miért nézzük a fér nőket?

Te is nézed a nőket, sister?

És nem a cuki ZARA felsőjét, ugye? Legfeljebb azt, hogy áll neki.

Te is nézed a bőrét? A bőrének a hibáit? A haját? A lábát? A mellét? Néha szinte megkívánod? Volt már, hogy egy nő láttán, és nem, nem vagy te biszex, de megmozdult a csiklód? Máskor meg lebiggyedőbben szemlézed őt, mint egy férfi? Érdekel a női test, ugye? Ezek a harmincas-negyvenes bikinis csajok az augusztusi ÉVÁban, ezeknek milyen jó testük van. Ó, ha én is köztetek lehetnék! A férfimagazinokban nők vannak, a női magazinokban nők vannak, a COSMOPOLITANben meg nőies férfiak vannak.

Mit nézünk rajtuk?

Először is magunkat nézzük, rengeteget. A tükörben, fotókon és más nők testében. Egy férfi sosem élheti át ennyire intenzíven, hogy ő mindenestül csak egyike a széles kínálatnak. Egyszerre nézzük általuk önmagunkat, helyezzük el magukat a skálán, és közben azt, hogy mit néz rajtuk a férjünk vajon. Ő nézné-e őket. Ilyesmi lehet-e, akit ő megkíván. Én minden mikrofonszerűen göndör hajnál rezzenek így össze. A férjemnek viszont azt hiszem, fogalma sincs, nekem mi tetszik a férfiakon (de ha itt megírom majd, biztos elolvassa).

Nézzük továbbá azt, hogy az a lány milyen adottságokkal gazdálkodik, és a gazdálkodásban meg mennyire igyekszik. Nézzük egyrészt a vélhető mellét, ami hogy jó-e igazán vagy csak a melltartó jó, azt csak mi sorstársak tudjuk. Aztán nézzük a melltartót, mit csinált az a mellel, illetve milyen, mennyibe került, mi van benne, háromszoros push up: á, én nem vennék fel ilyet, vagy: na, ezt is a falhoz nyomják majd, és megérdemli. Tudjuk, hogy kívánatos, és elítéljük, amiért kívánatos, mert mi magunk nem vagyunk olyan kívánatosak. És mert egyszerűen nem szánunk igazán szép melltartóra.

Nézzük aztán azt is, hogy mennyit erőlködött az adott példány, hogy létrehozzon az ilyen-olyan adottságaiból valami kívánatosra és divatosra emlékeztetőt. Mi is igyekeztünk így valaha. Vagy: szegény, nem igyekszik egyáltalán. Pedig a lába nem is rossz. Vagy: szép lenne, de hát a bőre. Nekem legalább a bőröm szép, ha már ilyen rettenetes a combom, olvasom, a Bikáknak szép a bőrük, tényleg olvasom, Vámos Miklós interjúkötetében. (Ez most egy technika, hogy híres embereket emlegetek: valahogy mind idetalál, szólnak nekik.)

Nekem még a has egy vesszőparipám a mell mellett. A has, meg a láb, jaj, az nagyon, a vádli, a térd, a comb, és az sóváran, mert nekem nem adtak olyat. És a testtartás! Naponta hússzor élem át, mert nekem szertornász-feszességű: ez valami bombázó lenne, de a tartása iszonyat.

valahogy így

Hát még a konditermi öltöző, hogy ott mik vannak. Micsoda bőrök, micsoda mellek, de minden másodiknak műtve van, itt most kihagytam egy poént, micsoda majdnem-tökéletességek! Hogy utálok ott lenni, hogy lesem őket a félig kihajtott szekrényajtó mögül álmatatva az áltáskámban, és hogy kapom el pont jókor a tekintetemet. A félprofik visszanéznek, a pillantást mindig érzékelik, a teljesen profik, mint amilyen Voksán Virág, nem néznek vissza, pontosan tudják és meg is szokták, hogy nézik a testük hajlatait.

Nézzük, amit elrontott az adott nő, kárörömmel. A Rubint Réka-melleknél: drága volt, de legalább ronda, úgy kell neki. A túl vékonyra szedett szemöldöknél, az elfuserált tetkónál: hát ezt nem fogod visszacsinálni, anyukám. Tanga? Ne viccelj, 2012-ben…?! És felhívja a figyelmünket minderre a média, túlplasztikázott, lehetetlenül sovány, kollagénezett ajkú celebeket elemez nekünk, és mi nagyon szeretjük ezeket az összeállításokat, és úgy teszünk, mintha a természetest tartanánk szépnek, pedig mi is természetesek vagyunk, és mégse érezzük magunkat szépnek. És lehetne Donatella Versace természetes nő, de egész biztosan úgy is elborzadnánk rajta, hiszen megöregedett.

Ha nagyon csinos a nő, akit látunk, akkor nézzük, hogy ő most vajon megy-e valahova, vagy direkt húzni akarja a férfikollégáit. Lehet, hogy ő is olyan nő? Csak néha gondoljuk: igen, így szeretnék én is kinézni. Vagy: ez a nő biztos szerelmes, de szép!

No és amaz szült-e vajon? Ja, nem, úgy könnyű. Á, ezek nem szülnek. Karrieristák.

Emez tizenöt éves, azt is nézzük, és hogy már ők is itt vannak? Úgy van, de még mennyire. Hát hogy mer ez ilyen felsőt felvenni? Meglepődnél, sister, ha tudnád, mire válaszol azzal a felsővel, azzal a pucsítással, és hogy ki mindenki, a te micsoda rendes családapák fixíroznak tizenéveseket a facebookon, pornófilmeken és élőben.

Nézzük őket, akiket az origo life meg a Best tálal: a villantókat. Tökéletes nők, még a szerencsétlen Lindsay Lohan is mihozzánk képest, és nagy felháborodott szalagcím, hogy de ízléstelen, kilátszott a bugyija, narancs a bőre, Britneynek meg a punciját kapták le. Ugye tudjátok, hogy direkt villantanak, vagy fotósokat hívnak vagy bizonyosak benne, hogy ott lesznek? Ugye tudjátok, hogy szándékosan villant, mert az ilyen nők profin bánnak a testükkel, és nagyon könnyű nem villantani? Bár ahogy Britneyt fotózták, valami alacsony karosszériából kiszállni úgy, hogy telibe, térdmagasságban vár egy kamera, nem is olyan egyszerű.

És nézzük őket, nézzük a nőket, mert máshová se tudunk nézni: a kedvetekért, fiúk, testhezálló ruhában, villantós vagy félmeztelen formában ők, az igyekvő nők vannak mindenütt. Képen, tévében, élőben. Muszáj, hogy a létezésükkel figyelmeztessenek arra: szexuális lény vagy! Különben éjfélig dolgoznál és kihalna az emberiség.

És ami még durvább, tönkremennének az óvszergyártók, parfümforgalmazók, bordélyok és női magazinok.

47 thoughts on “miért nézzük a fér nőket?

 1. Leragadtam a tangánál…mi a baj vele, 2012-ben?
  (A tetoválásokról egyelőre nem beszélek, mert egy most tényleg el van fuserálva, az életmentő műtétnél vágták ketté a szerencsétlen vízilovamat, ami a köldököm körül volt…de ahogy túl leszek a hasfal-rekonstrukción és a hegkorrekción, és várok egy újabb évet, jön helyette egy csodálatos főnix madár. Ha már hamvaimból keltem ismét életre.)

  Kedvelés

  • Nem, ez egy decens slip, becsúszott a nagy blogolás közben, egyszerűen nem marad meg a gömbökön mint térbeli szakasz a szegés, nem is értem. Nekem mindegy amúgy a tanga, csak sokan azt hiszik, az még a divat, és már nem divat, csak egy lehetőség. Inkább illusztrálni akartam valamit, és mi tagadás, azt a legmélyebbre csúszni képes néhány centis madzagot hüvelytől farkcsontig ha csak elképzelem, így, párás nyáridőben, hát… És mikroszkópom nincs is idehaza.

   Kedvelés

 2. Én is nézem őket. Vállalom. (így nickname alatt, nektek, és arccal, a pasimnak, és a barátnőimnek) A deltás hapsiktól hemzsegő filmekben is a nőket nézem. Elemzem őket, az utcán is. Van, akit irigyelve, és van, akit azért, mert vonzónak találom. És olyan is van, akit cikizek, a műmellért, a csúnyán tetovált szemöldökért, az 5 centis műkarmokért. És nem értem, a férfiakat mi szédíti utóbbiakban. Én, nőként miért tudom egy másik nő térdkalácsában meglátni az izgatót, és megkívánni a kulcscsontjának ívét, és a férfiak – nagy részét, tisztelet a kivételnek – miért csak az elsődleges, és jó esetben a másodlagos nemi jegyek mozgatnak meg?

  Kedvelés

 3. Én is nézem őket.Sóvárogva,irígykedve,mert hát de jó lenne ha csak fele olyan jó nő lennék mint pl Angelina…
  Na de azért van ott olyan is mikor hüledezve mondom hogy ne mááár ezt valóban komolyan gondolta?Így kijönni az utcára?na nekem legalább nincs ekkora seggem,és már szültem is!Ilyen hajjal utcára lépni!
  De azután eszembe jut hogy én sem vagyok egy első osztályú egyed,így gyorsan befogom a lepcsest.

  Kedvelés

  • Én is nézem a nőket, sokkal inkább, mint a pasikat. Egy pasinál nem érdekel, hogy hogy néz ki, milyen ruha van rajta. Lehet irtó ronda ruhában, lehet csúnya a bőre, meg pocakos, meg bármi, ha egyszer bejön, akkor mindegy. A nőkkel viszont sokkal kritikusabb vagyok és pont ugyanúgy nézem őket, mint ahogy leírod. Amúgy csatlakozom Katacshoz, bennem is van bi-hajlam.

   Kedvelés

 4. Hazajovok munkabol erre mit olvasok? Egy szavazast a nevemmel?:D
  Na szoval csak jelezni akartam, hogy nagyon rosszul jar, aki ram hallgat divatugyben, mert egyreszt nem ertek hozza, masreszt nem izgat a kerdes. De emlekszem meg, amikor felmerult, es mindenki irta, hogy honnan veszem ezt, hogy kiment a divatbol:D
  Persze, hogy nezzuk a noket is, mindenki nezi.

  Kedvelés

  • Sőt, a nőket inkább, én nem kevesebbet állítok.

   A tanga, ha bemész egy igényes Palmer’sbe Bécsben, de akár itthon egy intimissimibe, ha megnézed a nadrágfazonokat, nem _lehet_ divat. Attól még létezik, de mint őrület elmúlt. Nekem te hívtad fel erre a figyelmemet, te egy mém vagy, idézhető, nincs mese.

   Kedvelés

  • Szerintem amúgy ő se ronda csaj.
   Az ront rajta jelentősen, hogy mániásan rohangál a plasztikára, és például egy szájat biomechanikai képtelenség szépen átalakítani (mert két izom van benne fölül, és ha rájön egy réteg kollagén vagy szilikon, vagy akármi, akkor egyfelől kifordul a belseje, másfelől meg nem fog rendesen mozogni, béna, egybevirsli kinézete lesz), vagy például azt se igen értem, hogy valszeg sose volt egy deszka, erre berakat két akkora implantátumot, ami már nehéz és nem tud vele ugrálni.
   Egyfelől egyéni szocprob, ha neki ez a zakkanása, hát legyen, van rá energiája, ideje, pénze, oké, másfelől viszont ha a fenti erőforrásból nekem lenne, akkor nem csináltatnék magamnak nehezen mozgó virsliszájat, se nem tetetnék be nehéz vackokat a mellkasomra (pedig én viszont ha nem is deszka vagyok, de majdnem az a kategória). Meg az ilyen mániáknál én egy szint fölött mindig gyanakszom, hogy ez valamiféle kifele játszott szerephez való kelléközön. Mondom: _egy szint fölött_. Azaz nem vagyok fanatikus, másokat már egy műszempilláért fikázó Természetes Terézke, csak néha látok ilyen vadul pedálozó csajokat, akiktől kicsit lelohadok, attól függetlenül, hogy szépek-e vagy rondák.

   Kedvelés

 5. Visszajelzés: a legtöbben ezeket olvastátok | csak az olvassa

 6. Szokott lenni a tv-ben táncverseny közvetítés és én azon kaptam magam a múltkor, hogy a pasikat nem is nézem, mint ha ott sem lennének. Viszont azokat, a jó lábú, jó alakú, szép hajú nőket igen. Igaz a ruháik is le tudják kötni a figyelmemet, azok a hol, fodros, flitteres, kivágott, színes cuccok. Osztályozni is lehet őket, legjobb, második legjobb.. stb. A pasikra már idő sem marad.

  Kedvelés

  • Én is nagyon szívesen nézem a szép ruhákat, meg a szép nőket, leköt a nézegetés, és amíg idegenekről van szó (tvben, újságban) addig az esztétikum leköt. Bámulom a divatban a művészetet.
   A környezetemben meg valahogy úgy vagyok, ahogy a szöveg. Leginkább irigyen azokra, akiknek több idejük, pénzük, jobb adottságaik vannak. Ilyenkor emlékeztetnem kell magamat, hogy te vagy az, aki nem szeret ruhát/cipőt vásárolni, ne csodálkozz, ha nincs több, meg te vagy az, akinek nem ér meg a smink fél órával korábbi felkelést, meg te vagy az a hülye, aki a frissen acélszürkére lakkozott körmével legózott, te vagy az, aki a síelés és a mellplasztika közül mindig az elsőt választaná. Aztán következőre megint irigykedek egyet.

   Kedvelés

 7. Dolgoztam pár hónapig együtt egy profi táncos lánnyal. (Aztán mégsem volt elég profi, fú,ez kemény műfaj lehet.) Mesélte hogy készülnek. Mindent felnagyítani sminkkel, ruhával, krémekkel, hogy a bírók észrevegyék őket. Tíz éve volt ez már, a szoli nem volt elég, iszonyat mennyiségű barnítókrémet használtak. A külsőség meghatározó ott is. Azóta nem nézek táncversenyt, illúzióromboló volt számomra.
  Talán öregszem, talán…már nem nézem meg annyira a nőket, mint pár éve. Én is mindig viszonyítottam magam hozzájuk. A pasik is ügyesek ebben, azt hiszed nem néznek és mindent látnak. Én feltűnően nézek. Érdekes volt, mikor a barátnőm mesélte, hogy néztem meg egy férfit, milyen volt az arckifejezésem. Kérdezzétek meg egyszer a mellettetek ülőt/állót mit látnak rajtatok, mikor valakit néztek.

  Kedvelés

 8. Nem, én nem nézem, és magamat a legkevésbé. Remekül el tudom kerülni a lakásomban lévő összesen 3 db tükröt is (amiből egy a fürdőszobai a mosdó fölött, egy az örökölt ruhás szekrényen van, csak a harmadik olyan, hogy napjában többször elmegyek előtte) belenézés nélkül :-))

  Jó, azt nem mondom, ha utcán szembe jön egy álomnő/férfi, nem fogja meg a szemem, vagy egy extrém akármi, pl. 5 cm-es műköröm nem képeszt el, de kb. ennyi.

  Kedvelés

 9. Én kizárólag a biciklisgatyás színes férfiakat nézem meg – autóból -, de szoktam nézni nőket is, főleg olyan szemmel, hogy hol kap ez nadrágot ekkora seggre? És elborzadva nézem a műkarmokat meg a sötét kontúros szájakat, hogy ez vajon kiknek tetszik? Kinek a kedvéért művelik ezt magukkal? És a másik, ami elgondolkodtat, hogy ezzel a karommal hogyan tud dolgozni?

  Kedvelés

 10. Hű, én múltkor majdnem a zaklatás kategóriájába tartozó bámulást hajtottam végre a boltban. Könyveket nézegettünk a gyerekekkel a szupermarketben, mikor arra jött, DVD-ket nézegetett egy pár, gyerekkel. A kisfiút a bevásárlókocsiban tolták, de a nő volt a lényeg. Mondjuk a pasi se volt semmi. Kicsi, primitív fej, előreugró pofacsont, 1mm haj, tetovált nyak és kar, hatalmas, kigyúrt váll, keskeny csípő, izmos láb. Nagyon buta nézés. A nőről nem tudtam viszont levenni a szemem. Magas, sovány, hosszú combú, szolis bőrű. Telitalpas, iszonyat magas papucs, mini farmersort, kis, flitteres spagettipántos, valami borzasztó színben. Hatalmas, lufiszerű plasztikázott mellek, feltöltött, halszerű száj, nagyon csúnya, feketére festett, vékony szálú, hosszabbított haj, fejtetőn összefogva, hátközépig leér. Műszempilla, nagyon közönséges zöld szemhéjfesték. Nem akartam hallgatni, miről beszélnek, de sajnos meghallottam. Egyszerűen nem bírtam levenni a szemem róluk, annyira állatkert-szerű élményem volt.

  Kedvelés

  • szerintem mindez osztaly-jel is: akinek telt eleg elit neveltetesre, az az ugyanennyi erofeszitest olyasmire kolti, amit stilusosnak latsz. ok viszont inkabb ujgazdagog, nem uraljak azt a jelrendszert, amit direkt arra fejlesztettek ki a felsobb osztalyok, hogy elhatarolodjanak a jottmentektol… ezzel nem veled veszekszem, csak probalom leforditani a cultural capital fogalmat (nem jott ossze tul jol). Ha eleg messzirol nezzuk, a fuzohordas meg hajrasztasitas meg hajhosszabbitas ugyanolyan fircsa dolgok, az, hogy pont mi a meno es mi a ciki, azok dontik el, akiknek eleg sok a befolyasuk hozza… attol meg lehet, hogy seggfejek voltak konkretan. meg az is, hogy antipatikus, ami fontos ezekben a korokben. de ha a francia kiralyok selyemharisnyat hordtak, akkor eljohet meg a kor, amikor megint az egymillimeteres haj lesz a sikkes ferfiaknal, es ezen kifinomult-sikket ertek. :/

   Kedvelés

 11. nekem van egy nagyon szép barátnőm. ízlésesen öltözik, nagyon természetes jelenség, megnézik az utcán. saját bevallása szerint iszonyat idő van benne, hogy így néz ki, bár az iszonyat idő relatív fogalom (lehet, hogy akkor is látványos lenne, ha nem törődne ennyire magával? nem tudjuk meg a választ).
  az esküvői képeim láttán voltak, akik mondták, hogy szuperül festettem, mi lenne, ha minden nap így néznék ki. mondom, csak 2 profi 3 órányi munkája van benne, ez alighanem nem működne napi szinten. de vki meghozza az áldozatot.
  tehát ahogy korábban írta vki, én is sajnálok ennyi időt erre, nem kelek fel előbb vagy fekszem le később, hogy kiszedjem ezt, leszedjem azt (csak amikor már látszik), kifessem stb. beálltam arra a szintre, ami nekem kényelmes, és azt is soknak érzem időben. abban, ha egy nő ápoltan, jól néz ki, szerintem alapból rengeteg munka és idő van. még akkor is, ha jó adottságokkal született (minimálisan: haj, bőr karbantartása, szőrtelenítés és sport igény szerint, megfelelő ruhák kiválasztása).
  magammal kapcsolatban: egyrészt csaknem 40 éves koromra sikerült elfogadnom a testemet, szülésekkel együtt. tudom, hogy ha megfeszülnék, sem néznék úgy ki, ahogy XY hanyagul kikelve reggel az ágyából. de miért kéne, hogy ez zavarjon engem?

  Kedvelés

 12. Dézsa idézi Naomi Wolfot:
  http://tmblr.co/ZVrKjwnrE8La

  “A folytonos megfigyeltségnek ez a rituális használata egy látványos példa, ami mutatja a mítosz mögött húzódó valódi indítékot: a női vékonyság és a fiatalság nem önmagukban jelentik az áhítat eléréshez szükséges legfontosabb értéket. A társadalmat valójában egyáltalán nem érdekli önmagában a nők külső megjelenése. Ami igazából számít, az az, hogy a nők megmaradjanak olyan személyeknek, akik hagyják, hogy mások mondják meg nekik, hogy mit vehetnek magukhoz, és mit nem. Más szavakkal: a nők nem azért vannak megfigyelés alatt tartva, hogy biztosítva legyen, hogy “jól viselkednek”, hanem azért, hogy egyértelművé váljon számukra, hogy figyelik őket.”

  És ami mellbevágó, az idézet vége:
  “Ez az a fajta, részletekbe menő, tüzetes önvizsgálat, amely régen a lélek számára volt fenntartva.”

  Szerintem idevág még a male gaze jelensége is.

  Kedvelés

  • MIazhogy, ez abból is látszik, hogy sohasem elég. Bármennyi időt, energiát és pénzt is fordítasz a tested regulázására és “tökéletesítésére”, az sohasem elég. Mégpedig azért, mert nem te vagy a tudója annak, hogy mi az elég, hanem mindig valaki más. Mindig lesz valaki, aki feljogosítva érzi majd magát, hogy minősítsen téged pusztán a külsőd alapján.

   Kedvelés

 13. Igen, nézem. Sokszor dühösen és gonoszkodva, van amikor csak csodálva. Az utóbbit jobban szeretem, mert a lelket nem mérgezi. Van, hogy feltűnik, ha valaki látványosan szép (általában ők nincsenek agyonsminkelve), vagy ha gyerekkel van, megjegyzem magamban, hogy milyen jó alakja van annak ellenére, hogy szült (nem formátlanodott el úgy, mint én), sőt, még az idősebb nők is feltűnnek, ha elegánsak, magabiztosak, életvidámak, arra gondolok, ilyen szeretnék én is lenni ennyi idősen, de fiatalabban sem sikerül. 😦 Azok a nők tűnek fel, akikben olyan természetes a nőiesség, amilyen nekem sosem volt talán. Gondolkozom, ők mit tudnak jobban, mint én? Még a kendővel körülkerített muszlin fekete asszonyokat is megnézem. Némelyikük nagyon nőies. (Sok van belőlük itt a francia külvárosban.) Meg a vidámak is feltűnnek. A szabadok. A raszta hajú nepáli cuccokba öltözött neohippi lányok. Mindig azt találgatom, most vajon hova fognak elstoppolni?

  De mondogatom magamban azt is, hogy én biztos nem vennék fel miniszoknyát erre a piszkafa lábakra, vagy nem húznék cicanacit erre az óriási fenékre, minek van rajzolt szemöldöke, gáz, ha valaki a piersingjeivel és a tetoválásaival akarja felépíteni a személyiségét, vagy épp a lila hajával. Vajon ez a nő tudja hány éves? Ugye én nem leszek ilyen ennyi évesen?

  És engem is néznek a nők. Egy időben legalábbis néztek, és gyakran ferde szemmel. Még olyan is volt, aki megalázott, beletaposott a nőiességembe. Nők miatt kezdtem el agyba-főbe borotválni magam, hogy a gúnyos megjegyzéseiket kikerüljem.
  Szerintem a nők amúgy gonoszabbak tudnak lenni egymással, mint a férfiak 😦

  Kedvelés

  • A nők ezt azért csinálják, mert belsővé tették az ítélkező szemszöget, meg azért is, mert a patriarchátusban a nőket versenyeztetik, rivalizáltatják egymással.

   Kedvelés

   • Volt egyszer egy tanulságos reality valamelyik életmódcsatornán. Nem tudom, mennyire volt megrendezve, nekem elég valószerűnek tűnt. Az volt a kísérlet, hogy egy nő két hónapig nem borotválja magát, szemöldökét sem szedi. Valami labdasportot űzött, meg volt egy pasija, együtt éltek. A csapattársai cikizték a legkeményebben, nőiességét kétségbe vonva. A végén a pasija is elköltözött (ez lehetett a megrendezett elem, de nem is biztos). A hideg futkosott a hátamon.

    Kedvelés

   • Gondolkozom, miért is kell így rivalizálnunk. Talán mert a férfiak kevesebben vannak? Vagy mert az az “alapelv”, hogy a nő semmit sem ér férfi nélkül, és ez nagyon sokáig konkrétan így is volt? Mert “élet-halál harc” a párszerzés, sokkal inkább, mint a férfiaknál?
    😦

    Kedvelés

   • Azért, mert a nőknek a társadalomben kisebb érték van tulajdonítva, és ezért az jön le, hogy a férfiak szívességet tesznek azzal, ha szóba állnak velük. Folyton megy a méricskélés, földön, vízen -levegőben. Ez a nő elég jó (nekem)? Kérdi magától átlagjózsi. Elég jó vagyok-e, kellek-e én valakinek? Kérdi magától átlagmanci. Ennek régi hagyománya van, ahogy te is utaltál rá, nem is olyan régen még ha egy nő nem ment férjhez, akkor akár éhen is halhatott, annyira a férfitól függött a megélhetése. Az emancipációval ez valamelyest megváltozott (hogy miért csak valamelyest, az elég bonyolult), de a mentalitás alig.
    Egyébként ez mondjuk úgy, házassági marketing (hogy ti a nőnek van rá nagyobb szüksége, nekik jobb), a valóságban a válási és az egészségügyi statisztikák alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy ez éppen fordítva van – csakhogy mire erre rájön a nő, ha rájön, akkor már általában túl késő.
    (A több a nő mint férfi összességében az egész társadalomra igaz, de életkor alapján eltérések vannak, a gyerekek/fiatal felnőttek között több a fiú, aztán kiegyenlítődik, majd kb amikor a férfiak halni kezdenek, akkor lesz több nő. )

    Kedvelés

   • Képviselőné jól összefoglalta a dolgot,
    lényegében azért rivalizálunk, mert a patriarchális társadalmak az összes értéket a férfiaknál koncentrálták,
    NOHA ez az alapfelállással épphogy ellentétes, hiszen :

    ha egy populáció 90 % férfitagját kiirtják, attól az a populáció élni fog,
    ha a 90 % nőtagját irtják ki, akkor vége.

    Ha a férfi uralmat gyakorol a nő fölött (és ezt fizikai adottságai folytán megteheti)
    akkor ez az aránytalanság kompenzálható.

    Az utóbbi párezer évben ez a kompenzáció túl jól sikerült, és itt tartunk most.

    Lényeg, hogy a földi civilizáció a nagy egész szempontjából lényegtelen,
    és fáj ugyan ez az igaztalanság, de ez csak a mi fájdalmunk.

    Filmajánló : Vicky Cristina Barcelona (2008)

    Kedvelés

 14. Visszajelzés: fessük piros pöttyösre! | csak az olvassa — én szóltam

 15. Visszajelzés: pórusok mélye | csak az olvassa — én szóltam

 16. ovszergyartok? hat azert a szexualis vonzalom nemcsak mint erofeszites eredmenye letezik, az “apolatlan” hippik se az aszketizmusukrol voltak hiresek. Persze ehez jo, ha eleg nagy a csoport, szubkultura, hogy fenntartson, amikor epp valtoztatod a vonatkoztatasi rendszert.

  Kedvelés

 17. En nezek ferfiakat a neten, es neznek tobbet eloben is, de aki egy kicsit erdekesebb, meg hasznalja is az agyat, amikor kitalalja a kinezetet, azt egybol lebuzizzak a tarsai, ugyhogy az eroszakos macsoknak sikerult elerni, hogy az ilyen hipszter/erzekeny kategoriaban szinte csak ontudatos meleg pasik vannak, akik ugyis felvallaljak… ha egy pasi energiat fektet bele, hogy kivanatosnak latsszon, azt meg kell butesse a patriarchatus, mert biztos a tobbi ferfinak akar tetszeni, jaja, mert a hetero noknek nincs szemuk… vagy le vagyunk szarva nagyivben.

  Kedvelés

  • A patriarchális társadalomban a férfiaktól elvárt, hogy csak komoly és fizetett dolgokkal foglalkozzanak. A nőktől (hogy a férfiaknak kiszolgáltatottak maradjanak) ennek éppen az ellenkezője a kívánatos. Ők tartsák magukat távol az anyagilag jól megbecsült munkáktól (ezt sokan mindenféle köntörfalazás nélkül, lazán a “férfiak világának” titulálják, hogy egyértelmű legyen a felállás) és, hogy biztosan ne legyen idejük beleszólni a “nagyok dolgába”, elvárt, hogy az idejüket rendszeresen szépségápolásnak nevezett, kötelező és roppant időigényes dolgokkal töltsék (smink, hajfestés, manikűr, pedikűr, teljes testszőrtelenítés, a bőr karbantartása napi többszöri krémezéssel, bőrradírral, stb.). A szerepektől való eltérést keményen büntetik, mert a rendszer ellen elkövetett romboló tevékenységnek minősül.

   Kedvelés

 18. Részemről könnyen kihalhatott volna az emberiség mert én nem tudtam elemezni a sok részletet amire pedig szükség lett volna ha célom lett volna.
  Ugy néztem magamra fiatal koromban mint egy lelki lényre anélkül hogy egyáltalán lett volna egy képem arról hogy kellene kinézzek..Az osztálytársaim igyekezetét öltözködési téren röhejesnek, tulzónak tartottam.
  Aztán az egyetemen meglepődtem az ottani lányokon akik minden téren nagyon fejlettek voltak-divat, smink és minden egyéb.
  Próbáltam én is bekapcsolódni – fejlődésem az öngyujtó használatával kezdődött mert az volt a sikk nem a gyufa.
  Először elfujtam de körülnéztem és szerencsére nem vették észre.
  Már volt annyi szemem ,hogy észrevettem az egyik lányon, hogy bár darabos de ápolja magát és bizony előnyére válik.
  Igaz akkor bakot lőttem ,mert a lány fiu volt 🙂 akit meglepetésnek beöltöztettek a fiuk a marciu 8-i bulira egy bentlakasi szobaban…
  Lassacskán tovább fejlesztett egy néhány jóakaróm akik közölték velem hogy mitől áll jol egy ruha. Szóval nekem nem adottságom a látás.
  De az alapelvekből néhányat felfogtam végül és időnként bevetettem őket.
  Férj fogáskor befektetés egy drága melltartó,nem push up mert azt joval kesőbb ismertem meg.
  Egy állásinterjun is jó alkalmazni néhány fogást azt is megjegyeztem.
  Nem is tudom, annyira öntudatlan vagyok. Ki tudja mi tetszik a

  Kedvelés

 19. Gondolom, az értelmesebb iderohanókban azért már felmerült, hogy a Flex nem is létezett még 2012-ben, amikor én ezt az önironikus-enyhén erotikus posztot már bő élményanyagból megírtam, valamint hogy mindenki, aki be meri vallani, megnéz más nőket, és hogy senkit ilyesmi miatt soha nem tiltottak ki sehonnan… ez is az ótvar, buta kombinálgatás része a büdös szájjal meg a nem fűtéssel meg a gombával együtt. Kit mi köt le, ugyebár. Pompás portré emberekről: micsoda feszültségek, mohóság, primitívség!

  Kedvelés

 20. Visszajelzés: mit tanultam hat év sportból? | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.