerintem zseniálisak! A mostani a fő kedvenc, ahogy Jakab félpuckosan rácsodálkozik arra a gömb alakú akváriumra. Ó, azok a fürtöcskék, meg az a pocak! Imádtam az enyémnek is a pocakját (most már nyúlik és a pocak is tovaszállt ….).
    Én napi 3-4 kávé, a szuper masina ledarálja mielőtt lefőzné, amikor elkészül finom, vékony kávéhab van a tetején. Mázlista vagyok, mert imádom, és a doki írta elő, 90/60-as vérnyomással KÖTELEZŐ 🙂 Mostanában az első mellé a friss posztod dukál, az esti kávéhoz pedig a régebbiek között szoktam mazsolázni.

    Kedvelés

    • De jó kis napirend! Igyekszem a korán kelők kedvéért a napi bejegyzést fél hatra időzíteni, szóval gondolok rátok! Te mikor kelsz?

      És köszönöm.

      Minden fotó a mi életünkkel kapcsolatos, vannak sajátjaim, meg Jánoséi, de a nagyon szépeket, a pocakosat is Raffay Zsófia készítette
      raffayfoto.hu
      , itt az otthonunkban, tavalyelőtt augusztusban, amikor még tényleg baba volt Jakab.

      És örült nagyon, mert az ő motívuma a piros hal, mindenhová belekomponálja, van ilyen sorozata, és nálunk itt úszkált élőben.
      http://raffayfoto.hu/index.php?sfpg=UGlyb3MgaGFsIHNvcm96YXQvKio4MTQ4ZWE0ZDBmM2Q5Y2Y2OWQ3NTk4NGQ0NTM5MmMyYQ&info=1

      És amin János is ott van, abból élek érzelmileg.
      Pont most kértem, hogy csináljon újakat rólam. Jön a tavasz.

      Kedvelés

      • Szenzációs a piros hal sorozat! Kíváncsi vagyok, hogy milyen képek lesznek rólad/rólatok. A piros hal menne a hajad színéhez 🙂
        Én fél hatkor kelek, úgyhogy tökéletes a poszt időzítése. Ha valamiért csúszna, az sem baj, mert akkor a munkahelyen olvasnám a tízórai kávé mellé. Lényeg, hogy legyen, mert komoly aggodalmaim vannak, ha valamiért nem jön az e-mail értesítő az új posztról.
        Elég béna vagyok az ilyenekben, nem tudom, hogy kinek mi esik jól, de szeretném, hogy tudd, hogy mélyen együtt érzek veled Jánossal kapcsolatban. Szeretem, ahogy róla írsz, körvonalazódott egy igazi társ, egy nagyszerű ember képe. Küldök egy virtuális ölelést!

        Kedvelés

  7. a kave nalam is az elso, gyerekeknek muzli, melegszendvics, nekem es a ferjemnek kave. es a ferjem kesziti el mindezt. a jatek e melle hogy melyik bogreben kapom. attol fuggoen kepzelhetem magam new yorkba, tel avivba, budapestre, londonba. egyenlore ennyi helyrol szereztunk be bogreket. es nekem egy lapos kiskanal cukor es sok sok forro tej. haegy pici fahej is van raszorva akkor az unnep.
    es tenyleg kellene havi emlekezteto errol a kave meghivasrol mert a legjobb szandekkal sem birom eszben tartani. javasoltam mar hogy mondjuk minden honap 5-en ird oda a bejegyzesed vegere hogy kave (?)

    Kedvelés

      • Szivesen, maskor is. Szeretek kavezni, szeretek az irasaid mellett kavezni. Most epp nem szeretek lenni, mert depresszios vagyok es bogok naponta ketszer haromszor, ugy hogy nem vagyok egy nagy elmeny. a blogod tovabbra is a napom egyik fenypontja.

        Kedvelés

      • epp melazom hogy lemondjam az egesz munka dolgot. febr 23an kellene eloszor tanitanom, de ugy erzem keptelen vagyok felkeszulni ra 2 gyerek mellett. a hetveget meg megszavaztam magamnak, ha sikerul megirnom a 4 oravazlatot (4 oras az elso alkalom) akkor megtartom, ha nem sikerul, akkor meg belatom hogy 2 gyerek mellett nem tudok dolgozni. delelott egy gyerek van velem, ilyenkor fozok mosok takaritok, fel1tol mar ketto akkor veluk probalok foglalkozni, nem nem jatszanak el sem onalloan sem egyutt 5 percnel tovabb, este a ferjem hazaer, ma negyed8kor, tegnap 8kor, hetvegen elviszi majd par orara a gyerekeket. ugyhogy este 8-10ig tudnek keszulni hetkoznap,de eddig az volt az az idosav amikor kicsit lazitani tudtam, es mondjuk olvasni, vagy megnezni egy filmet, vagy beulni egy kad vizbe. ha ez is eltunik akkor vegkepp ugy erzem hogy bortonben elek ahol nincs egy szabad percem sem, amit en oszthatnek be. hat meglatjuk mi lesz.

        Kedvelés

  8. hú, megint nem tudom követni…azért gyorsan végigolvastam. a kávét most én is elfogadom, mert a korábbiakról még lemaradtam. amúgy egy fekete teszkós bögréből iszom a neszkafét, jó sok termelői forralatlan tejjel, nemkomoly ember-e vagyok? de épp most hűtöm magamnak a gyógyteát, sikerült benyalnom egy torokfájós takonykórt 😦

    Kedvelés

      • köszönöm, megnyugodtam 😀
        kotyogós nekünk is jól jönne, mert kaptunk egy szuper híresemberkávéját, amit nem lehet a szarvasiban lefőzni, pontosabban lehet, de nem érdemes. merthogy szarvasi kávéfőzőnk is van még, de már csak szökőévente használjuk, nem érünk rá reggel főzőcskézni amióta be kell tömni a sok éhes szájat.
        jobbulás jó lenne, eléggé dögrováson vagyok. na mindegy, legfeljebb megint olvasok majd hajnalban itt is.

        Kedvelés

      • igazából akkor szoktam éjjel-hajnalban netezni, amikor nem tudok aludni (mert nem kapok levegőt, vagy öt-húsz percenként van anyugyereide). takonykór, torokfájás, ilyenek voltak, de már határozottan jól vagyok, igaz, az orrom nagyon fáj a sok fújástól és ronda vörös is 😦 igen, a tavaszt nagyon várom én is.
        a mai kávé persze már megvolt, férj (oppárdon Férjem :P) megcsinálta – ő szokta.

        Kedvelés

  9. Vérnyomás itt is alacsony, sok kávé itt is van, darálósból, de nem Illy, lehet, abból még finomabb??? Két pici kanál cukor közepes tej…
    Blogbejegyzést én az ebéd utáni alvásidőre tartogatom, akkor mindig van két órám, nyugodtan olvashatok….
    A képeket én is imádom, mindig megörülök, ha új van 🙂

    Kedvelés

  10. Haj, nem bírom behozni a lemaradásomat a blogból, pedig itthon vagyok betegen és sokat olvasom! 🙂
    Kávé: cukor nélkül, sok tejjel, ünnepnapokon kis tejszínnel is. Itthon Illy (Anyukámtól kaptam) melóhelyen kapszulás Lavazza vagy Nespresso….és nálam a Nespresso a befutó (tudom, tudom nem igazán ökó a kapszulás megoldás).

    Kedvelés

  11. Annyira jó itt lenni és kávézgatni (bár most épp száraz fehérbort kortyolgatok a blog mellé) meg gondolkodni, és a hozzászólásokat is nagyon élvezetes olvasni. Nekem ez most kicsit társaság- és társalgáspótló is, mert átmenetileg egy ilyen zordabb helyen élünk a férjemmel, és nagyon hiányolom az otthoni színes társasági és családi életemet. A napi rutinom kellemes része lett a blogod, köszi, és hamarosan vissza is hívlak kávéra :)!

    Kedvelés

    • na tökre nem az jött be, amit akartam, úgyhogy:
      Női Bildungsroman 1. Beszélgetés női modern szövegekről – Erdős Renée, Földes Jolán, Lesznai Anna, Lux Terka, Szabó Magda)

      Az esemény a MINDENÜTT NŐ rendezvénysorozat része.

      Beszélgetnek: Czapáry Veronika, Földes Györgyi, Horváth Györgyi, Jablonczay Tímea, Kálmán C. György

      Mi a női írásmód? Sorozatunk első részében női fejlődésregényekről esik szó, megállapíthatóak-e az écriture feminine jegyei az alábbi szerzők műveiben, vagy nem? Van-e különbség férfi és női írásmód között? Mi is az a női fejlődésregény?
      Szó esik többek között az irodalmárok által választott Erdős Renée: Meztelen táncos, Földes Jolán: Mária túl érett, Lesznai Anna: Kezdetben volt a kert, Lux Terka: Budapest – Schneider Fáni regénye és Szabó Magda: Freskó című regényeiről is és még sok minden másról.
      március 8, 19-20:30

      Kedvelés

      • Ebből Lesznai Annát és Szabó Magdát olvastam. Lesznai Annát az azóta halott pszichológusom ajánlására, kölcsönkönyvével, és nagyon, nagyon megrázott ez a nagyregény, katartikus.

        Kedvelés

      • Amúgy amit Földes Jolánnal műveltek, az nagyban hasonlít arra, amit Kertész Imrével is tettek – hogy nemzetközi elismeréseket tapostak meg, azt képzelve, hogy ők azok, akik joggal kioszthatnák ezeket a mások keretéből finanszírozott díjakat, beleértve a Nobelt is – és ha a díj nem azt illette, akinek szerintük “joggal” járt volna, akkor a szerző legalább ne maradhasson talpon.
        Annyira snassz, annyira tré, annyira magyar (és most megyek Kertész Ákos után Kanadáig) az, amit a magyar irodalmi férfikánon művel, a politikaira totálisan emlékeztetve,
        szóval ezt látva csak a fejem csóválom (mint a pornó láttán), és naivan abban reménykedem, hogy egyszer jön majd egy igazabb kor, melyben végre helyükre kerülnek a dolgok.
        De lehet, hogy addigra senki nem tud majd a Földön magyarul ?

        Kedvelés

  12. Visszajelzés: a legszebb kommentek | csak az olvassa

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .