el tudjátok-e azt képzelni

Amikor a commmunityra írtam az azok a szerencsétlenek című bejegyzést, rákerestem a példaként felhozott Zahia Daharra.

Tudjátok, ővele volt a francia focistáknak a “szexbotránya”. Vagyis hogy 2008-ban Ribéry a születésnapja alkalmából befizette a sporttársakat Zahiára, aki akkor még csak tizenhat éves volt, de ezt nem mondta meg, és csaptak egy jó kis mókát. Majd Zahia két év múlva előállt azzal, hogy ő csak tizenhat volt. Valószínűleg zsarolta a dúsgazdag és persze nős focistákat. Az biztos, hogy a szeme sem rebben, amikor a prostituáltmúltjáról beszél. E nagy figyelem, a borzongató, mondén történet eredményeképpen Zahia, és hát tényleg gyönyörű, bekerült a francia sztárok közé, ma már fehérneműket tervez és dob piacra.

De ne higgyünk az ilyen szemnemrebbenésnek. Az, hogy egy tizenhat éves lányt önelégült életcsászárai tömnek csoportosan, az nem működik. Olyan lélek nincs trauma nélkül. És emiatt, mivel a kiskorú prostituált igénybevétele Franciaországban bűncselekmény, nyomozás indult a focista ellen, és ment a találgatás, hogy ez derékba töri-e a fenomén futballpályafutását. De felmentették őket végül, mert ők nem tudták, hány éves a lány.

Egy kontinens kattintgatott izgatottan. Mert felkerült a hírek közé egy videó is, Zahia egyik erotikus tánca egy francia tévéműsorban. Milyen ez a csaj?

Ez a nő gyönyörű, nagyon fiatal, nagyon különös arányú, gyermeki, angyali. Másrészt meg nagyon hasonlít Paris Hiltonra.

Kijött nekem a keresőben a sze.ksz.plá.za című, elképesztő oldal. Nem linkelem, és inkább ti se keressétek rá, inkább nekem higgyetek. Bulvár, pornó, erotika. Eléggé forgalmas oldal. A jelszót, amivel a pikáns tartalmakhoz hozzá lehet férni, emelt díjas esemessel lehet igényelni.

Ott volt ez, amit már idéztem egy kommentben:

“A Ribéryvel csúnyán ki.ba.szó fas.zs.z.opó karriert csinált a ku.rvál.kodá.sából. Egy éve még pénzért szexelt, ma már ismert fehérneműmodell Zahia Dehar, aki miatt többek közt Frank Ribéry is csaknem börtönbe került.”

Oké, van ez a történet, oké, mindig a prostituáltakat veszik elő, megszoktuk, de hogy fel ne merüljön, hogy ez a nő nagyon szép? Semmi olyan, ha már szexoldal, hogy hú, de én is, szívesen? Csak ez a máglya melletti szöveg? Egyszerre ráizgul és gyűlöli verbálisan? Minél szebb, annál jobban?

Ez a hírek közül való. A honlap és a köré szerveződött vállalkozás főként azzal foglalkozik, hogy nőket hajt fel, magyar nőket, akik önként jelentkeznek, és Zahiához képest persze igencsak hétköznapiak.

Nem akarok hatásvadász lenni, megbotránkoztatni, dagonyázni ebben az egészben. Pontos akarok lenni és minimalista. És valami fontosra rámutatni.

Ezeket a nőket tálalják a közönségnek, mindig újat. Vannak a fiatalok, akik persze szigorúan elmúltak tizennyolc évesek (hogy utálom, ahogy ezt cinikusan mindig odaírják), ők a pl.áz.a.cicák, az idősebbek meg a pl.á.za.ma.mák, és akkor ezek a nők úgynevezett castingon bemutatják a testüket, meg maszturbálnak, meg orális szexet folytatnak, és ezeket a videókat is fölteszik a honlapra, itt van valami értékelés vagy talán szavazás, nem tudom, és a legjobbak meg legbevállalósabbak meg forgatnak sok-sok pornófilmet, amit pénzért tölthet le a nagyérdemű.

Már a casting is be van harangozva mint hír, névvel, fotóval: XY meg lesz szopatva. De valami elképzelhetetlenül gyűlöletteli, megalázó mondatokban.

Engem minden érdekel, az atomenergia, a patchwork, az oktatáspolitika meg a kovászos uborka is, és láttam is már ezt-azt, de egyszerűen ott ültem meredten, sápadtan, amellett, hogy elöntött valami nagyon ritka, agy, lélek, minden kikapcsolásával kialakuló altesti érzés.

El tudjátok-e képzelni, ahogy egy fiatal lány megtalálja a hirdetést, és azt gondolja, én bevállalós vagyok? Vagy: nekem pénz kell? Vagy: szívesen pornóznék?

Aztán ahogy belép egy helyiségbe, ahol férfiak vannak. A férfiak, akiknél az egész struktúra, a pénz, a hatalom és a pénisz van. Akik megmondják, hogy legyen.

Ahogy ez a lány ott levetkőzik, ahogy közelről fényképezik, ahogy ott vagy magától, vagy instrukciókra csinál olyasmit, ami a szex és a női test, ahogy azt a férfiak elképzelik: az ott ülők, a pénzesek, egy csomó arctalan férfi reprezentánsai egyébként, mert hogy ez üzleti vállalkozás, fogyasztói igényeket követ.

El tudjuk képzelni, hogy mit él át ez a lány? Mire gondol, mit érez a teste, hogyan hasad szét, mennyire durva neki ez az egész — vagy nem: el tudjuk képzelni, hogyan hitette el magának, hogy neki ez belefér: mindegy, avagy egyenesen jó? Hogyan lett az az identitása, hogy ő gégéig bekapja, őneki az arcára, nyugodtan, ő azt élvezi? Ő erre született?

El tudjuk-e képzelni, ahogy van ott valaki, aki le se vetkőzik talán, és minden emberi viszonyulás nélkül az előtte levő testbe beleteszi a farkát. Ahogy és amitől (mitől?) az a farok merev. Ahogy azt videózzák, nézik, ahogy instrukciókat adnak a kis kezdőnek.

Különösebb akció nincs amúgy, se pisi, se kaki, nem csonkítják, nem gyilkolják meg a nőt, nincs ló sem, ez “normál szex”: orál, anál.

El tudjuk-e képzelni, ahogy az a valaki, aki a tartalmat írja, megfogalmazza a föltöltött videóhoz a szöveget, precízen, a profi biztonságával. Ó, nem perverz ő, nem is lélektelen pszichopata: olyan szöveget ír, ami átlépi még a pornóval túltelített interneten az ingerküszöböt még. Leírja azt is, hogy lóg a mell, karfiolos a segg. Semmi sem éteri, szép: minél alantasabb, annál jobb.

Ne értsetek félre: ez nem az erotika meg a szex világa általában, én amúgy nem nagyon jövök zavarba a vágytól, a meztelenségtől, a különleges technikáktól, a pornótól sem. Hanem ez az a fajta pornó, amelynek lényege, hogy a nőt beszennyezzük, leigázzuk, eltapossuk — megbosszuljuk, hogy ő nő. Valójában abban a pogány kontextusban, hogy itt van egy áldozati állat előttünk, kiterítve, akin most kitöltjük a bosszúnkat. Akinek a hajába, arcára élvezünk. Akinek le kell nyelnie legalább a felét. Kell, és neki az rossz. A meggyaláz szó értelmet nyer. Az ejakuláció a rítus csúcspontja.

És ezt, ahogy ott készülnek a rítusra, ahogy várják a képernyő előtt, hogy este lesz az új áldozati állat, a WZ, őt is beavatják, és majd jól bekapja, na, meddig. Majd megnézzük, mit tud. Az a riherongy.

Sok mindent gondolunk a férfiak indíttatásairól. El tudom képzelni a kínzó gerjedelmüket, ami a Nagyon fájban van. El tudom képzelni a hódolatot, a test vonzalmát, a könnyűséget. Nem gusztusom, de el tudom képzelni (olvassuk is mindenféle celebhírek kommentjeiben), hogy ú, de jó csaj, nézd, milyen melle van, hű, de meg…nám. És hogy kisanyám, megmutatom én, mi a jó neked, az a bajod, hogy nem dugtak meg rendesen. De ez sokkol, ez a direkt meggyalázás. Amelyben nullává válik a nő, már nem is test, darabokban van, ahol az az élvezet, hogy a seggéből a szájába, az az élvezet, hogy neki az rossz, könnybe lábad a szeme, elhányja magát, sír, könyörög. Minél megalázóbb neki, annál jobb nekünk férfiaknak. A férfi is megmártózik a mocsokban, de ő nem esik atomjaira: ő akarja és uralja ezt az egész rítust, és ő továbblép, neki ez diadal. Ő lemossa magáról, a nő soha.

Hát mi ez? Ennek a mélyén mi van? Ez honnan jön? A katonák, amikor idős apácákat erőszakolnak? Az ellenséges haderő, amint rituálisan megbecsteleníti a polgári lakosság asszonyait? Mi ez a férfi társadalmi szerepében, mi ennek az alapja? És miért harapnak erre ennyien?

Miközben a nő mindenbe beleegyezett, ezt választotta, pénzt is kap érte, talán ez lesz a megélhetése.

Most megint az a reflexünk, hogy igen, ezek az aktusok vannak valahol, de a mi férjünk nem néz ilyeneket, mi soha ilyenekkel kapcsolatba nem kerültünk, a számítógépre gyerekszűrőt telepítettünk, a mi drága kislányunk ilyenekről hallani sem fog.

De senki sem különálló sziget. Vannak férfiak, honfitársaink, a barátaink ismerőseinek az ismerősei, akik ezekre a tartalmakra befizetnek, és erre verik otthon a cerkát. És ez csak az egyik honlap a millióból. Úgy ülnek ott, mint mi a mamami meg a facebook előtt. Szórakoznak, lazítanak, vagyis durva ingerekkel gerjesztik azt, ami már eltompult. Méregetik a nőket. Várják a másnapi adagot. Néhányan közülük függők. Minden nap órákat ülnek ott. Úgy képzeljük, kevéssé cizellált lelkek, de hát ki tudja. Kukorelly ír le egy ugyanilyet az Ezer és háromban, csak az amerikai, diáklányokról szóló sorozat a szexcsatornán, és hogy ott drukkol a kislánynak: ne menjen be, jaj ne, a röhögő cinikusak közé. Napi négy óra pornó az adag, ezt is írja.

El tudjátok képzelni, hogy az a valaki, aki azt lesi, hogy mikor lesz már az új csaj, aki így vezeti le a feszültségét, amúgy dolgozik, a főnökének bólogat, a volt tanítónőjének csókolommal köszön? El tudjuk-e képzelni, hogy ennek a valakinek van anyukája, húga, lánya? És az a valaki, akit néz, az is valakinek az anyukája, húga, lánya?

El tudjuk-e képzelni, hogy ennek a férfinek van partnere, és azzal is szexel? Persze. De hogy mi lehet az agyában? Ugyanaz, mint a pornó előtt? Vagy, mint az oly gyakori, kettéhasad a tudat:  vannak a sötét férfifantáziák, a zabolázhatatlan, mocskos vágyak, az igaziak, amelyeket nem lehet a zasszony előtt vállalni, mert az kiakadna, és van a másik, a tisztes, pocakos, jóravaló férfi, aki elsírja magát egy Delhusa-slágeren, és a magyarság megmaradásáról vitázik?

Ez az a férfimagatartás, amely, meglehet, nem általános, nem is gyakori, mégis jellegzetes: erőszakos, nőgyűlölő és gyomorforgató, és mindennek, ami emberi minőség, tagadása. Ez ellen kellene nekünk, úgy értem, világméretekben lágynak meg befogadónak lenni, ezt ellensúlyozandó. Ez az, ami nekik jár, de legalábbis bocsánatos, miközben mi női csoportba sietünk, hogy beszélgessünk a virágnak elképzelt méhünkkel, és fejlesztjük intimtornával az orgazmuskészségünket. Azért nagyon röhöghetnek rajtunk.

Én nem leszek lágy és befogadó, én inkább remetenő leszek valami köves, kietlen szigeten.

48 thoughts on “el tudjátok-e azt képzelni

 1. Nagyon jo! Kar,hogy vedett,ezt szivesen megosztanam, terjesztenem. Nekem kislanyom van, majd elsirtam magam -“valakinek a lanya”. Hogy fogom en mindezt neki elmagyarazni, hogy ilyenek is vannak?! Vajon ha tobbet beszelunk errol nyiltan, halalosan oszinten, olyan ” durvan”, amilyen a jelenseg maga, az vezetne valahova? Ennek a bejegyzesnek ugy kellene terjednie a facebookon, mint azok ahogy azok a ” szep kepek” terjednek. Ha mar egy ferfi elgondolkozik rajta, az mar megerne a fardtsagot.

  Kedvelés

 2. Pont ez volt az első gondolatom nekem is, hogy ezt meg akarom osztani!!! Ismerek ilyen hapsit, mint amilyet leírtál, és ismerem azt is, aki nem ilyen. És vannak lányok… van a lányom! Mindent el akarok neki mondani amit tudok, de egyelőre megközelíthetetlen. Tőlem ezeket nehezen fogadja el.
  Lesz min gondolkodni.

  Kedvelés

  • Úgy értettem az álproblémákat, hogy azért félsz nyitni, mert a valódi ok, hogy itt egyeseknek a másik emberrel a névtelenség homályában, ugyanakkor kamerák előtt bármi durva embertelenséget meg lehet ugyan tenni, viszont aztán erről a másik félnek (a nőnek) még beszélni sem szabad, mert akkor őt szégyenítik meg, hogy naív vagy teátrális meg ilyen meg olyan.
   “Aki kurvának áll, ne ríjon, ha basszák” – ó, hogy a drága köznyelvünk mennyire tele van az ilyen kliensfelmentő és nőhibáztató bölcsességekkel – ahelyett, hogy azok szégyenkeznének mindezért, akiknek kellene.
   Nagyon alattomos és álságos magatartás a kliensi. fel kéne már számolni, csak nagyon sokan pártfogolják. Olyan szépen tudnak papolni a szegény, meg nem értett férfiakról, akik csak beszélgetni járnak a nőkhöz – aztán felütsz egy honlapot és csak a nők lekurvázása és sárba tiprása folyik belőle zsinórban, vég nekűl.

   Kedvelés

   • Nemá’! Az a sok érzelgős marhaság ami megy a közösségi oldalakon, hogy igy szertlek, meg ugy szeretlek, az a röhelyes. Szerintem ez nem az. Ha valaki mégis annak találja? Talán ha már 100-adszor nyomják majd a szeme elé, elgondolkozik rajta, mint a viccben, most én megyek szembe a forgalommal vagy a többiek?

    Kedvelés

  • Most nézem, 13-an osztották meg a facebookon. Remélem sokkal nagyobb lesz ez a szám, bár sajnos nem vagyok meggyőződve erről.
   Szernitem az sem baj, ha naiv. Kell ez. Kellenek az ilyen irások. Akkor is, ha, ahogy te mondod, naiv, vagy teátrális. Mert a semmi, az sokkal roszabb. A hallgatásal, azzal hogy figyelembe sem vesszük, azzal csak pártoljuk a jelenséget. Segitünk neki létezni. Talán épp a lányomat teszem ki ennek, ha nem foglalkozom a témával. Azzal, hogy eltitkoljuk, letagadjuk a létezését, még megvan a jelenség. Ha én nem mondom el neki, akkor ki? Ha én nem háborodom fel rajta, akkor milyen példát mutatok neki? Ha mások előtt nem vállalom fel, hogy fel vagyok háborodva, akkor milyen jogon modnom neki, hogy ez nem jó? “Dugd csak be kislányom a fejed a homokba, akkor majd nem érhet téged semmi baj. Baj van a világgal, de te ne foglalkozz vele.” Majd szépen elmúlik magától.
   Persze nekem könnyű, én csak kommentelek it álnéven. Az agresszivitás, legalábbis a bejegyzéssel szemben, engem már nem ér el, mint téged, aki megirtad. De azzal, hogy megosztom, máris felvállaltam, ha csak az ismerőseim körében is.

   Kedvelés

   • Ó, jó az a tizenhárom, már tizenöt amúgy, csak két órája nyitottam ki.

    Ha zavar az alázós pornó, ha félted a lányod, próbálkozz a négy kérdés módszerrel! 😀

    Azt fejtsük meg már, honnan ez a rituális nőgyűlölet. Ez is a férfiprincípium része? Engem ez érdekel. Félek, hogy félreértik. Hogy de kis butusok vagytok, hogy ezen meglepődtök. De a fő kérdésemre mi a válasz? Ilyenek volnának a férfiak? Nyilván nem. Mi a nőgyűlölet alapja? A lovagiasság, a meghatott anyatisztelet, ami engem ugyanúgy zavar (kurvanyádért ütnek, apádfaszáért nem), ezt ellensúlyozza vajon?

    Kedvelés

   • Kinyissam – ne nyissam ? Naiv vagyok – vagy teátrális ?
    Ezek álproblémák a valós árnyékában:

    “Oly korban éltem én e földön,
    mikor ki szót emelt, az bújhatott,
    s rághatta szégyenében ökleit, –
    az ország megvadult, s egy rémes végzeten
    vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.”

    Kedvelés

   • Úgy értettem az álproblémákat, hogy azért félsz nyitni, mert a valódi ok, hogy itt egyeseknek a másik emberrel a névtelenség homályában, ugyanakkor kamerák előtt bármi durva embertelenséget meg lehet ugyan tenni, viszont aztán erről a
    másik félnek (a nőnek) még beszélni sem szabad, mert akkor őt szégyenítik meg, hogy naív vagy teátrális meg ilyen meg olyan.
    “Aki kurvának áll, ne ríjon, ha basszák” – ó, hogy a drága köznyelvünk mennyire tele van az ilyen kliensfelmentő és nőhibáztató bölcsességekkel – ahelyett, hogy azok szégyenkeznének mindezért, akiknek kellene.
    Nagyon alattomos és álságos magatartás a kliensi. fel kéne már számolni, csak nagyon sokan pártfogolják. Olyan szépen tudnak papolni a szegény, meg nem értett férfiakról, akik csak beszélgetni járnak a nőkhöz – aztán felütsz egy honlapot és csak a nők lekurvázása és sárba tiprása folyik belőle zsinórban, vég nekűl.
    (sajnos a honlapon nem lehet egy hsz-re folytatólagosan válaszolni, csak felül az indításnál, ezért már másodszor fordul elő velem, hogy rossz helyre csatolom be a hszemet, kérlek a másik helyekről töröljed.)

    Kedvelés

  • Hogy ilyenek-e a férfiak? Hát ezt nem tudnám mégválaszolni. A nagyon szűk családi körben élő férfiak (értsd férjem) pornóizlésén kivül nem ismerem más férfiak ilyenfajta igényeit 🙂 Szerintem igazán a férjemét sem, mert ha netán ez jönne be neki, azt nekem biztosan nem fogja elmesélni.
   Aki a “kurvaanyád”-on akad ki, az máris elvesztette az én mély tiszteletemet. Felnőtt ember semmi féle káromkodáson nem kéne kiakadjon, az esetek többségében egész biztos, hogy nem kell ezeket szó szerint értelmezni. Nekem pl mindkettő mondanivalója ugyanaz :-).
   De ha ennyire megy ez a pornó biznisz, akkor szerintem kijelenthetjük, hogy igen, ilyenek a férfiak. Egyesek biztosan. Legtöbben csak titokban ilyenek, de ilyenek. Vannak akik egész másban élik ki a “megalázni” vágyukat, azzal hogy uralkodni akarnak a nők felett. Szerintem ez is lehet nagyon megalázó, főleg ha az otthon “melegében” történik. És itt most nem a szexről beszélek.
   Az én magánvéleményem a nőgyűlöletről pedig az, hogy azt gyűlöljük, amit nem értünk, amitől félünk. A férfiak többsége nem érti a nőket, nem tudnak mit kezdeni velünk. Ha szép vagy az a baj, ha okos vagy, az. Ha nem vagy szép, vagy okos, akkor gúnyolódnak. Félnek, hogy mi fogjuk uralni a világot. És nem lesz szükség rájuk. Majd megtroljuk a sok rosszat amit velünk tettek. Nem lesznek egyenrangúak velünk. Ésatöbbi. Félnek, hogy ha nem tartják kezükbe a gyeplőt, akkor a mi helyzetünkbe kerülnek. Félnek bevallani, hogy tévedtek. Mi is vagyunk annyira jók. De akkor mi lesz velük?! Lehet, hogy irigyek ránk?

   Na erre a véleményre lehet mondani, hogy naiv 🙂

   Kedvelés

 3. Engem a téma személyesen érint, valaki, aki nagyon közel van hozzám, része ennek a rendszernek vagy hogyan is fejezzem ki magam. Csaknem egy éve próbáljuk feldolgozni. Bajos. Tudom miért és hogyan jutott idáig és bárcsak azt mondatnám neki, hogy van kiért feladni a jó pénzt, de ilyenek után…?

  Kedvelés

 4. Most kellett az a szúrás a magyarság megmaradásán vitázókról? Tegnap baráti körben beszélgettünk arról, hogy bizonyos dolgokban jó lenne a nagyobb szigorúság. Mondjuk a dohánybolt és italáru kapcsán merült fel a téma.
  Kérdezem kik horkannának fel egy szigorú internet és sajtó cenzúra bevezetés kapcsán? Ki döntené el, hogy az oldal pornográf, vagy társadalom kritika? Sajnos ugyanaz a kör, aki a megmondóember és a pornóproducer. Ugye meghívjuk zsírdisznót,mint igényes pornófilmrendezőt a talksóba, Nevetséges. Az, hogy felnőtt tartalom, azt nem írjuk, de, hogy termékmegjelenítést tartalmaz azt igen. Az ismétlésben meg letakarjuk a Tutti-Frutty-t a csaj csöcsén,mert oda már nem ér a reklámszerződés.

  Bevallom olyan “lágyabb” oldalt megnéztem én is. S tényleg nem értem, hogy buta, ápolatlan csajok hogyan hiszik azt, hogy izgató amit csinálnak? Amit el lehet képzelni, mint két, vagy három, vagy grupp önfeledt játéka, de mint internetes “tartalom” az nevetséges.

  A kínzó gerjedelemre meg ott van, Truman Capote egyik főszereplője. Ha ettől nem múlik, az már szerelem, s akkor az ember nem csinál rosszat a nőjével.

  Kedvelés

  • Csak azt mondom a magyarság megmaradásával, hogy amúgy becsületes, harsány polgárok is ők, mindenféle értékek képviselői, amellett, hogy erre verik, és nekik belefér ez a kettősség. Meg mi is talán úgy hisszük: aki erre veri, az aztán milyen véglény, perverz. A rablókat is hajlamosak vagyunk borostás, sötét arcú, gonoszul kacagó lényeknek képzelni, fekete zsákkal. Szóval csak azt mondom ezzel: itt vannak köztünk, és ez nem perverzió (orvosilag), hanem egy általános minta extrém megjelenése.

   De az vicces, hogy te azt gondolod, az ápolatlan és átlagos csaj hiszi azt, hogy ő izgató. Sokan mindent felpakolnak amúgy egyénileg is az internetre, exhibicionizmusból, vagy mert nekik ez felszabadító, vagy mert őket is agymosta a pornó, és mindenkire gerjed valaki, mert ilyen szép sokszínű a világ, de amikor ilyen szervezett vállalkozás ontja a csajokat, ott bizony koncepció van, azt teszik elénk, amire sokan gerjednek, különben nem éri meg a biznisz. Mármost, vagy az van, hogy a mucsai stílre sokan gerjednek, az a jó, minél átlagosabb, vagy az, hogy ilyen színvonalra csak ilyen csajt kapnak.

   És az a kis béna csaj egy kicsit is érzelemtelített, emberi voltától meg nem fosztott helyzetben nagyon is izgató lehet valakinek, meg ő is izgul talán.

   Bevállalós csaj sok van, ejakuláció sok van. Nőből férfi által kiváltott gyönyör, az van kevés, azért ilyen férficentrikus és pornóvízfejű az egész szextéma. Vö. “imádom a nőket”.

   Amúgy is mindenféle oldalakat nézünk, de az a nem mindegy, mire verjük rendszeresen. De ez mondjuk olyan terület, ahol az érvek meg a morál nem kap teret, mert ez tényleg a lényünk szervezetlenül ősi, irracionális, és főleg: borzalmas mintákkal telezsúfolt része.

   Biztonságos közegben nekem is meredek fantáziáim vannak ám.

   Mi Truman Capote főszereplőjének megoldása?

   Kedvelés

   • Most fel kellene lapoznom a Mozart és a kaméleonok című művet, amiből a kollégiumban még rádiójátékot is csináltunk, hogy pontosan tudjam idézni a hölgy nevét, ami a magyarban közönségesen “Marékmarcsa”

    Nem szántam viccesnek, csak olyan film elejét láttam, amiben a leírt lányka volt. Aztán úgy gondoltam, jobb, ha a korral jön el a merevedési zavar, mintsem ilyen ócska filmmel. Ami a legtaszítóbb, hogy elhitetik az ilyen lányszereplőkkel, hogy számítanak.

    Kedvelés

 5. Le van korlátozva az alábontás. Az egeret és a botkormányt is a szép kezünkkel fogjuk. Nem megy a kettő együtt. No de ne viccelődjünk ilyen komoly témán.

  Kedvelés

 6. Nos, nekem van egy régi kedves ismerősöm (nő, 34), aki operatőrként bizarr erotikus anyagok forgatásén is részt vett egy időben. (Nem hardcore pornó, hanem fenekelés, BDSM, sima S/M… ilyesmi.) Ő azt mondta, hogy a légkör az ilyen forgatásokon általában oldott, laza, és a casting mögött álló figurák udvariasak a lányokkal, amíg be nem kapcsol a kamera. Kezet ráznak, elbeszélgetnek, megbeszélik a “forgatókönyvet”, aztán a kamera bekapcs, a lány pedig belép, és indul az alázás. Ez egy szerep, és gondolom, a fent említett cégnél is tudják a lányok ezt. A színésznő se sír otthon, ha a forgatás közben megverik…

  Ettől függetlenül persze rémes, hogy van egy piac, amit ez a felület kiszolgál, tehát vannak apák és fiúk, kollégák és főnökök, akik arra élveznek el, hogy egy lánynak az orrába élvez egy melák két pofon között. Viszont ahogy én ufónőnek érzem magam, mert utálok shoppingolni, soha nem fogyóztam még és nem hordok törölközőt meg kistáskát a strandra, ugyanígy a férfiak között is szép számmal akadnak, akik utálják azt a sztereotípiát, hogy az alfahím mindent megbasz(na), ami mozog, és a pornó a mindennapok része: hidd el, őket is felháborítja a kimondottan nők megalázására szakosodott erotikus iparág.

  Tudom, hogy utálod, ha az “azért a nők is tudnak ám” mondat elhangzik, de ezen a ponton nem lehet nem megemlíteni, hogy azért egy átlagos férfinak is *megalázó* lehet, amikor egyes szórakozóhelyeken a nők egy bizonyos része amolyan pénzautomataként kezeli őket, és lesik, milyen kocsiból szállnak ki, milyen öltönyben és cipőben, és milyen italt kérnek – mint valami húspiacon (ezek miatt a ribancok miatt szidják ám sokan a női nemet a lúzerek között). Én nem jártam soha mainstream szórakozóhelyre, de a kollégák mesélték, hogy vannak pasifogó helyek, ahová főként karrieristák vagy kitartott-wannabe-k járnak, és ahol a férfi egy mezei pénzautomatává redukálódik. És ne hidd, hogy csak szoláriumozott, szőke plasztikcicák vannak ott: meglepően színes az arány, mert az attitűd – bukszanyitáskor ismerkszik meg a férfi potenciája – meglehetősen elterjedt nézet.

  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ahogyan a nő szexualizálása megalázó lehet, úgy a férfi bukszává redukálása is az (hiába kérkedik a nő a szép nagy cicikkel és a férfi a szép nagy autóval). A kérdés azonban az, hogy aki normális társat és egészséges partnerkapcsolatot akar, az el tud-e vonatkoztatni mindettől. A gyerekeket meg bizony értékek mentén kell nevelni, és a megfelelő időben fel kell őket készíteni, hogy igen, sajnos van pár ocsmányság a nagyvilágban, és így a neten is. Nem égethetünk el minden számítógépet, mert létezik rotten.com.

  Kedvelés

  • Persze. Van, hogy a háborús film borzalmait bemutatni van erőszak jelenet. De ezek a filmek csakis az “erőszakról” szólnak. Tudod én is arra gondolok, hogy ezek csak beállított jelenetek, műtakony folyik a csaj orrából, meg vaníliapuding a geci. De nagyon sok film van már, ahol valóban folyik az alázás. Ahol a csajok kábítószer hatása alatt “vállalnak” be dolgokat. Ahol tényleg meghalnak a szereplők, vagy sérülnek.
   Az pedig, hogy a kocsim alapján nagyfaszúnak néznek, nem akkora probléma ám, mint az, hogy öt buzi seggbekúr-e..

   Kedvelés

   • Azt azért lássuk be, hogy a nők 99,99999 százalékára nem fognak fegyvert, hogy pisiljék arcon fél millió forintért néger urofilok. (Persze, hallani ilyesmiről, de ők vannak kisebbségben.) Szalontai Ági jut eszembe, aki a Bár 2.0-ban végig azt a dumát nyomatta, hogy pornóra kényszerítették, mert bedrogozták és leitatták. Aztán Pierre Woodman válaszvideót tett fel a netre, amin Ágnesünk valóban iszik: pisit.

    És itt vissza is tértünk a kiinduló gondolatomhoz: az a baj, hogy a primitív emberek egy része – férfiak és nők egyaránt – mocsokba küldték a szexualitást, és ez mindkét nem számára megalázó.

    Kedvelés

   • Hát, Eszter, ahogy a prostitúciós emberkereskedelem tíz-százezres nagyságrendű áldozatait beavatják (betörik), az sem lányregény.

    Engem nem érdekel, hogy szabad döntése-e, mert az akkor is csak “szabad döntés”, például azért, mert ebben a rendszerben így lehet (fiatal, nem különösebben torz) nőként pénzt keresni. És közben az emberi méltóság elidegeníthetetlen, nem lehet lemondani róla.

    Ha egy tizennégy meg egy tizenhét évest sajnálsz, féltesz (gondolom, kamaszoknak szóló újságcikkek írójaként szembejött már a téma), akkor egy tizennyolc és fél évest, egy húszévest, egy gyerekét egyedül nevelő harmincévest miért nem? Az ő kiszolgáltatottságát, kényszereit nem látod? Miközben tudjuk, micsoda stigma a pornós vagy prsostituáltmúlt.

    Kedvelés

   • És nem, nem mindkét nem küldte a mocsokba, hanem a férfihatalom küldte oda. Náluk van a pénz, a kamera, az ököl és a kielégülés. Szerinted miért iszik pisit Ági? Azért, mert mosolyog, akkor ő akarta, ez az egyéni perverziója? Ki veri arra a videóra a farkát? És milyen lelkület az, aki feltesz egy ilyen válaszvideót, amelyben, ím, nem is vonakodik?

    Olvass erről többet. A lányok egy ideig vonakodnak, többek között a videókkal zsarolják azokat, akik nem önként tartják oda, aztán csinálják, mint a gép, de még mosolyognak is hozzá, és végül öntudatos érdekvédelmi egyesületet alakítanak. Akkor is erőszak, mert más viszonyok között nem tennék ezt, nem ebből lenne pénzük, nem ilyenek közben mosolyognának.

    Vagy Geronazzo Mária, aki kéjes nyöszörgéssel keni szét a testén egy csapat férfi ondóját, mert hogy az fiatalít. Nézik a fickók, majd kommentelik, hogy de undorító. Mi undorító? Az, amit minden bukkake pornós kér a csajtól, mert a férfiak, akiknek paradox módon az ondó undorító, arra gerjednek, hogy a nőt beszennyezi.

    Vagy az a pornós, aki rekordkísérletként száz farkat akart leszopni, és negyvenhétig bírta. Úgy toborozták a résztvevőket, és ott kommentelte mindenki, hogy ő is milyen undorító. Tudniillik a nő. Én nem értem, ha valaki lemegy ilyen szintre, hogy előtte-utána más jár a nőben, és még nézi is a többieket, akkor miért a nő az undorító, aki ezt pénzért meg karrierileg (híres lesz) csinálja?

    Önként csinálják, de akkor mit kell ezen megfizetni? És vajon mi van emögött az önkéntesség mögött? Élvezik-e ezt a nők, erről ábrándoztak-e kislányként, ezt a sorsot kívánnák a saját lányuknak? Miért olyan torz és durva az arcuk harmincéves korukra?

    Kedvelés

   • “Nézik a fickók, majd kommentelik, hogy de undorító. Mi undorító? Az, amit minden bukkake pornós kér a csajtól, mert a férfiak, akiknek paradox módon az ondó undorító, arra gerjednek, hogy a nőt beszennyezi.” – bizony ez paradoxon.
    Függetlenül attól, hogy utólag tényleg annak tartják. Utólag.
    Martina Cole a Szatír c. regényében ezt a következőképp analizálta nagyon pontosan. Adott a következő szituáció. Megpróbálom mindenfajta sallang nélkül visszaadni, bár régen olvastam.
    Sztriptízbár. A férfiak búcsúbulit tartanak, isznak beszélgetnek, a lányok közben egymást váltva, vetkőznek táncolnak. Majd következik az est fénypontja: teszem azt Cindy. (nem emlékszem a nevére) Cindy arról híres hogy bármelyik férfit 50 fontért a színpadon leszop. Kéretik a jelentkezőket, de valahogy senki nem mer. Falkában hangosak, egyedül bátortalanok. Majd akad egy önként jelentkező… odamegy szájába teszi, és működik a Show. Majd a dolgok végeztével, a férfi hirtelen (de semmiképp sem meglepően) ráönti sörét Cindyre.
    Az egész korsót. Miért? Mi történt? Az írónő tökéletesen leírja, kiben mi megy végbe. Ki mit érez. Ki mivel áltatja, vigasztalja magát.
    Cindy, miközben melózik, semmi másra nem gondol, csak arra, hogy másnap meg tudja venni a fiának az áhított BMX-et. Egyedül neveli, szeretné boldognak látni. Érthető. A férfi aki “él a lehetőséggel”, szeretne életében egyszer, tökös csávó lenni, hogy a többiek azt mondják; ez igen, ez már valami! Aztán ahogy az “aktus” végbemegy, azaz Cindy leszopta, rendkívüli szégyenérzet lesz úrrá a “tökös” legényen. Egyszerűen nem érzi magát férfinak, csak egy szarnak. Lenézi a nőt is, de legfőképp Önmagát. Majd, egy gyors mozdulattal ráönti a sörét a “ribancra”, az anyára, s ezzel az összes felelősséget áthárította a nőre. Az összeset. Ő a ribanc, nem én a rohadék! Őt köpjétek le, ne engem! ÍAz ő szégyene. És a nő eltűri, mert el kell tűrnie. Szerintem az a konzekvencia nagyon rendben van. Nagyon jól meglátja a lényeget, hangsúlyozom ez az írónő megállapítása, nem az én bölcsességem.

    Ugyanez kettősség paradox érzés lesz úrrá sok férfin, mikor először megy prostihoz, és dolga végeztével ürességet érez magában, mikor kilép az ajtón.
    Ugyanez a helyzet, mikor a gondos férj/családapa először veri ki pedofil pornóra.
    De ez nem üresség. Ez csak egy kényelmes szó. Nem vállalja fel, hogy ő aberrált. Hazudik magának, hiszen így kényelmes.
    Nekem ez jutott erről eszembe.

    Kedvelés

   • “legfőképp Önmagát”
    Szép is ez a sztori, amelyben mindg a legtökösebbeket szopják le, és azok aztán a nőt leöntik sörrel, miután beleejakuláltak, ez a te világrended, amelyet érthetőnek és egyensúlyban lévőnek tartasz, gratulálunk!

    Kedvelés

 7. Kedves Eszter!
  Attól tartok azok a nők sok esetben egy szelet zsíroskenyérért. Mert a lóvét az élettárs, apa, férj teszi el. Tényleg nem kell fegyver, csak apuka bedurcizik, ha nincs pénz. Végül is vonzóbb ‘uriemberekkel’ lepisáltatni magunkat, mint rettegni a négyes úton.

  Kedvelés

 8. Biztos van több ilyen sziget is. Régóta keresek én is egyet magamnak.
  Szerintem valahonnan innen származik: “És monda Ő: Ki mondá néked, hogy mezítelen vagy? Avagy talán ettél a fáról, melytől tiltottalak, hogy arról ne egyél?
  És monda az ember: Az asszony, akit mellém adtál vala, ő ada nékem arról a fáról, úgy evém.”
  Ki a hibás mindezért? Ő semmiképp. Az asszony! És Isten is hiszen Ő adta mellé. Mivé lett a teremtés? “És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.
  Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.
  Valának pedig mindketten mezítelenek, az ember és az ő felesége, és nem szégyenlik vala.”
  U.i.: A szubjektív véleményemet írtam, nem téríteni akarok.

  Kedvelés

  • Húú, a kommenteket utólag olvastam el. Én még az eredeti cikkre reagáltam. Abban írtad, hogy keresni kellene egy szigetet. És abban kérdezted, hogy honnan ered ez a gyűlölet. 🙂

   Kedvelés

 9. Mindegy, hogy az én férjem, apám, bátyám stb. nem erre élvez… Az is mindegy, hogy van-e olyan eset, ahol az a konkrét nő úgy érzi számára ez nem gáz, és az is, hogy a nők legnagyobb hányada nem kerül ilyen helyzetbe… Ez teljesen mindegy, mellékvágány erről vitázni szerintem, konkrét esetet hozni innen nézve, onnan nézve. A lényeg, hogy ez a jelenség létezik, és ha Te vagy bárki konkrétan nem is érintett, a “kultúránk” része, akkor is ha nem veszed észre… sőt, főleg akkor… Áthatja az egész gondolkodásunkat, az egész rendszert, fordítva el sem tudjuk képzelni, férfiakat ilyen helyzetben, így viszont természetes. Az a baj.

  Kedvelés

 10. Nu, erről beszélek:

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/167-milliot-ert-a-szuzessege-2116187

  Valóságshow arról, hogy egy szűz fiú és egy szűz lánya licitre bocsátja az első éjszaka jogát, és milliókat kaszál (szegény fiúcska csak aprópénzt).

  Igen, “gecire” beleragadtunk az anyagba, ha úgy képzeljük, hogy a szex erre való. Miért vágyik több tízezer néző a két “versenyző” helyére???

  Kedvelés

 11. Bennem az merült fel, hogy azok a férfiak, akik a nő alázására, bemocskolására gerjednek, vajon minden nőt végső soron kurvának, szennyesnek gondolnak, és csak bizonyos közegekben finomítják a megfogalmazásukak, vagy két típusba sorolják a nőket, a szentek és a kurvák csoportjába.
  Az első típusnak nyilván valami mélyen gyökerező problémája van, ami a nők gyűlöletében ölt testet. Tulajdonképpen beteg (ezzel nem akaron feloldozni!). A második fajta viszont érthetetlen számomra, mert nyilván a saját felesége/anyja/lánya szent, akivel csak sötétben, misszionárius pózban, gyereknemzés céljából szabad szeretkezni, ők a tiszteletre méltó nők. Akivel, akiben pedig megélheti a számára is izgalmas szexualítást, az meg kurva, megalázandó, lenézendő. Pont az, aki kielégíti a vágyát hogyan kerülhet ebbe a mocsok skatulyába?
  Mindenképpen érthetetlen ez a dühödt kurvázás, ribancozás. Ez is keresztény gyökerű lenne? Mint A párizsi Notre-Dame-ban, hogy a szent életű férfi elhiszi az egyházi tanítást, miszerint a szexuális vágy az ördögtől való, és nem benne keletkezett, hanem az aljas ördögi nő tehet róla, ezért gyűlölni kell (és megölni)? Vagy már a keresztény tanokba is egy még ősibb félelem miatt került bele a vágy ördöginek titulálása? Nagyon messzire vezet ez a gondolat, és az ilyen viselkedésre hajlamos férfiak megszólalása nélkül szerintem nagyon nehéz bármiféle eredményre jutni.

  Kedvelés

 12. Örülök, hogy ezt a témát is megpendítetted. Én is csodálkozom azon, hogy mennyire elhallgatjuk ezeket a dolgokat, pedig szerintem ha ilyet a koncentrációs táborokban tettek volna az emberekkel, akkor világraszóló szégyen és háborús bűnösség lenne belőle, mint a nácizmus esetében volt.
  Ez meg évtizedek óta megy a fű alatt, és a fele emberiség eltűri, hogy ezt megtegyék vele.
  Mert minden nővel, az egész női nemmel teszik – sűrű hazugság, hogy azon volna itt a hangsúly, hogy az adott nő önkéntes vagy sem. Az önkéntességet ha már filmre veszik és forgalmazzák, az már kőkemény üzlet. Felnőtt ember azt csinál, amit akar – de a felvevője és terjesztője már a másik emberi méltóságát szalámizza le és árulja ki.
  Szólásszabadságra hivatkozva a női nemet ilyen súlyosan megalázni évtizedek óta hatalmas betegségre vall és bizton nagyon súlyos következményei lesznek. Szerintem a férfiak is sérülnek és tönkremennek ebben, sőt még jobban, mint a nők. A mai kisfiúk már kisiskolásként erre eszmélnek. Az első szexuális élményük ez, ez vésődik tudat alatt az agyukba, még mielőtt saját élményeik lennének. Megtanítják őket a nő megalázására élvezni – még mielőtt való nővel kapcsolatba kerülnének. Ez életreszóló pszichés és szexuális kárt okoz nekik – annak minden párkapcsolati következményével. Ezt a rengeteg bajt pedig majd a társadalmak fogják fizetni, gyógykezelni, hatalmas pénzeken. nem beszélve az erkölcsi károkról.
  Ezen világégés pedig amiatt lesz, hogy néhány millió ember (főleg ffi) jobban éljen ma a Földön, hogy egyesek császárokként éljenek és megvegyék az összes politikai hatalmat és a jogrendszereket, akik mind eltűrik ezt a fejlett világ jogérzékeny országaiban, kivétel nélkül.
  És őszintén szólva azon csodálkozom, hogy sehol nincs egyetlen tisztességes befolyásos politikus-jogász férfi, aki azt mondaná, hogy nem, egy férfi ilyet nem tesz és nem is tehet a társával, a másikkal ?
  Arctalanul, névtelenül mindenki ennek az embertelen nőalázásnak szurkolna ? Amikor mi kamaszodtunk, soha senki ilyeneket elképzelni sem mert vagy tudott – a fiúk sem, egyáltalán nem. Most meg a legtrágyább rendezők utolsó agymenésein eszmélnek a 7 – 8 éves kisfiúk ?
  Mi lesz belőlük, a lelkükkel, az érzéseikkel, a kapcsolataikkal, az életükkel ?
  Nekik már nem jár a másik tiszta, saját megismerésének és szeretetének a csodája – csak ez a tömény trágya ?
  Hát hisz nem a lányainkat kell félteni, hanem sokkal inkább a fiainkat, akiket csak látszólag szolgál ez a rendszer – ám valójában kiszolgáltatja őket !!!

  A hozzászólásokhoz :
  a kurva anyád és az apád fasza az nagy kettő. Az első erkölcsi sértegetés, a második csak egy testrész megemlegetése, atulajdonos erkölcseinek lenullázása nélkül.
  A káromkodásoknak igenis tartalma, jelentése, üzenete van. És a káromkodások 99%-a nőt szid, mégpedig méltatlanul és övön alul, megalázó jelleggel – épp ahogy a pornográfia is ebben csúcsosodik ki egyre inkább. (Egyébként ahogy az idő haladt, úgy durvult el a műfaj egyre inkább – ráadásul ezzel párhuzamosan vált egyre szélesebb tömegek által elérhetővé. Ez a kettő így együtt pedig nem sok jót vetít előre.)

  a férfiak pénzéért ácsingózó nők nem alázzák meg a férfiakat, sőt császárrá avatják őket.
  Az is érdekes dolog, hogy amikor ugyanúgy taníttatjuk és képezzük leánygyermekeinket, hogyan lehetséges, hogy már a húszas éveikre szétnyílik az olló és van egy csomó pénzes pasi és nincsenek pénzes nők ? A katonaság kihagyása, kontra a szülés megmaradása, valamint a férfiak nő-elüldözése a pénzes pályákról hozza ezt a helyzetet.
  Nehéz a lányoknak érvényesülni.
  megjegyzem, a pornográfia nagy lapáttal tesz arra is, hogy a nőket a felnövekvő férfiak kurváknak és ne pl. szakembernek tekintsék – annak ellenére, hogy a képességeik és képzettségük is megvan, ám az előítéletek miatt ezeket nem engedik nekik kibontakozni.

  Számomra olyan ez a képlet, hogy a férfiak a nők tömegeitől elsajnálják a pénzt, és minden “női” munkát ingyen, “szeretetből” végeztetnek velük : terhességek, szülések, anyaság, gyermeknevelés, házimunka. Ezeknek a haszna mind a nők helyett a férfiakn pénztárcájában jelenik meg. Ebből le tudják fizetni a szegényebb sorsú nőket a testük kiárulásáért,
  tehát a nők tömegeiből kinyert pénzeken veszik meg egyes nők önfeladását.
  Egyedül az önfeladásért fizetnek a nőnek “szívesen” – semmi önmegvalósításért részére nem vagy kevés pénz jár.
  Az önfeladásért adott pénzt is sajnálják viszont – ezért szaporán kurvázzák ezeket a “megvehető” nőket. Akiket végülis a nők tömegeinek ingyenmunkájából tudnak így a saját kényükre-kedvükre megvenni.
  Ebből a hatalmi helyzetből fakadnak ezek az egyre túlzóbb devianciák.
  nem győzöm hangsúlyozni, sokkal többet árt a férfinemnek ez a látszólag nekik kedvező rendszer, de mégsem mondanak le róla. Nagyon rosszull teszik, de ilyen az ember.

  Múló kis pillanat vagyunk az univetzum palettáján, lehet máshol másképp alakul, hiszen a nő sokkal fontosabb része egy populációnak, mint a férfi – ha a férfiak 99%-a kihal, nincs vége az emberiségnek, de ha a nők 90%-a hal ki, akkor vége van.
  A női egyed fontosabb, az ő gyermeke biztosan az övé – talán ez a bizonytalanság hajtja a férfiakat évezredek óta mindenütt a nőelnyomó társadalmi struktúrák kiépítésébe.
  Már milyen furcsa az is, hogy a gyerek nem az anyja nevét kapja, holott ő a biztos ős ?

  Vallom, hogy a női nem jottányival sem erkölcsösebb a férfinál, és ha másfelé fordult volna az emberiség szekere, és neki lenne ekkora történelmi / politikai / gazdasági hatalma a másik nem fölött, akkor alighanem a férfialázós pornó terjedt volna el – szintén sajnos.
  Pedig valójában, amint azt Simone de Beauvoir is észrevételezte, a szexuális aktus a férfi násztánca a kéréseinek teljesítését váró, stabilan nyugvó nő kegyeiért.
  (ha egyszer belefutok, majd pontosan ideidézem)
  Személyes észrevételem pedig emellé az, hogy a nemi aktusban jól láthatóan fizikailag és ténylegesen is a nő teszi magáévá a férfit.
  Ám még ezt a könnyen látható fizikai tényt is sikerült az uralmi pozícióra törő férfipszichének megfordítva látnia és láttatnia,
  és hatalmi / anyagi helyzetüket stabilnak látva azt a kifejezést tanulják, mondják, tudatosítják, hogy ők teszik magukévá a nőt – pedig hát a vak is látja, hogy ez fordítva van !

  Kedvelés

 13. Visszajelzés: a legtöbben ezeket olvastátok — friss | csak az olvassa

 14. Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy vajon miért lett ekkora bestseller a Szürke ötven árnyalata?
  Ez egy kicsit off, de mégis a témához tartozik egy kicsit. Veszélyes az út, amerre a világ tart, azt gondolom…

  Kedvelés

 15. Sziasztok,

  első kommentelő vagyok és alig néhány órás olvasó, úgyhogy még nem látom át a protokollt a bejelentkező körről, remélem a hozzászólásom belefér 🙂

  Három dolog is eszembe jutott a bejegyzésről és egy kérdés, kezdem a kérdéssel: alapjáraton a pornóval van probléma, vagy annak ezzel az elfajzott (kell vajon idézőjel) változatával?
  Én szoktam soft pornót nézni, egyedül vagy a férjemmel, nagyon meg kell keresni a szép fajtát, de szerintem van. Évekkel ezelőtt gondolkodtam el előszőr azon, hogy mennyire férfi-orientált a pornó műfaj, nem a célcsoportra gondolok, az nyílvánvaló volt, hanem a jelenetekre, amelyek sokkal inkább mutatják be a férfi fantáziákat, mint azokat a mechanizmusokat, amelyek valóban kielégíthetnek egy nőt. Ezért is tudom külön értékelni azokat a filmeket, amelyek ettől eltérnek, az én értékrendemben ez az, ahol könnyedén bele tudom képzelni magam a “főhősnő” helyébe. Nyílván, ez nem ugyanaz a kategória, mint amiről a bejegyzés szól, ezért is kérdeztem rá, hogy mi ellen tiltakozunk. Valamelyik adón volt régebb egy sorozat a pornószínészekről, és az ott megszólaltatott férfiak semmivel sem tűntek boldogabbnak vagy szomorúbbnak, mint nőnemű sorstársaik, ez egy elég kemény fizikai és lelki igénybevételt feltételező szakma. És kevéssé becsült, még akkor is, ha régi idők nagy sztárjaiból akár parlamenti képviselők is lehetnek.

  Nőgyülölet. Van nekem ez a régi teóriám, ami egyértelműen a kereszténységre keni a nők megalázásának és elnyomásának kezdetét, bár vannak mitológiai példák is erre. Úgy képzelem, hogy az idők kezdetétől a nők vágyakozást keltettek a férfiakban, és gondolom régen sem volt másként, hogy felhevült férfiember nem bírt logikusan gondolkodni ebben az állapotban. Gyilkosságok, háborúk, rossz döntések születtek, mert az adott helyzetben lévő férfi nem tudott koncentrálni, így egy idő után szükséges volt egy bűnbak kinevezése. Mivel ezt a fajta agy elborulást nők közelében érezték, így ők lettek az első számú hibások mindenért, a gonosz, buja boszorkák, akik ringó keblükkel, gömbölyű csípőjükkel ésatöbbi elveszik az egyszerű férfi eszét és vesztét okozzák. Nem találom a pontos Medúsza sztorit, de valami ismeretterjesztő adásban láttam, mintha, hogy Medúsza eredetileg egy gyönyörű szűz lány volt, akihez tilos volt közeledni, hozzáérni. Ugyanakkor a város férfijai mind rá vágytak, majd az egyikük nem bírt magával és megerőszakolta. Büntetésből Athene kígyóhajú szörnnyé változtatta a lányt, vagyis az áldozatot büntette. És ugyanezt a elméletet erősíti, szerintem, az Ádám és Éva bűnbeesése is, Ádámot valószínűleg nem üldözték volna ki a Paradicsomból egy kis kézimunkáért. Ami, egyébként, számomra a legszomorúbb, hogy mostanra oda jutottunk az agymosásban, hogy számtalan nő lenézi és megveti a női nemet, alsóbbrendűnek és gyengébbnek tartja, ami már azért is groteszk és ellentmondásos, mert a férfiaknak olyan alapvető “hiányossagokat” nézünk el, amelyekhez képest Charlie az Algernnonból egy észlény. Rendszeresen megdöbbent, amikor nő ismerőseimtől hallom, hogy az teljesen normális, ha a férfi nem mosogat, vagy nem pelenkáz, vagy nem főz kávét, nem értenek hozzá, nem is kell nekik. És azzal, hogy ezt hagyjuk, alapvetően egy kicsit meg is alázzuk a pasikat, szerintem :). Még akkor is, ha ezt ők nem így élik meg.

  Az ötven árnyalat. Semmi irodalmi elemzés nem következik, az évszázad nagy átverése, kizárólag magas kultúrát fogyasztó barátaim fülszöveg után megvették és azóta nem csillapodott a dühük. A könyv nagyjából egy Tiffany vagy Júlia szerelmes füzetecske tartalmi és lingvisztikai szintjével ér fel (csak ezeknél legalább tudod, mire számíts), és bár van benne egy uralkodásra vágyó pasi és egy szűz lány, meg némi elhanyagolható BDSM jelenet és annál több utalás rá, igazából még maradványaiban sem hasonlítható azokkal az oldalakkal, amikről a bejegyzésben szó van. Arról ne beszélve, hogy ezt a műfajt űző férfiak és nők (ez nem csak hím kiváltság) előzetes tárgyalások alapján választanak partnert, érdeklődő és nem kiszolgáltatott partnert. Ami nem így történik, az szerintem simán az erőszak kategóriába sorolandó.

  Kedvelés

  • Üdv, nagyon is konstruktív vagy, nem is kell elolvasnod az “itt a bejárat” menüpontot!

   Pornóajánlatokat, linkeket (skandináv cuccok vajon?) szívesen fogadok.

   Amiről itt szó van, az a sz.e.x..pl..áza nevű oldal. És a többi nőalázó pornó, meg tipikus fantázia, szerintem a kínálat nagyobb része, de hát ki tudja.

   Kedvelés

 16. Nyáron újságárus voltam. Valamikor 97′ nyarán. Az egyik nap kora hajnalán úgy fél hat körül jött egy kifejezetten jól öltözött – öltönnyakkendő – ápolt, fiatal férfi. Nem az én típusom, de tudom, hogy rengetegen kifejezetten jóképűnek tartották volna. Kezén jegygyűrű és kért egy ExtraBizarr-t. Én annyira ledöbbentem, hogy még vissza is kérdeztem: Mit kért? Erre mosolygott egy jót és megismételte. ( A megjelenés másnapján jött.) De akkoriban még nem volt ennyire elterjedt az internet. Legalább egy újságos előtt be kellett vállalni hajnalban, hogy bezony ám, én ilyen kertek alatt járó típus vagyok… Viszont ez a rohadt nagy arctalanság ez nem kedvez a lelki egészségnek. Mert miközben kialakult identitás nélküli fiatalok simán fogyasztják ezeket az oldalakat, egyetlen hiteles felnőtt nincs a környezetükben akivel tudnának ilyen témákról beszélni. Ebből meg remekül kialakul a szexuális Legyek ura.

  Kedvelés

 17. Nemrég megnéztem Mundruczó Kornél rendezésében a Nehéz istennek lenni c. darabot, amely a prostitúcióról és a pornóiparról szól, magyar példákon bemutatva, mi történik a kiszolgáltatott lányokkal. Az, hogy sokkoló volt, nem kifejezés. Tudom, hogy Mundruczótól nem áll távol némi hatásvadászat, de komolyan volt egy pont, amikor majdnem fölálltam, és azt üvöltöttem, hogy “Elég!”. Itt most álljon csak annyi, hogy a négy női szereplőből egy maradt életben a darab végére, és nem végelgyengülésben hunytak el.

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.