ti is

Több olvasóm javaslatára összeállítom a saját top 10 magyar líra-listámat. Persze sose tíz az, meg a sorrend is esetleges, de valahogy hívni kell.

Nem lenne nagyon izgalmas, ha ti is készülnétek rá? Mondjuk péntekig, Bertalan-napig? Egyszerre tennénk közzé? Ha e-mailben elküldöd, csakazolvassa kígyó freemail légyszar hu, hű, mennyi spamet kapok mostanában, beteszem a bejegyzésbe, amelyet 25-én, szombaton reggel teszek közzé. Jó így? Javaslatokat is kérek, várok, hogy hogyan legyen az egész.

Először akartam külön Nyugatot, meg régi magyart stb., de egybe legyen mégis: magyar nyelven írt versek, esetleg költői korszakok, költők indulhatnak, olyan költők, akik már meghaltak. (És Tandori.) A verscím és a szerző elég, majd megkeressük. Egy költőtől jöhet több is, mert nagyon nehéz választani. És a legfontosabb, hogy nem tájékozottság-verseny, nincs semmi más szempont, csak az, hogy nagyon megérintett, tetszett, sajátos hangulata van.

10 thoughts on “ti is

      • Akkor nekem benne lesz Kányádi, ha nem baj. Be kell vallanom, hogy Csokonai és Balassi engem sem érintettek meg, Arany már inkább, de utána jöttek még mások.

        Kedvelés

  1. Hát ha Aranyt is belevettem volna, akkor tényleg parttalan lenne, azért nem tettem. Akkor az egy nem holt költő helyett rakd be a… a…. a…. mondjuk a Hídavatást. köszi

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .